Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
21. 11. 2015,
23.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Marko Šuler Andraž Šporar NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sobota, 21. 11. 2015, 23.40

8 let

Marko Šuler: Česa takšnega v 15 letih nisem doživel

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
''Derbi kot derbi. Zelo je bilo čustveno,'' je po remiju z 2:2 povedal branilec Maribora Marko Šuler. ''Ne vem, zakaj smo začeli tako slabo,'' je dejal junak Olimpije Andraž Šporar.

''Glave so bile vroče. Bilo je veliko prekinitev, zato je bilo pestro. Živčnost je bila na obeh straneh. Derbi smo začeli zelo slabo, stali smo predaleč od nasprotnikovih nogometašev, a na koncu smo s tem, kar smo dosegli, lahko zadovoljni,'' je povedal junak derbija Andraž Šporar, ki je zabil oba gola za Olimpijo. ''Res ne vem, zakaj na začetku nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Ne vem, zakaj se nam je to zgodilo,'' se je spraševal kapetan Olimpije.

Ta je zdaj ohranila visoko prednost pred Mariborom na lestvici, ta znaša sedem točk, a njen najboljši strelec pravi, da ni odločenega še čisto nič. ''Na voljo je še ogromno točk. Glede na to, kako je prvenstvo potekalo do zdaj, lahko rečemo, da je naša prednost visoka, a odločeno ni še čisto nič. Že če v sredo ne zmagamo proti Krki, nam ta točka ne bo pomenila nič,'' je dejal strelec 17 prvenstvenih golov v tej sezoni, ki je z naskokom najboljši strelec prvenstva.

Na tak derbi je čakal že nekaj let

''Derbi kot derbi. Prisotnih je bilo veliko čustev in čudnega nogometa. Glave so bile vroče, videli smo nekaj spornih situacij. Na koncu smo izgubili dve točki. Upravičeno ali neupravičeno, to zdaj ni pomembno. Rezultat je tak, kot je,'' je v imenu Mariborčanov govoril Marko Šuler, ki je nezadovoljen predvsem s sojenjem in sporno situacijo iz prvega polčasa, ko je v kazenskem prostoru padel Dare Vršič. ''Če to ni bila enajstmetrovka, potem ne vem, kaj je bila. Petnajst let sem že v nogometu, a česa takšnega še nisem videl,'' je bil nezadovoljen izkušeni branilec.

''Škoda je, da smo po vodstvu z 2:0 hitro prejeli gol. Ravno v nepravem trenutku. Dobro, osvojili smo točko, zato smo lahko zadovoljni, a prišli smo po vse tri. To je jasno,'' je še dejal in za konec pohvalil kuliso, ki je njega in soigralce pričakala v Stožicah. ''To je bil derbi, na kakršnega sem čakal že nekaj let. Takšnega še ni bilo. Škoda je le, da je bilo vreme slabo. Če ne bi bilo, bi bil obisk še večji. Za takšne tekme se živi,'' je povedal nekdanji reprezentant Slovenije.

Ne spreglejte