Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2020,
22.54

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Luis Suarez Barcelona Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid špansko prvenstvo La Liga

Natisni članek

Nedelja, 27. 9. 2020, 22.54

3 leta, 10 mesecev

ŠPANSKO PRVENSTVO, 3. KROG

Sanjski debi Suareza v dresu Atletica, Barcelona z novim trenerjem navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Luis Suarez | Luis Suarez je v krstnem nastopu za Atletico v pičlih 20 minutah dosegel dva zadetka in asistenco! | Foto Reuters

Luis Suarez je v krstnem nastopu za Atletico v pičlih 20 minutah dosegel dva zadetka in asistenco!

Foto: Reuters

Nogometaši Atletica so v prvem nastopu v novi sezoni ponižali Granado (6:1). Na vratih rdeče-belih je blestel Jan Oblak, novopečeni napadalec Luis Suarez pa je vstopil v igro v 70. minuti, nato pa v sanjskem debiju navdušil z asistenco in kar dvema zadetkoma! Njegov nekdanji klub Barcelona se je prvič predstavil pod vodstvom novega trenerja Ronalda Koemana in zlahka odpravil Villarreal (4:0), Sevilla pa je po napeti drami zmagala v Cadizu. Branilec naslova Real Madrid je v soboto na dvoboju, ki so ga zaznamovale nekatere sporne sodniške odločitve, premagal Betis s 3:2.

Ko je Luis Suarez zapustil Camp Nou, saj se po besedah novega trenerja Barcelona Ronalda Koemana ni vklapljal v njegovo filozofijo igre, so mnogi dvomili o dometih 33-letnega Urugvajca. Zvezdniški napadalec pa je le nekaj dni po tem, ko je sklenil pogodbo z Atleticom in se preselil v Madrid, že navdušil svet. 

Atletico je v prvem nastopu v la ligi v novi sezoni marljivo višal prednost proti Granadi. S pomočjo Jana Oblaka, ki se je z najlepšo obrambo izkazal v 39. minuti, je dobil prvi del z 1:0 (Saul Niguez je zapravil strel z bele točke), do 70. minute pa povišal prednost na 3:0. Nato je namesto Diega Coste v igro vstopil novinec Suarez in takoj zablestel. Najprej je prispeval asistenco, nato pa se dvakrat vpisal v strelce in poskrbel za velik nasmeh na licu trenerja Diega Simeoneja.

Postal je prvi nogometaš Atletica, ki je na prvem nastopu prispeval tako asistenco kot zadetek, Atletico pa je tudi klub, pri katerem je najhitreje dosegel prvenstveni gol. Pri Barceloni je na prvi gol v la ligi čakal kar 571 minut, pri Ajaxu 42, pri Liverpoolu pa 16 minut. V ekipi, kjer si deli slačilnico tudi s slovenskim vratarjem, je za prvo praznovanje zadetka potreboval le 15. minut.

Oblak prehitel Griezmanna

Škofjeločan je na seznamu tujih nogometašev Atletica, ki so zbrali največ prvenstvenih nastopov, prehitel Antoina Griezmanna (257). Oblak je vknjižil 258. nastop, pred njim so le še Griffa (288), Perea (314), Filipe (333) in Godin (389), tako da se je na večni lestvici povzpel na peto mesto. 

Ansu Fati je dosegel uvodna zadetka Barcelone v novi sezoni, Lionel Messi pa je zadel v polno z bele točke. | Foto: Reuters Ansu Fati je dosegel uvodna zadetka Barcelone v novi sezoni, Lionel Messi pa je zadel v polno z bele točke. Foto: Reuters

Barcelona je v novo sezono vstopil z visoko zmago. Na praznem Camp Nouu je v nedeljo zvečer odpravila Villarreal s 4:0, prav vse zadetke pa je dosegla v prvem polčasu. Najprej se je dvakrat med strelce vpisal nadarjeni najstnik Ansu Fati, nato je z bele točke zadel klubski rekorder in kapetan Lionel Messi, nato pa je lastno mrežo zatresel še Pau Torres. V 70. minuti sta v igro vstopila novinca Pedri in Trincao, osem minut pozneje pa še Miralem Pjanić.

Roman Abramovič
Sportal Norega nakupovanja Romana Abramoviča očitno še ni konec

Zadetki Reala dvigovali prah

Aktualni prvak Real Madrid je v 3. krogu LaLige do zmage proti Betisu prišel po več dvomljivih odločitvah sodnikov v sobi VAR. Zmagal je s 3:2.

Real Madrid je povedel v 14. minuti po zadetku Federica Valverdeja, Betis je prešel v vodstvo v razmaku treh minut po golih Aisse Mandija in Williama Carvalha, sredi drugega polčasa pa so v ospredje stopili sodniki.

Najprej so po ogledu posnetka dosodili zadetek Realu Madridu za 2:2, nato so po posredovanju VAR izključili branilca Betisa Emersona, v 80. minuti pa so naknadno dosodili enajstmetrovko Realu Madridu zaradi igranja z roko Bartraja, čeprav ga je pred tem Borja Mayoral porinil oziroma je bil slednji celo v prepovedanem položaju. Strelec z bele točke je bil Sergio Ramos.

Špansko prvenstvo, 3. krog

Sobota, 26. september:
Alaves : Getafe 0:0

Valencia : Huesca 1:1 (1:0)
Wass 38.; Siovas 63.

Elche : Real Sociedad 0:3 (0:0)
Portu 55., Januzaj 77./11m., Lopez 90.+4.

Betis : Real Madrid 2:3 (2:1)
Mandi 35., Carvalho 37.; Valverde 14., Emerson 48./a.g., Ramos 82./11-m; RK: Emerson 67./betis

Nedelja, 27. september:
Osasuna : Levante 1:3 (1:1)
Torres 38.; Melero 41., Roger 77., Morales 81.
Roger (Levante) je v 69. minuti zapravil 11m.

Eibar : Athletic Bilbao 1:2 (0:1)
Kike 48.; Lopez 40., 87.

Atletico Madrid : Granada 6:1 (1:0)
Costa 9., Correa 47., Joao Felix 65., Llorente 72., Suarez 85., 90.
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo. 

Cadiz : Sevilla 1:3 (0:0)
Sanchez 48.; De Jong 65., El Haddadi 90., Rakitić 90.

Valladolid : Celta Vigo 1:1 (0:1)
Guardiola 66./11-m; Aspas 44.

Barcelona : Villarreal 4:0 (4:0)
Fati 15., 19., Messi 35./11-m, Torres 45./ag.

Najboljši strelci:

3  Aspas (Celta), Morales (Levante),
2 − Carvalho (Betis), Fati (Barcelona), Gomez (Valencia), Kike (Eibar), R. Lopez (Real Sociedad), U. Lopez (Athletic), Moreno (Villarreal), Suarez (Atletico), Vallejo (Valencia),
...

Ne spreglejte