Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
20.45

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Milenko Ačimović

Četrtek, 7. 9. 2023, 20.45

7 mesecev, 3 tedne

Kvalifikacije za EP 2025 U21

Tjaš in Tio za zmago, naslednji izziv: Thierry Henry

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Mile Ačimović Češka Slovenija U21 | Mile Ačimović  | Foto Vid Ponikvar

Mile Ačimović

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška. Izbranci Milenka Aćimovića so v Sarajevu premagali Bosno in Hercegovino z 2:1 (0:0). Naslednja preizkušnja mlade Slovence čaka v ponedeljek v Kopru proti Franciji, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry.

Tjaš Begić | Foto: Guliverimage Tjaš Begić Foto: Guliverimage Mlada slovenska vrsta je z zmago začela nov cikel kvalifikacij. V boju za EP 2025 sta prve tri točke priigrala zadetka Tjaša Begića in Tia Cipota v drugem polčasu. Domača vrsta je bila sicer več pri žogi (60-40), imela tudi par strelov več, slovenska pa je zadela iz dveh od treh strelov v okvir vrat.

V slovenski skupini H sta ob Franciji in BiH še Avstrija in Ciper. Na EP bodo neposredno šle prvouvrščene ter tri najboljše drugouvrščene. Preostale drugouvrščene bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Ekipi sta prvi polčas končali brez zadetkov, eno lepših priložnosti pa je pri Sloveniji v 35. minuti zapravil David Flakus Bosilj, ko je zgrešil s strelom z glavo.

Tio Cipot | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tio Cipot Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Domačini pa so povedli v 53. minuti, ko je zadel igralec ljubljanske Olimpije Admir Bristrić. Vodstvo gostiteljev je v 68. minuti izničil Tjaš Begić, potem ko je s 14 metrov streljal po slabo odbiti žogi domačinov po kotu z leve strani.

V 73. minuti so izbranci Milenka Aćimovića povedli, potem ko je Svit Sešlar preigraval v kazenskem prostoru domače zasedbe, podal v sredino, kjer pa so domači branilci nespretno reagirali in pri izbijanju žoge zadeli Tia Cipota, od katerega se je žoga odbila v mrežo.

Milenko Ačimović
Sportal Ačimović izbral fante za soočenje s francosko legendo
Ne spreglejte