Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2023,
12.54

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

Natisni članek

Tottenham Hajduk Split nogometna tržnica Luka Vušković

Ponedeljek, 25. 9. 2023, 12.54

7 mesecev

Luka Vušković

Rekorden zaslužek Hajduka, Angleži kupili 16-letnega čudežnega Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30
Hajduk Split Pokal 2023 | Hajduk je tako proslavljal zadnjo lovoriko, ko je v prejšnji sezoni ubranil naslov pokalnega zmagovalca. | Foto Guliverimage

Hajduk je tako proslavljal zadnjo lovoriko, ko je v prejšnji sezoni ubranil naslov pokalnega zmagovalca.

Foto: Guliverimage

Kar nekaj časa se je napovedovalo, da bo splitski Hajduk sklenil dogovor s PSG, nato se je omenjala možnost, da bi lahko v igro vskočil evropski velikan Manchester City, zdaj pa je postalo jasno, da bo 16-letni Luka Vušković, eden najbolj nadarjenih branilcev v Evropi, kariero nadaljeval pri Tottenhamu. Dalmatincem se obeta rekorden zaslužek, Londončani naj bi za najstnika, ki predstavlja veliko naložbo za prihodnost, odšteli od 11 do 14 milijonov evrov!

Arsenal - Tottenham
Sportal Odličen derbi v Londonu, Chelseaju spodrsnilo, Liverpool diha za vrat Cityju

Splitski Hajduk na naslov hrvaškega prvaka čaka že neverjetnih 18 let. V zadnjih desetletjih je v senci zagrebškega Dinama, ne le rezultatsko, ampak tudi v smislu manjših zaslužkov s prodajo igralcev. Napoved, da prihajajo boljši časi, bi lahko ponudil posel, ki ga je Hajduk sklenil s Tottenhamom. Oba kluba sta že potrdila posel, Hajduk pa je poudaril, kako je postal Luka Vušković najbolje plačani branilec za svoja leta. Star je šele 16 let.

O rekordnem poslu Hajduka je najprej poročal italijanski novinar Fabrizio Romano, guru za dogajanje na svetovni nogometni tržnici in največje prestope. S tem je konec dolge sage o prodaji enega najbolj nadarjenih najstnikov, kar jih premore hrvaški nogomet.

Luka Vušković, za katerega so se zanimali številni evropski klubski velikani, največkrat so bili omenjeni PSG, Manchester City in Chelsea, je tako dosegel dogovor s Tottenhamom, zaradi svoje mladosti pa še ne more takoj zaigrati v angleškem prvenstvu. Po pravilih bo lahko na Otoku zaigral šele, ko bo postal polnoleten. Zdaj ima 16 let, tako da se bo lahko Tottenhamu pridružil leta 2025. Do takrat bi lahko še nekaj časa nabiral izkušnje pri Hajduku, s katerim je letos zaigral v finalu mladinske lige prvakov, za člansko ekipo, kjer si je dolgo časa delil slačilnico z Janom Mlakarjem, pa zbral osem nastopov. Ko je prvič zaigral za Hajduk, je bil star 16 let in dva dneva, s tem pa je izenačil rekord hrvaškega prvenstva. Le tri dni pozneje je na pokalni tekmi zatresel mrežo Osijeka in postal najmlajši strelec v zgodovini Hajduka.

Tottenham, ki je v nedeljo prekrižal načrte Arsenalu v severnolondonskem derbiju (2:2), bo lahko računal na pomoč Luke Vuškovića šele leta 2025.  | Foto: Reuters Tottenham, ki je v nedeljo prekrižal načrte Arsenalu v severnolondonskem derbiju (2:2), bo lahko računal na pomoč Luke Vuškovića šele leta 2025. Foto: Reuters

V tej sezoni še ni zaigral, bi pa lahko stopil na igrišče v nadaljevanju sezone, ki ponuja vroče nadaljevanje, saj bo v nedeljo na Poljudu v derbiju kroga gostoval zagrebški Dinamo. V spomladanskem delu bi lahko kot posojeni nogometaš Tottenham nabiral izkušnje v Švici oziroma na Nizozemskem.

Po poročanju angleških medijev se Hajduku obeta rekorden zaslužek, saj naj bi Londončani za obetavnega branilca ob upoštevanju bonusov plačali od 11 in 14 milijonov evrov. To je največji posel v 112-letni zgodovini kluba. Dozdajšnji rekorder Nikola Vlašić je pred šestimi leti, ko se je iz Hajduka preselil k Evertonu, napolnil blagajno splitskega kluba z 10,8 milijona evrov.

Slovenija : Danska Jan Mlakar
Sportal Slovenski nogometaš se je poslovil od Hajduka in odprl novo poglavje

 

Ne spreglejte