Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

6 let, 7 mesecev

Krško do tretje zaporedne zmage, remi Domžal in Gorice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto je bilo v 24. krogu slovenskega nogometnega prvenstva vse v znamenju derbija v Mariboru, kjer je Olimpija remizirala brez zadetkov. Krško je premagalo Krko. Domžale in Gorica sta remizirala.

Nogometna sobota je prinesla največji derbi, kar jih pozna slovenski nogomet, zmagovalca ne. V zanimivi tekmi v Ljudskem vrtu smo videli veliko lepih priložnosti na obeh straneh, a so bili strelci v obeh ekipah pri zaključnih strelih premalo zbrani. Končalo se je z delitvijo točk, razpletom, s katerim so lahko veliko bolj zadovoljni pri Ljubljančanih, ki pred aktualnim prvakom ohranjajo prednost šestih točk.

Maribor je prvič po vrnitvi na vijolično klop vodil Darko Milanič, prvič pa je v 1. SNL zaigral tudi Milivoje Novaković, ki je za prvake odigral celotno srečanje, na prvi zadetek pa bo mora, še malce počakati.

Krško misli resno, brez zmagovalca v Domžalah

Uvodno dejanje 24. kroga je bilo v Celju, kjer so domačini remizirali brez zadetkov proti Zavrču. Ta je zabeležil še drugi zaporedni remi v letošnjem letu, medtem ko so Celjani po odmevnem skalpu Maribora prišli do nove točke.

Na Bonifiki je potekal derbi začelja. Luka Koper se je po porazu v Stožicah nadejalo dokaj lahke zmage nad knapi, a so Velenjčani, ki so po rdečem kartonu Davida Kašnika od 68. minute igrali z igralcem manj, osvojili Bonifiko in prišli do še kako pomembnih točk v boju za obstanek.

V nedeljo je bil najprej v ospredju lokalni derbi "zeleno-belih" v Krškem. Krčani so po zgodovinski zmagi v Velenju, ko so prvič v 1. SNL premagali tekmeca v gosteh, doma zlahka odpravili še Krko in prišli do tretje zaporedne prvenstvene zmage.

Domžalčani še čakajo na prvo zmago v letošnjem letu. Doma so gostili Gorico in vodili, a so nato gostje zadeli in prišli do pomembne točke.

Ne spreglejte