Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2021,
12.50

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

Sturm Graz NK Mura Liga Europa konferenčna liga Ante Šimundža

Petek, 27. 8. 2021, 12.50

2 leti, 7 mesecev

Trener Mure po porazu v Gradcu

Šimundža: Če kdo misli drugače, nima pojma #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Slovenski prvak Mura je v odločilnem krogu kvalifikacij za vstop v skupinski del evropske lige ostal praznih rok proti graškemu Sturmu. Doma je namučil sosede iz Avstrije, a izgubil z 1:3, v gosteh pa doživel še en poraz (0:2). Po izključitvi Matica Maruška ni bil več konkurenčen, trener Ante Šimundža pa je opozoril, kako je bil sodnik najslabši akter tekme. "Z izključitvijo našega igralca je popolnoma ubil tekmo," je dejal Mariborčan, ponosen na fante in dosežek, s katerim si je Mura zagotovila bogato evropsko jesen v skupinskem delu konferenčne lige.

Sturm Mura
Sportal Mura nemočna v Gradcu, a jo čaka mikavna tolažilna nagrada

Mura je v Gradec odpotovala z željo, da bi trikratnemu avstrijskemu prvaku na povratni tekmi vrnila milo za drago. V Fazaneriji je večkrat ogrozila njegova vrata. Sturm bi lahko prejel več kot en zadetek (1:3), a je izbrance Anteja Šimundže pokopala nezbranost ob zaključnih strelih. Gostovanje v Gradcu se ni začelo slabo. Mura je omrtvičila gostitelje, ki do uvodnega zadetka, tega so dosegli s pomočjo sreče, saj se je žoga ob Klemna Pucka odbila v gol in prevarala Matka Obradovića, niso bili precej nevarni. Po 53. minuti, ko je moral predčasno z igrišča po rdečem kartonu še Matic Maruško, se je Mura znašla v brezizhodnem položaju. To je priznal tudi strateg slovenskega prvaka, jezen nad kriterijem španskega sodnika Joseja Marie Sancheza Martineza.

Fotogalerija s tekme v Gradcu, foto Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 17

"Žalosti me delati analizo po tej tekmi. To je nepošteno do nas. Zakaj? Ker mislim, da je bil danes na igrišču sodnik najslabši akter tekme. Z izključitvijo našega igralca je popolnoma ubil tekmo. Zelo je težko analizirati, sem pa zelo ponosen na fante. Na teh osmih kvalifikacijskih tekmah smo se predstavili v dobri luči in si zagotovili jesen v Evropi," je povedal Mariborčan po porazu v Gradcu, ki je "čarno-bejle" usmeril v skupinski del konferenčne lige.

Sportal Mura dobila nasprotnike, v Slovenijo prihaja angleški velikan #video

Slovenijo predstavili na najvišji možni ravni

Zelo je ponosen na fante. Na klub kot celoto. Na mnenja tistih, ki smatrajo, da bi morala biti Mura razočarana z opravljenim, se požvižga, kar je dal vedeti v srečanju s predstavniki sedme sile v Gradcu. "Slovenijo smo predstavili na najvišji možni ravni klubskega nogometa. Če je kdo po osmih kvalifikacijskih tekmah razočaran, če kdo misli drugače, nima pojma. To moram še enkrat povedati. Bili smo konkurenčni v prav vseh tekmah. Tudi proti Ludogorcu. To je ena pot oziroma en pokazatelj, na katerega moramo biti ponosni vsi v klubu tako kot tudi celotna Slovenija," je zadovoljen, da se je Mura lahko na igrišču kosala z vsemi evropskimi tekmeci.

Prvaka Severne Makedonije in Litve je izločila, pri prvaku Bolgarije Ludogorcu oziroma tretjeuvrščeni ekipi prejšnje sezone v avstrijskem prvenstvu pa se je zataknilo. A bolj pri rezultatu kot pa v igri. "V dveh tekmah s Sturmom smo bili konkurenčni, kar je v redu. Dejstvo je, da je bil Sturm v določenih trenutkih malenkost boljši, predvsem pri hitrosti, a smo mu odlično parirali. Pripravili smo si eno zelo dobro priložnost in dve polpriložnosti, Sturm pa je spet zadel po naši napaki. To pomeni, da smo iz petih zadetkov dobili tri po naših individualnih napakah. Tako pač je. Iz tega se učimo, želimo biti boljši. Je pa dejstvo da potem v drugem polčasu z desetimi igralci nismo bili več konkurenčni," je pojasnil trener slovenskih prvakov, ki bodo v Evropi vztrajali vsaj do zime, z nastopom v skupinskem delu konferenčne lige pa si pošteno napolnili žepe.

Ne bo odhodov, razen v primeru nemoralnih ponudb

"Naredili smo dober uspeh. Zdaj se Evropa za nas šele začne. Želimo tekmovati v konferenčni ligi, morda se sliši preveč optimistično, a želimo biti vedno ambiciozni. Kdaj pa bomo izluščili te napake, je odvisno od vsakega posameznika. Morda se nekdo ne bo nikoli naučil. Pomembno pa je, da se zavedamo, kake temelje smo si postavili na evropskem prizorišču in na teh temeljih začnemo graditi," komaj čaka nadaljevanje evropske sezone, ki bo sledila po reprezentančnem premoru.

Slovenski prvak Mura je v osmih kvalifikacijskih tekmah v Evropi vknjižil tri zmage, dva remija in tri poraze. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenski prvak Mura je v osmih kvalifikacijskih tekmah v Evropi vknjižil tri zmage, dva remija in tri poraze. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred tem čaka Muro v nedeljo zahtevno gostovanje v Domžalah, Šimundža pa verjame, da v zaključnih dneh prestopnega roka ne bo izgubil še kakšnega igralca. "Ne bi se smelo zgoditi kaj drastičnega, razen če pride kakšna nemoralna ponudba. Vse ostalo ni smiselno," kljub vsemu ne izključuje možnosti, da bi ostal še brez kakšnega nosilca. A le v primeru, če pride nemoralna ponudba.

Jan Oblak
Sportal Nori žreb! Oblak se vrača na Anfield, Kampl izziva Messijev PSG.
Sturm Mura
Sportal Slovenski prvaki dokončno izgubili upanje po izključitvi Maruška
Ne spreglejte