Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 10. 2021,
15.22

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

prestop Real Madrid PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Torek, 5. 10. 2021, 15.22

2 leti, 6 mesecev

Mbappe priznal: Že julija sem zaprosil za prestop k Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Kylian Mbappe | Kylian Mpabbe je danes v intervjuju za francosko televizijsko postajo RMC in športni dnevnik L'Equipe razkril, da je že julija zaprosil za prestop. | Foto Reuters

Kylian Mpabbe je danes v intervjuju za francosko televizijsko postajo RMC in športni dnevnik L'Equipe razkril, da je že julija zaprosil za prestop.

Foto: Reuters

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mpabbe je danes v intervjuju za francosko televizijsko postajo RMC in športni dnevnik L'Equipe razkril, da je že julija zaprosil za prestop. Dodal je, da bi se iz Pariz Saint-Germaina preselil zgolj k madridskemu Realu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dvaindvajsetletni napadalec, ki se je PSG pridružil leta 2017 iz Monaca, ima pogodbo veljavno le še do konca te sezone, v zadnjem poletnem roku pa je bil blizu prestopa k madridskemu velikanu.

Po podatkih dpa naj bi Real za mladega francoskega nogometaša na naslov PSG ob koncu prestopnega roka poslal tri ponudbe, vse pa je pariški velikan zavrnil.

Mbappe je v intervjuju, ki bo v celoti objavljen danes, dejal, da je klubu že julija dal jasno vedeti, da si želi prestopiti k Realu.

"Moje poletne ambicije so bile jasne. Želel sem oditi in klubu dati dovolj časa, da pripelje zamenjavo," besede svetovnega prvaka s Francijo iz Rusije 2018 citira dpa.

"Trenutno moja prihodnost ni prioriteta. Zaradi tega sem že poleti porabil ogromno energije. Mislil sem, da je moja zgodba pri PSG končana, želel sem odkriti nekaj novega," je še dodal 22-letnik.

"Dal sem vse, kar sem lahko, za PSG, in menim, da se je izšlo v redu. Zapustiti klub je bila logična posledica. Navezan sem na Pariz in če bi zapustil klub, bi ga zgolj zaradi Reala," je sklenil Mbappe.

V tej sezoni francoski napadalec sestavlja sanjsko trojko PSG skupaj z Argentincem Lionelom Messijem in Brazilcem Neymarjem. Na devetih tekmah je dosegel štiri gole in tri podaje.

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal V finalu lige narodov Španci in Francozi
Sportal Verbič: Za mano je najtežje obdobje v karieri #video
Hrvaška : Slovenija, kvalifikacije za SP 2022, Split, Jan Oblak, Benjamin Šeško
Sportal Za slovenskega dragulja se zanima Real, mojstrovina vročega Kurtića
cepljenje nogomet
Sportal "Nogometaši ne bi smeli biti prednostno cepljeni"
Ne spreglejte