Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
14.55

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Celje NŠ Mura Đorđe Ivanović NK Maribor NK Maribor

Sreda, 19. 1. 2022, 14.55

2 leti, 3 mesece

Na priprave v Turčijo

Maribor potrdil prihod Ivanovića in odhod Voloderja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Đorđe Ivanović Olimpija Maribor | Đorđe Ivanović se po pol leta vrača v Slovenijo, a ne k Olimpiji, temveč k Mariboru. | Foto Vid Ponikvar

Đorđe Ivanović se po pol leta vrača v Slovenijo, a ne k Olimpiji, temveč k Mariboru.

Foto: Vid Ponikvar

Trije slovenski nogometni prvoligaši, Maribor, Celje in Mura, so v sredo odleteli na zanje že tradicionalne zimske priprave v Turčijo. Maribor ob tem sporoča, da klub zapušča Robert Voloder, prihaja pa Đorđe Ivanović.

Blaž Vrhovec
Sportal Blaž Vrhovec zapušča Maribor

Za NK Maribor bo zimska baza turški Belek, kjer ostajajo do konca januarja. Trenerski štab je s sabo vzel 27 nogometašev. Doma so ostali Aleks Pihler in Andrej Kotnik, ki sta poškodovana (trenirata po individualnem programu), ter Rok Kronaveter, ki se jim bo pridružil pozneje (stik z okuženo osebo). V Turčiji pa bodo pozdravili tudi svojo novo okrepitev. To je nekdanji član Olimpije Đorđe Ivanović. Šestindvajsetletni krilni napadalec je jeseni igral za beloruski Soligorsk, v prejšnji sezoni pa je na 34 tekmah prve lige za Olimpijo zabil 11 golov.

Robert Voloder | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Robert Voloder Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ob tem so v Mariboru še potrdili, da je Robert Voloder prestop v Sporting Kansas City. "Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi z razpletom, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani. Odhaja v MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej. Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej. Nismo ga mogli zadržati, v skupnem seštevku gre za pozitivno zgodbo, saj smo s kreativnostjo, iznajdljivostjo z zelo majhnim vložkom prišli do kakovostnega igralca in finančnega dobička. Kadrovsko pa smo se pravočasno odzvali, pripeljali Maxa Watsona, ki se hitro prilagaja na naše zahteve," je prestop pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Po dveh tednih treningov v Celju so z istim letom v turški Belek odleteli tudi nogometaši Celja. Simon Rožman je s seboj vzel 28 nogometašev. Tretji klub na letalu, ki je v sredo dopoldne vzletelo z letališča v Mariboru, pa je bila Mura, ki je na priprave vzela prav tako 28 nogometašev.

Gregor Balažic
Sportal V Fazanerijo se vrača stari znanec
Olimpija Gal Kurež
Sportal Še en slovenski talent iz Olimpije pobegnil k tekmecu
Ne spreglejte