Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 8. 2021,
23.47

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Natisni članek

Miha Zajc Filip Valenčič Dejan Petrović Sturm Graz NK Mura Liga Europa

Četrtek, 26. 8. 2021, 23.47

2 leti, 7 mesecev

LIGA EUROPA, KVALIFIKACIJE, PLAY-OFF (POVRATNE TEKME)

Mura nemočna v Gradcu, a jo čaka mikavna tolažilna nagrada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

2

Sturm Mura | Veselje Otarja Kiteishvilja po zadetku za 1:0. | Foto Guliverimage

Veselje Otarja Kiteishvilja po zadetku za 1:0.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Mure so na povratni tekmi play-offa kvalifikacij za evropsko ligo izgubili proti Sturmu (0:2). Ker so ostali praznih rok tudi na prvi tekmi v Fazaneriji (1:3), bodo evropsko sezono nadaljevali v skupinskem delu konferenčne lige, kjer bodo domače tekme igrali v Mariboru. Tekmece bodo izvedeli na petkovem žrebu, ki se bo začel ob 13. uri. Miha Zajc je v obračunu nekdanjih zmajev na Finskem zasenčil Filipa Valenčiča. Fenerbahče je zmagal s kar 5:2!

Sportal Šimundža: Če kdo misli drugače, nima pojma #video
Sportal Mura dobila nasprotnike, v Slovenijo prihaja angleški velikan #video

Znani so vsi udeleženci skupinskega dela evropske lige, kjer ne bo manjkalo velikanov klubskega nogometa (npr. Napoli, Lazio, Bayer Leverkusen, Leicester City, West Ham, Lyon, Marseille, Monaco). Med omenjeno druščino, žreb skupinskega dela bo v petek ob 12. uri, pa ne bo Mure, ki je doživela poraz še na povratni tekmi s Sturmom.

Fotogalerija s tekme v Gradcu, foto Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 17

Po Murski Soboti (1:3) je ostala praznih rok še v Gradcu (0:2), tako da bo sezono nadaljevala v skupinskem delu konferenčne lige. Tako jih čaka še vedno mikavna tolžailna nagrada, dokazovanje v skupinskem delu konferenčne lige, kjer bosta nastopila tudi Roma in Tottenham, ter 2,94 milijona evrov nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa).

Sturm Mura
Sportal Slovenski prvaki dokončno izgubili upanje po izključitvi Maruška
Jasmin Kurtić
Sportal Senzacija prvaka Gibraltarja, na Reki se je veselil Kurtić

Stadion v Murski Soboti ne izpolnjuje pogojev za igranje v skupinskem delu evropskega tekmovanja, tako da bodo Prekmurci tekmece v poznejšem delu sezone gostili v Ljudskem vrtu.

Petarda Fenerbahčeja v Helsinkih

Miha Zajc je prejšnji konec tedna dosegel zadetek na tekmi turškega prvenstva proti Antalyasporu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Miha Zajc je prejšnji konec tedna dosegel zadetek na tekmi turškega prvenstva proti Antalyasporu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na Finskem sta se v neposrednem "slovenskem" obračunu za preboj v skupinski del evropske lige spopadla Filip Valenčič in Miha Zajc. V preteklosti sta oba nosila zeleno-beli dres Olimpije, turški Fenerbahče, pri katerem se je Primorec v tej sezoni ustalil v začetni enajsterici, pa je v Helsinkih nadigral finskega prvaka. Zmagal je kar s 5:2! Zajc je odigral vso tekmo, Valenčič pa je na igrišču prebil 63 minut.

V skupinski del lige Europe se je suvereno uvrstil dunajski Rapid Dejana Petrovića. Zorjo iz Luganska je ugnal tudi g gosteh, zadnjih 24 minuta pa je na gostovanju v Ukrajini odigral tudi nekdanji nogometaš Aluminija.

Žreb skupinskega dela lige Europa bo v petek ob 12. uri.

Jan Oblak
Sportal Nori žreb! Oblak se vrača na Anfield, Kampl izziva Messijev PSG.

Nastop v skupinskem delu so si zagotovili:

Lyon, Marseille in Monaco (vsi Fra), Real Sociedad in Betis Sevilla (oba Špa), Leicester City in West Ham (oba Ang), Eintracht Frankfurt in Bayer Leverkusen (oba Nem), Napoli in Lazio (oba Ita), Lokomotiv Moskva in Spartak Moskva (oba Rus), Brondby in Midtjylland (oba Dan), PSV Eindhoven in AZ Alkmaar (oba Niz), Genk in Antwerpen (oba Bel), Galatasaray in Fenerbahče (oba Tur), Rapid Dunaj in Sturm Gradec (oba Avt), Braga (Por), Ludogorec Razgrad (Bol), Ferencvaroš (Mad), Dinamo Zagreb (Hrv), Glasgow Rangers (Ško), Sparta Praga (Češ), Crvena zvezda (Srb), Olympiacos Pirej (Grč), Legia Varšava (Pol) 

Liga Europa, kvalifikacije, play-off (povratne tekme):

Sturm Gradec : Mura 2:0 (1:0) /3:1/
Kiteishvili 39., Jantscher 66.; R.K.; Maruško 54./Mura
Jon Gorenc Stanković (Sturm) je odigral 74 minut.
Poročilo s tekme

HJK : Fenerbahče 2:5 /0:1/
Filip Valenčič (HJK) je odigral 63 minut, Miha Zajc (Fenerbahče) je odigral vso tekmo.

Zorja Lugansk : Rapid Dunaj 2:3 /0:3/
Dejan Petrović (Rapid) je vstopil v igro v 66. minuti.

Alaškert : Glasgow Rangers 0:0 /0:1
Galatasaray : Randers 2:1 /1:1/
AZ Alkmaar : Celtic 2:1 /0:2/
Cluj : Crvena zvezda 1:2 /0:4/
Slovan Bratislava : Olympiacos Pirej 2:2 /0:3/
Legia Varšava : Slavia Praga 2:1 /2:2/
Antwerpen : Omonia Nikozija 5:2 po 11-m (2:0) /2:4/

// rezultat prve tekme

V odebljenem tisku so klubi, ki so napredovali v skupinski del evropske lige.

Sturm : Mura 2:0 (1:0) /prva tekma 3:1/

Fotogalerija s tekme v Gradcu, foto Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 17

Konec srečanja v Gradcu. Sturm je bil na Merkur Areni boljši, končna statistika v strelih na gol priča o veliki premoči gostiteljev (19:3, od tega 9:0 v strelih na gol). Mura, ki je zadnjih 35 minut odigrala z igralcem manj, je tako izgubila sosedski obračun brez strela v okvir vrat.

Gooooool! 2:0! 66. minuta. Sturm je podvojil prednost, Mura se je znašla v brezizhodnem položaju. V polno je s spretnim strelom, ko je ob Mihaelu Klepaču mojstrsko plasiral žogo v nebranjen del mreže Matka Obradovića, zadel v polno Jakob Jantscher, sicer tudi strelec prvega gola na gostovanju v Fazaneriji.

53. minuta: Mura bo srečanje nadaljevala z igralcem manj, saj je Matic Maruško, eden izmed najbolj izkušenih igralcev pri slovenskih prvakih, prejel še drugi rumeni karton. To je velik udarec za slovenske prvake, ki še niso resneje ogrozila vratarja Sturma.

Konec prvega dela, v katerem je Sturm še povečal skupno prednost. Mura potrebuje vsaj za podaljšek v drugem delu tri zadetke. Razmerje strelov v prvem polčasu je bilo 7:3 v korist gostiteljev, od tega 2:0 v okvir vrat.

Gooooool! 1:0! 39. minuta. Gostitelji so iz prve priložnosti zatresli mrežo slovenskih prvakov. Gruzijec Otar Kiteishvili se je odločil za strel z razdalje, nato pa je žoga na poti do gola Mure zadela Klemna Pucka in spremenila smer. Prevarala je nemočnega Matka Obradovića. Avstrijci so povedli, v skupnem rezultatu pa prednost povišali na 4:1.

25. minuta: uvodna polovica prvega polčasa ni postregla z resnejšimi priložnostmi. Mura se dobro kosa z gostitelji, najlepšo (pol)priložnost pa je v 13. minuti zapravil Mitja Lotrič.

Začetek dvoboja na stadionu Merkur, kjer ne manjka tudi navijačev Mure.

Pri Sturmu, ki danes brani prednost dveh zadetkov, bo pričakovano začel dvoboj tudi slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković:

Trener Mure Ante Šimundža je za dvoboj v Gradcu izbral naslednjo začetno postavo:

Benjamin Šeško
Sportal Nepozabna predstava slovenskega čudežnega dečka v Evropi
Ne spreglejte