Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
22.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

Natisni članek

kvalifikacije NK Domžale NK Maribor NK Maribor konferenčna liga

Četrtek, 20. 7. 2023, 22.30

9 mesecev, 1 teden

KVALIFIKACIJE ZA KONFERENČNO LIGO, 1. KROG (POVRATNE TEKME)

Mariborčanom uspelo po preobratu na Malti, slovo Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17
NK Maribor | Maribor se je prebil v drugi krog kvalifikacij konferenčne lige. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor se je prebil v drugi krog kvalifikacij konferenčne lige.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so se uvrstili v drugi krog kvalifikacij za konferenčno. Danes so na Malti z 2:1 premagali Bikirkaro. Štajerci so prvo tekmo v Ljudskem vrtu igrali neodločeno z 1:1, napredovali pa so tako s skupnim izidom 3:2. Vijolicam zaradi poškodbe rame sicer ni mogel pomagati Hilal Soudani, ki ga morda čaka celo operativni poseg. Domžale, ki so na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij doma proti Balzanu izgubile z 1:4, pa so bile v torek na pragu velikega preobrata in napredovanja, a se po podaljških poslovile. Domžalčani so na vroči Malti vodili s 3:0 in izsilili podaljšek, v tem pa prejeli gol in kljub zmagi s 3:1 izpadli s skupnim seštevkom 4:5.

To je tretja izvedba konferenčne lige. V krstni sezoni je naslov osvojila Roma, v pretekli sezoni pa se je do lovorike dokopal West Ham. Od slovenskih klubov je največji uspeh dosegla Mura, ki je v sezoni 2021/22 zaigrala v skupinskem tekmovanju in v Ljudskem vrtu presenetila Tottenham (2:1).

V tej sezoni se za vstop v skupinski del potegujejo vsaj trije slovenski klubi. V poštev bi lahko prišla tudi Olimpija, če bo neuspešna v kvalifikacijah za ligo prvakov oziroma evropsko ligo. Mariborčani in Domžalčani so začeli pot v uvodnem krogu kvalifikacij, v katerem so se merili s kluboma z Malte. Naslednji teden pa bodo nastope v 2. krogu kvalifikacij začeli še Celjani, njihov tekmec bo portugalska Vitoria Guimaraes.

Mariborčanom uspelo

Mariborčanom se je prek Bikirkare uspelo prebiti v drugi krog, kjer jih zdaj čaka spopad z luksemburškim Differdangejem. Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu je bil izid 1:1, na današnji povratni tekmi na Malti pa so se Mariborčani v težavah znašli že po 19 minutah tekme, ko je gostitelje v vodstvo z bele točke popeljal Yankam Yannick.  Za Maribor sta šele pozno v drugem polčasu zadela Arnel Jakupović (80.) in Juliano Skuka (88.). 

Vijolični so na Malto odpotovali brez Hilala Soudanija, ki si je med prvo tekmo v Ljudskem vrtu poškodoval ramo, potem ko je po dvoboju z nasprotnim branilcem nesrečno padel. Prav tako ga ne bo na nekaterih naslednjih tekmah. "Pri Soudaniju gre za težjo poškodbo ramena, trenutno pa še ne moremo predvideti, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Klinična slika bo pokazala, ali bo potreben operativni poseg," je v klubski mikrofon dejal vodja klubske zdravniške službe dr. Matjaž Vogrin.

Poročilo s tekme:
NK Maribor - Birkirkara
Sportal Maribor v drugi krog kvalifikacij

Domžalčani izpadli po podaljšku

Četrtouvrščena ekipa zadnje domače sezone Domžale je pred uvodnim dvobojem s četrto ekipo zadnjega malteškega prvenstva veljala za favorita, a tega na terenu ni upravičila in na koncu klonila s tremi goli razlike. Zasedbo Simona Rožmana je tako na gostovanju na umetni travi in v hudi vročini čakal zahteven izziv, na katerem je dolgo dobro vzdržala.

Zasedba Simona Rožmana je bila blizu velikemu preobratu, a na koncu ostala brez napredovanja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zasedba Simona Rožmana je bila blizu velikemu preobratu, a na koncu ostala brez napredovanja. Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani so tik pred iztekom prvega polčasa povedli, po podaji Danijela Šturma je mrežo domačih zatresel Abraham Nwankwo, v 63. minuti je na 2:0 zvišal rezervist Jošt Pišek, deset minut pozneje pa je za 3:0 zadel Franko Kovačević. Rezultat se kljub domačemu pritisku do konca rednega dela ni več spremenil, tako da je gostom uspelo izsiliti podaljšek. V začetku tega je Brazilec Andre Fausto le uspel premagati Gašperja Tratnika, le štiri minute zatem pa prejel rdeči karton, tako da so Domžalčani skoraj pol ure igrali z igralcem več, a številčnih prednosti jim ni uspelo kronati z zadetkom. Zmagali so s 3:1 in se s skupnim seštevkom 4:5 poslovili od Evrope.

V kvalifikacijah konferenčne lige bo igral še slovenski podprvak Celje, a bo ta tekmovanje začel v drugem krogu proti portugalski Vitorii 27. julija.

Poročilo s tekme:

NK Domžale Balzan
Sportal Domžalčani uprizorili prvovrsten preobrat, a se po pirovi zmagi poslavljajo

Konferenčna liga, kvalifikacije, 1. krog (povratne tekme):

Torek, 18. julij:

Četrtek, 20. julij:

 

Ne spreglejte