Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 8. 2024,
12.32

Osveženo pred

11 ur, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Universitatea Craiova konferenčna liga NK Maribor NK Maribor Viole Ante Šimundža

Natisni članek

Petek, 2. 8. 2024, 12.32

11 ur, 24 minut

Odmevi iz tabora Maribora po napredovanju v Evropi

Šimundža izpolnil cilj in čestital Violam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Ante Šimundža | Ante Šimundža je Maribor popeljal v tretji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer čaka vijolice novosadska Vojvodina. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Ante Šimundža je Maribor popeljal v tretji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer čaka vijolice novosadska Vojvodina.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Najtrofejnejši slovenski nogometni klub Maribor je podaljšal evropsko sezono. Čeprav je izgubil gostovanje v Romuniji (2:3), ki tako ostaja zakleta država za nogometne ekipe iz Slovenije, je ubranil prednost s prve tekme v Ljudskem vrtu (2:0) in si zagotovil vstop v tretji krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer se bo pomeril s srbsko Vojvodino. Trener Ante Šimundža je opozoril na napake, ki jih bo skušal v nadaljevanju sezone odpraviti, zvestim navijačem, navijaški skupini Viole, pa je čestital za 35. rojstni dan.

Radomlje - Domžale
Sportal Radomlje z igralcem manj do prvega kompleta točk

Mariborčani so podaljšali evropsko sezono. Uvodne bolgarske ovire na poti do evropske lige niso preskočili, so pa nato v kvalifikacijah za konferenčno ligo izkoristili tolažilno nagrado in izločili romunsko Universitateo iz Craiove. Do uspeha jih je popeljal "sladek" poraz z 2:3, prav vseh pet zadetkov pa so dosegli v drugem polčasu.

"Cilj je izpolnjen, to je najpomembnejše. Vedeli smo, da bo težko, tega smo se dobro zavedali. Pomembno je, da se zavedamo tudi napak, ki smo jih naredili. Z namenom, da smo lahko jutri, na naslednjih tekmah boljši. Zelo pomembno je, da smo bili zbrani do konca, čeprav je nasprotnik zadel v zadnji minuti. Imeli smo ogromno odprtega prostora in priložnosti, česar nismo izkoristili. To je kazalnik, da moraš nasprotnika v takšnih položajih vedno kaznovati. Mi jim nismo pustili toliko prostora, a smo bili dvakrat kaznovani. Če tukaj ne bomo naredili koraka naprej, ne bo v redu, a verjamem, da se bomo premaknili v tej smeri na višjo raven," trener Ante Šimundža verjame, da bodo njegovi varovanci v nadaljevanju sezone odpravili napake v obrambi in ekipa ne bo več prejemala "prepoceni" zadetkov. "To so zadeve, ki jih moramo dobro analizirati in odpraviti," verjame, da bodo pridobljene izkušnje z igranjem v Evropi še kako dobrodošle.

Na povratni tekmi sta zadela Josip Iličić in Arnel Jakupović, v dresu Maribora pa je imel ob odsotnosti Svena Šoštariča Karića evropski krst Francoz Bradley M’Bondo. "Vsi so bili junaki, s plusi in minusi. Vemo, kakšne zadeve so se nam dogajale v zadnjem času, in preprosto nismo imeli več rešitev. Zato veseli, da se nam bosta znova priključila Soudani in Karič, Vrhovec pa je že z nami. Kader se bo v prihodnje še razširil in avtomatično dvignil kakovost," čaka trenerja Šimundžo še pestro poletje.

V nedeljo bo v 1. SNL gostil Bravo, v Evropi pa je naslednji tekmec Vojvodina, ki je dvakrat izgubila z nizozemskim velikanom Ajaxom. "Po prvih pridobljenih informacijah si prizadevajo, da bi se približali vrhu na srbskem prvenstvu, v vsakem primeru pa gre za zahtevnega nasprotnika, ki mu bodo namenili veliko pozornosti in se posledično temeljito pripravili," sporoča Šimundža, ki je ob tej priložnosti namenil posebno čestitko privržencem vijolic.

Navijaška skupina Viole praznuje 35. rojstni dan. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Navijaška skupina Viole praznuje 35. rojstni dan. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

"Rad bi čestital naši navijaški skupini za 35. rojstni dan. Upam, da nam bodo še naprej stali ob strani, navijali v dobrih in manj prijetnih trenutkih, ko ima energija s tribun še dodaten pomen. Viole, vse najboljše! In ena velika zahvala za 35 let podpore!"

Romunija Navijači
Sportal Dežela grofa Drakule kot zakleta za Slovence
Olimpija - Žitomir, konferenčna liga
Sportal Olimpija z zmago in Maribor s porazom napredovala, Bravo se poslavlja
Ne spreglejte