Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
23.14

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 Andres Vombergar Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 23.14

2 meseca, 2 tedna

Slovenska izbrana vrsta se pripravlja v Dekanih

Matjaž Kek sposobnosti novih reprezentantov spremlja povsem od blizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Matjaž kek | Slovenska nogometna reprezentanca pod budnim očesom selektorja Matjaa Keka trenira v Dekanih. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna reprezentanca pod budnim očesom selektorja Matjaa Keka trenira v Dekanih.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna izbrana vrsta je v slovenski Istri začela priprave na pripravljalno preizkušnjo z ZDA, ki bo 20. januarja v San Antoniu. Varovanci Matjaža Keka so se tokrat zaradi neuradnega termina zbrali v spremenjeni zasedbi, a vseeno prepričani, da lahko na Kekov seznam kandidatov za evropsko prvenstvo dodajo nekaj novih imen.

Slovenija se je v praktično popolni zasedbi zbrala v nedeljo zvečer v enem izmed koprskih hotelov, manjkal je zgolj Mitja Ilenič, ki nastopa za New York FC in se bo reprezentančnim kolegom priključil v San Antoniu.

V ponedeljek sta bila na sporedu že prva treninga, oba je gostil stadion drugoligaša Jadrana iz Dekanov. Selektor Matjaž Kek je na obeh spoznaval zmožnosti novih reprezentantov iz prve roke, ko so se že pokazali prvi zametki selektorjevega razmišljanja za tekmo z ZDA. 

slovenska nogometna reprezentanca Dekani | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Mark Zabukovnik, ki je s Celjani trenutno na vrhu ligaške lestvice, je v taboru članske reprezentance prvič, podobno kot ostali novinci pa je tudi on izredno vesel selektorjevega povabila. "Odkar sem prejel klic selektorja sem se zelo veselil reprezentančne akcije. Ko od malega hodiš na tekme reprezentance, kot nogometaš upaš, da boš nekoč prišel do tega nivoja. To bo ena lepa izkušnja, ki jo bom skušal kar najbolje izkoristiti, ob tem pa v njej tudi uživati. Ne smem eksperimentirati, ostati moram to, kar sem in pokazati predstave iz kluba."

Eden izmed štirih igralcev Celja, ki je tako najbolj predstavljana ekipa tokratne akcije, verjame, da kljub izpuščenemu delu priprav, ko klubski soigralci pridno vadijo v Turčiji, težav z lovljenjem soigralcev ne bo imel. "Na reprezentančnih treningih je tempo 'hud' in me ne skrbi, da bi tisti, ki smo tukaj, zamudili kaj v primerjavi z ostalimi."

Mark Zabukovnik je prvič na taboru članske reprezentance. | Foto: www.alesfevzer.com Mark Zabukovnik je prvič na taboru članske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Še eden izmed tistih, ki jih je Kek želel pobližje spoznati ob tokratni reprezentančni preizkušnji, je Adrian Zeljković. Visoki in bolj obrambno naravnani vezist je hvaležen za priložnost, ki mu jo je z vpoklicem namenilo strokovno vodstvo.

"To so sanje vsakega otroka, da nekoč zaigraš za reprezentanco. Hvaležen sem za priložnost, ki jo bom poskušal čim bolje izkoristiti." Vezist je prepričan, da jih čez lužo čaka kakovostna zasedba ZDA in verjame, da bodo tudi Slovenci v San Antoniu dobro pripravljeni:. "Z nekaterimi soigralci se poznamo že od prej, z drugimi se spoznavamo sedaj, ampak sem prepričan, da se bomo spoznali in bomo proti Američanom na isti valovni dolžini. Treniramo dobro, poskušamo se dokazati in zavedamo se, da je tudi rezultat na tej pripravljalni tekmi pomemben."

Andres Vombergar upa, da ga bo selektor Kek povabil tudi na marčevski reprezentančni termin. | Foto: www.alesfevzer.com Andres Vombergar upa, da ga bo selektor Kek povabil tudi na marčevski reprezentančni termin. Foto: www.alesfevzer.com

Izkušnje iz izbrane vrste pa že ima napadalec Andres Vombergar, ki je zaigral proti Romuniji in San Marinu. Nazadnje je bil v reprezentanci marca 2023, ob tokratnem vpoklicu pa upa, da bo Keka prepričal, da mu vabilo pošlje tudi za letošnji marčevski termin.

"Vesel sem, da sem spet tukaj," je v uvodu novinarje pozdravil priljubljeni Vombi, "upam, da bomo igralci, ki smo tu, izkoristili to zimo, da pustimo čim boljši vtis. Prišel sem uživat v reprezentanco, s ciljem, da pridem spet v poštev pri selektorju."

Napadalec je lanskega julija argentinski San Lorenzo zamenjal za arabski Ittihad Kalba, v zadnjem času pa je izboljšal svojo strelsko formo. "Igram redno, dosegel sem nekaj zadetkov in v klubu se počutim dobro. Slovenija ima zelo dobre igralce, ti so zagotovili nastop na evropskem prvenstvu, tisti, ki smo tukaj pa bomo naredili vse, da bi to priložnost čim bolje izkoristili."

Slovenija bo v torek opravila še dva treninga v Sloveniji, v zgodnjih urah v sredo pa bodo Slovenci prek Frankfurta odpotovali v Houston, od tam pa še do San Antonia. Preizkušnja z ZDA bo na stadionu Toyota Field v San Antoniu v soboto, 20. januarja, ob 21. uri. 

Preberite še:

NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik
Sportal Če se ne zaupajo novinarjem, se bodo njemu. Med prvimi Zahovič.
Slovenija Norveška liga narodov Jasmin Kurtić
Sportal Srčni Slovenec, ki lahko poleti v Nemčiji podre prav poseben rekord
Nejc Vidmar
Sportal Zeleni Vidmar v novem športu: Olimpijske sanje so žive

 

 

Ne spreglejte