Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
19.25

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Malta Birkirkara kvalifikacije konferenčna liga NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 20. 7. 2023, 19.25

9 mesecev, 2 tedna

Poročilo s tekme Birkirkara - Maribor

Maribor v drugi krog kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
NK Maribor - Birkirkara | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so se uvrstili v 2. krog kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Na današnji povratni tekmi so na Malti premagali Birkirkaro z 2:1 (0:1). Na prvi tekmi v Mariboru je bil izid 1:1.

NK Maribor
Sportal Mariborčanom uspelo po preobratu na Malti, slovo Domžal

Mariborčani so kot druga slovenska ekipa v tem tednu gostovali na Malti na stadionu Centenary v Ta'Qualiju. Domžalčani so pred dvema dnevoma zapravili priložnost za veliki preobrat in proti Balzanu klonili po podaljšku, Mariborčani pa so danes sicer zaostajali do 80. minute, a nato naredili preobrat za skupno zmago.

Birkirkara si je na prvi tekmi priigrala zelo dobro izhodišče pred današnjo povratno tekmo. Strateg Maribora Damir Krznar je namesto poškodovanega Hilala Soudanija v začetno postavo uvrstil Ishaqa Rafiuja, v primerjavi s prvo tekmo pa so bili novinci v začetni enajsterici še Marko Kolar, Marcel Lorber in Marko Božič.

Maltežani so na svojem terenu hitro prevzeli pobudo. Že v uvodnih minutah je bilo dvakrat napeto pred vrati Ažbeta Juga, a takrat še ne posebej nevarno. Ob strelu Mbonga v 14. minuti pa je žogo v kot odbil Watson.

So pa nogometaši Birkrikare do vodstva prišli po dogajanju v 17. minuti; po strelu Andreija Ciolacuja je z drsečim startom žogo skušal ustaviti Watson, a je pri tem igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko. Izvedel jo je Yannick Yankam, Jug je bil sicer blizu, toda žoga je končala v mreži.

Mariborčani so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti. V 27. minuti je Rafiu podal pred gol, Martin Milec je žogo podaljšal do Kolarja, ki pa ni bil dovolj hiter. V sodnikovem dodatku pa je imel priložnost še Jan Repas, a tudi ni bil najbolj natančen.

Drugi polčas je bil za slovensko ekipo vendarle nekoliko boljši. V 64. minuti je terensko premoč gostov izkoristil Itsuki Urata, po njegovem predložku je Kolar streljal z glavo, vendar so domači branilci žogo izbili v kot. Deset minut pozneje pa sta kombinirala Repas in Watson, a spet ni bilo pravega zaključnega strela.

Vijoličasti so si lahko oddahnili v 80. minuti, ko je po dolgi podaji Ivana Brnića z leve strani pred vrati Arnel Jakupović prehitel domačega vratarja Marcela Zapytowskega in žogo iz bližine poslal v mrežo.

Za popoln preobrat je nato poskrbel Juliano Skuka. V 88. minuti je Milec dobro podal, Skuka pa je spretno preigral branilce in vratarja ter zadel za 2:1.

Gostje so zdržali še zadnji nalet Maltežanov v sedemminutnem dodatku in eno nevarno priložnost Birkrikare ter si tako priigrali 2. krog kvalifikacij. Tekmec Mariborčanov bo luksemburški Differdange.

Birkirkara : Maribor 1:2 (1:0)

Stadion Centenary, sodniki: Dohal, Jekkel, Ferenc (vsi Slovaška).

Strelci: 1:0 Yankam (19., 11-m), 1:1 Jakupović (80.), 1:2 Skuka (88.).

Birkrikara: Zapytowski, Pajović, Pepe, Coppola, Ribeiro (od 56. Montano), Pena, Zibo, Yankam, Micallef, Mbong (od 56. Zammit), Ciolacu (od 86. Gomes).

Maribor: Jug, Milec, Watson, Uskoković, Urata, Lorber (od 63. Skuka), Repas (od 90. Vrhovec), Božić (od 46. Laušić), Rafiu (od 46. Jakupović), Brnić, Kolar.

Rumeni kartoni: Pepe, Pajović; Lorber, Uskoković.
Rdeč karton: /

Ne spreglejte