Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
7. 11. 2018,
23.24

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

1

Natisni članek

Raheem Sterling Manchester City Viktor Kassai UEFA liga prvakov Šahtar Doneck

Sreda, 7. 11. 2018, 23.24

1 leto

Sporen padec Sterlinga in odločitev Kassaija

Kontroverzna 11-metrovka v Manchestru postala spletni hit

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

1

Raheem Sterling | Raheem Sterling je na tekmi v Manchestru zakuhal kontroverzno najstrožjo kazen. | Foto Reuters

Raheem Sterling je na tekmi v Manchestru zakuhal kontroverzno najstrožjo kazen.

Foto: Reuters

Nogometaši Manchester Cityja so v sredo na tekmi 4. kroga skupinskega dela lige prvakov napolnili mrežo Šahtarja (6:0), Brazilec Gabriel Jesus je dosegel hat-trick, a se je po tekmi vseeno največ govorilo o sporni 11-metrovki. Padec Raheema Sterlinga in odločitev madžarskega sodnika Viktorja Kassaija, da dosodi kazenski udarec, sta pošteno razburila nogometni svet.

Nekateri so šli tako daleč, da so padec Raheema Sterlinga, ki je v 24. minuti izgubil ravnotežje, ko je z levim stopalom brcnil v zemljo, označili za najhujšo zmoto pri dosojanju 11-metrovk v zgodovini nogometa.

Karim Benzema
Sportal Ronaldo navdušil z mojstrovino, sledil je velik šok za Juventus

Napaka, ki si jo je privoščil madžarski delivec pravice Viktor Kassai, je zagovornike sodniškega sistema VAR še bolj prepričala, da je bila odločitev Evropske nogometne zveze (Uefa), ki bo v prihodnji sezoni omenjeno novost uvedla v tekmovanje, povsem pravilna. Sodnikom bo v pomoč v sezoni 2019/20 od izločilnega dela naprej.

Sodniška napaka je s štadiona Etihad prek spleta hitro zaokrožila po svetu. Postala je tako viralna, da je poskrbela za spletni hit. Na račun Sterlinga in sodnika se je usulo ogromno kritik. Javnost je bila večkratno šokirana.

Ko je Sterling padel na tla, je City vodil z 1:0. | Foto: Reuters Ko je Sterling padel na tla, je City vodil z 1:0. Foto: Reuters

Ne le zato, ker je Sterling brcnil v zemljo in sam izgubil ravnotežje, Ukrajinec Mikola Matvijenko pa se ga pri tem sploh ni dotaknil, ampak tudi zato, ker je sodnik sploh dosodil najstrožjo kazen, pa tudi zato, ker je Sterling po vsem tem ostal tiho in sprejel odločitev brez moralnih zadržkov. Sodnika ni obvestil o zmotni odločitvi, Manchester City pa je po takšnem zaporedju tragikomičnih dogodkov izvedel strel z bele točke in zatresel mrežo tekmeca iz Ukrajine.

Sodnik Viktor Kassai je "posredovanje" Mikole Matvijenka nad Raheemom Sterlingom označil za dovolj velik razlog za strel z bele točke.  | Foto: Reuters Sodnik Viktor Kassai je "posredovanje" Mikole Matvijenka nad Raheemom Sterlingom označil za dovolj velik razlog za strel z bele točke. Foto: Reuters

Fantomska 11-metrovka, ki je ne bi smelo biti, je zaznamovala obračun. Izbranci Josepa Guardiole so pomendrali Šahtar, mu zabili pol ducata golov in dokazali, da so pred nedeljsko poslastico, mestnim obračunom z Manchester Unitedom, ki je v sredo zvečer v gosteh presenetil Juventus (2:1), v odlični formi. Brazilec Gabriel Jesus je končal dvoboj s tremi zadetki. Prvega je dosegel prav z najstrožje kazni, ki je dvignila toliko prahu, kot ga je redkokatera v tej sezoni.

Samir Handanović
Sportal Svet ploska Handanoviću, ki je ustavil najhujši nalet Barcelone po 15 letih
Jan Oblak
Sportal Nor podvig Jana Oblaka, o katerem bodo govorile še generacije
Lorenzo Insigne
Sportal Diši po škandalu: kaj je sodnik rekel Neymarju?
Ne spreglejte