Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 1. 2022,
16.30

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NŠ Mura Gregor Balažic

Sobota, 15. 1. 2022, 16.30

2 leti, 3 mesece

Gregor Balažic

V Fazanerijo se vrača stari znanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gregor Balažic | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Državni prvak Mura je ekipo okrepil s še enim igralcem. Po 16 letih med črno-bele vrača Gregor Balažic.

Gregor Balažic je pri Muri debitiral 30. aprila 2005, ko je ta doma premagala Zagorje. Zaradi težav, ki so takrat nastopile v klubu, se je kot sedemnajstletnik odpravil na tuje in podpisal za Benfico, kjer je dve sezoni igral za njeno B-ekipo. Sledil je podpis pogodbe z Espanyolom, kjer je prav tako branil barve rezervne ekipe, kasneje je igral za Aguilas iz Murcie. Pot ga je nato vodila v Gorico, kjer si je z dobrimi igrami spet utrl pot v tujino.

Januarja 2011 je Balažic podpisal za ukrajinskega prvoligaša Karpati iz Lviva in postal najdražja okrepitev kluba v zgodovini. Med igranjem za Karpati si je prislužil tudi poziv selektorja, v reprezentanci je debitiral na prijateljski tekmi s Kanado. Po štirih letih v Ukrajini je sledil prestop v beograjskega velikana Partizan, kjer je v osrednji liniji sestavljal dvojec z Brankom Ilićem. Po izteku pogodbe s Partizanom se je podal v Rusijo, kjer je bil dve leti in pol član prvoligaša Urala iz Jekaterinburga. Po odhodu iz Rusije je podpisal za ciprski Enosis Neon, zdaj pa ga je pot vodila nazaj v Prekmurje, kjer je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

"V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev. Vemo, kako se je Mura letos odrezala v Evropi, in sam želim pripomoči k temu, da se Evropa tudi poleti vrne v Fazanerijo. Igralski kader je skupaj že nekaj let, zato vem, da prihajam v uigrano ekipo, v katero se želim čim prej vklopiti. Vračam se v domači kraj, tudi zato so prisotne posebne emocije. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal tako mlajšim igralcem, kot klubu na splošno," je dejal Balažic.

Ne spreglejte