Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 9. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Rijeka Matjaž Kek

Sobota, 8. 9. 2018, 8.00

5 let, 7 mesecev

Prijateljska tekma leta na Reki

Matjaž Kek v sedmih nebesih, na Reko prihajajo Viole!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88
Matjaž Kek | Matjaž Kek komaj čaka, da se bo z Rijeko pomeril proti "svojemu" Mariboru. | Foto Vid Ponikvar

Matjaž Kek komaj čaka, da se bo z Rijeko pomeril proti "svojemu" Mariboru.

Foto: Vid Ponikvar

Na Reki se bosta danes zvečer na kultnem štadionu Kantrida, ki ni gostil nogometnih tekem že tri leta, pomerila Kekova Reka in Maribor. Na Hrvaško bo s posebnim vlakom pripotovalo 500 Viol, ki nameravajo na Reki podpreti tudi ponosnega Mariborčana Matjaža Keka.

Nogometni Kvarner je v pričakovanju prijateljske tekme leta. Kantrida, nekdanji dom nogometašev Reke, bo spomnila na stare čase, ko so na njej potekali veliki dvoboji. V bogati preteklosti so na štadionu, ki ga obdajajo visoke kamnite stene, na drugi strani pa Jadransko morje, gostovali številni velikani. Tudi madridski Real, Juventus in Milan.

Sportal Kek utišal Dinamo z evrogolom, dobra in slaba novica za Iličića #video

Lahko bi prodali tudi 15 tisoč vstopnic

Reka je pod vodstvom Keka na Kantridi nazadnje igrala pred tremi leti. | Foto: Sportida Reka je pod vodstvom Keka na Kantridi nazadnje igrala pred tremi leti. Foto: Sportida Pred tremi leti se je Reka preselila na Rujevico, kjer je zrasel moderen pripravljalni center z osrednjim štadionom, ki po novem sprejme več kot osem tisoč gledalcev, na mestu Kantride pa naj bi zrasel nov razkošen objekt.

Načrti so za zdaj padli v vodo. Ostalo je le pri maketah, Kantrida, znana po manj udobnih pogojih na štadionu in slabši travnati površini, pa ni spreminjala obličja. Danes bo po daljšem času znova gostila nogometaše Reke. Nostalgični navijači so komaj čakali na spektakel.

Prireditelji so za tekmeca izbrali Maribor, tudi zaradi velike povezanosti, ki jo z vijolicami čuti oboževani trener Reke Matjaž Kek. Nekdanji slovenski selektor je trener Reke že pet let in pol. Na vročem stolčku je porušil že ogromno rekordov, z Rečani osvojil vse mogoče hrvaške lovorike, zvečer pa se bo prvič na Reki pomeril še z Mariborom.

NK Maribor
Sportal Navijači NK Maribor darovali 85 litrov krvi #video

Armada načrtuje velik nogometni spektakel, ki naj bi minil v prijateljskem ozračju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Armada načrtuje velik nogometni spektakel, ki naj bi minil v prijateljskem ozračju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Vstopnice, v prodaji jih je bilo deset tisoč, čeprav so prireditelji prepričani, da bi jih zlahka prodali vsaj 15 tisoč, so bile razgrabljene že prejšnji teden. Sosedski obračun, ki se bo začel ob 20. uri, bo napolnil tribune kultnega štadiona, oba trenerja pa bosta lahko preverila pripravljenost ekip pred nadaljevanjem prvenstva. Ne bosta mogla računati na reprezentante, bosta pa poslala v ogenj tudi nekatere igralce, ki so v zadnjih tednih prejemali manj priložnosti.

Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?

Vedno navija za tisto ekipo, ki jo vodi

Kek je Reko v sezoni 2016/17 popeljal do zgodovinskega uspeha, dvojne hrvaške krone. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kek je Reko v sezoni 2016/17 popeljal do zgodovinskega uspeha, dvojne hrvaške krone. Foto: Grega Valančič/Sportida Kek je v petkovem pogovoru za reško radijsko postajo napovedal, da bo na tekmi navijal za Reko. ''Vedno navijam za tisto ekipo, ki jo vodim, na Maribor pa me veže posebna ljubezen. Sem otrok mariborskega kluba. Rodil sem se v okolici Ljudskega vrta. Ljudje bodo to zagotovo razumeli. Imam srečo, saj se takšni ljubezni v življenju ne zgodita prav pogosto,'' je nekdanji slovenski selektor poudaril, kako v srcu nosi barve Reke in Maribora.

''Komaj čakam, da se začne. Da zagrmi zahodna tribuna na Kantridi, prišle pa bodo tudi Viole. Je sploh lahko še kaj lepšega, kot v soboto zvečer gledati tekmo med Reko in Mariborom?'' se sprašuje dolgoletni trener Reke, ki je opisal Maribor kot evropski klub, ki je v zadnjih letih na tem delu Evrope resničen velikan.

Maribor, navijači
Sportal Maribor je navdušil tudi v Kranju
 

Viole bodo napolnile tribune tudi v ponos Keku

Viole se na Reko odpravljajo z vlakom. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Viole se na Reko odpravljajo z vlakom. Foto: Urban Urbanc/Sportida Mariborčani prihajajo na Reko kot vodilni slovenski prvoligaški klub. Odlikuje jih izjemna učinkovitost v napadu, v uradni enajsterici pa bodo pogrešali nekaj reprezentantov. Manjkala bosta tudi Amir Dervišević in Luka Zahović, ki bi lahko jutri zaigrala na tekmi lige narodov na Cipru.

Na Hrvaško se odpravlja ogromno navijačev Maribora. Štejejo si v čast, da je Reka za tako poseben in nostalgičen dogodek izbrala ravno vijoličaste, posebna pozornost pa bo dana tudi Keku.

''Ne pozabimo tudi, da je tam naš Mariborčan Kek, in če je bil prav on pred leti sposoben na tekmi vreči baklo v Green Dragons, je prav, da Mariborčana tudi podpremo nazaj in napolnimo naš sektor, delno tudi njemu v ponos,'' sporoča navijaška skupina Viole. Z njimi bodo na tribuni, namenjeni navijačem Maribora, tudi predstavniki Slovenskega kulturnega doma iz Reke.

Jucie Lupeta
Sportal Petardi večnih tekmecev in mojstrovini, ki ju morate videti #video

Generalka za sredino gostovanje v Ljubljani

Darko Milanič bo danes dal priložnost tudi nekaterim igralcem, ki so v tej sezoni igrali manj ali celo nič. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič bo danes dal priložnost tudi nekaterim igralcem, ki so v tej sezoni igrali manj ali celo nič. Foto: Grega Valančič/Sportida ''Navijači bodo na Reki obujali nostalgijo, saj je Kantrida veljala za kulten štadion, na katerem se je igral zelo dober nogomet, mi pa bomo to tekmo vzeli kot pripravo na nadaljevanje sezone in jo izkoristili za koristno preizkušnjo. Z namenom, da denimo Cotman, Cretu, Rajčević ali Felipe Santos, ki so doslej igrali malo ali nič, dobijo tekmovalne minute. Resno bomo zagrabili, a predvsem bo to priprava za pokalni dvoboj z Bravom in potem nadaljevanje prvenstva v Krškem," pred današnjo prijateljsko tekmo s hrvaškim podprvakom pravi trener Maribora Darko Milanič.

Mariborčane v sredo čaka pokalni spopad, na katerem se bodo predstavili v Ljubljani. Gostovali bodo v Spodnji Šiški pri Bravu, ki mu gre v tej sezoni v drugi ligi odlično, saj je še neporažen. Tako kot Maribor v Prvi ligi Telekom Slovenije! Neporažena pa je tudi Kekova Reka, ki je v hrvaškem prvenstvu v šestih krogih osvojila 12 točk in je na tretjem mestu. Obeta se torej druženje nepremagljivih.

ronaldo
Sportal Milijarde v nebo. Kdo je zapravil največ?

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte