Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2023,
20.10

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca do 21 let Milenko Ačimović Thierry Henry

Ponedeljek, 11. 9. 2023, 20.10

7 mesecev, 2 tedna

Kvalifikacije za EP 2025 U21

Legendarni Henry Koper zapušča z visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mile Ačimović | Selektor reprezentance U21 Mile Ačimović je moral priznati premoč ekipi Thierryja Henryja. | Foto www.alesfevzer.com

Selektor reprezentance U21 Mile Ačimović je moral priznati premoč ekipi Thierryja Henryja.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska reprezentanca do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 prejšnji teden odprla z zmago nad BiH (2:1), v drugem krogu pa so ji na koprski Bonifiki nasproti stali mladi upi Francije. Te vodi legendarni napadalec francoske reprezentance in Arsenala Thierry Henry. In Francija je zmagala s 4:0.

Mile Ačimović Češka Slovenija U21
Sportal Tjaš in Tio za zmago, naslednji izziv: Thierry Henry

Thierry Henry | Foto: Guliverimage Thierry Henry Foto: Guliverimage Francozi so kvalifikacije začeli prav v Kopru, saj so bili v prvem krogu prosti. Mladi galski petelini so prevladovali na igrišču, svojo moč pa so pokazali zlasti v drugem polčasu, ko so s kakovostjo posameznikov kaznovali nekoliko bolj odprto igro izbrancev slovenskega selektorja Milenka Ačimovića.

Francozi so prvič slovensko mrežo zatresli konec prvega polčasa. Pred tem je bila z izjemo uvoda igra enakovredna, svoje priložnosti je imela tudi Slovenija. Mogoče celo lepši kot tekmeci, še posebej Tio Cipot in po njegovem poskusu ter obrambi vratarja še Žan Jevšenak. Zapravljeni priložnosti Slovencev pa so gosti kaznovali v sodnikovem dodatku, ko je v polno zadel 21-letni napadalec PSG Bradley Barcola.

Po odmoru se je slovenska mreža zatresla še trikrat. Rayan Cherki je bil natančen v 50. minuti, sedem minut kasneje je bil še drugič uspešen Barcola, Sekou Mara pa je v 88. minuti postavil končni izid.

Mladi reprezentanci Slovenije in Francije sta odigrali že deseto medsebojno tekmo, prvič sta se srečali aprila 2000. Zadnji dvoboj sega v leto 2019, ko sta se moštvi na pripravljalni tekmi razšli z izidom 2:2, francosko mrežo sta zatresla Dejan Petrovič in Jan Mlakar. Sedem dvobojev se je končalo z zmago Francozov, trikrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca, dvakrat tudi v kvalifikacijah. V Kopru Francozi niso dovolili presenečenja.

Slovenija San Marino
Sportal Lepo, a vseeno malce neobjektivno
Slovenija San Marino
Sportal Slovenija navdušila in skočila na prvo mesto, šov Mitrovića
Ne spreglejte