Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 3. 2017,
12.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Atletico Madrid Bayer Leverkusen Kevin Kampl

Četrtek, 30. 3. 2017, 12.35

6 let, 6 mesecev

Iz Leverkusna v Madrid?

Kevin Kampl noče takoj pod nož

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl, za katerega se zanima madridski Atletico, ima zdravstvene težave. Zvezni igralec Bayerja se zaveda, da lahko bolečine v stopalu odpravi le z operacijo. Odločitev o tem, kdaj bo šel pod nož, močno zanima tudi selektorja Srečka Katanca.

Leto 2017 lahko slovenski nogometni reprezentanci zagotovi vrnitev na veliki oder, saj bi se lahko jeseni uvrstila na svetovno prvenstvo v Rusiji (2018). Katančevo četo odločilni spopadi čakajo jeseni. Poraja se vprašanje, ali bi ji lahko takrat pomagal stoodstotno pripravljeni Kevin Kampl.

Skromna predstava na Škotskem

Kdaj bo Kampl dočakal prvo zmago Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2018 na igrišču? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Kdaj bo Kampl dočakal prvo zmago Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2018 na igrišču? Foto: Žiga Zupan/Sportida Na Škotskem je odigral šele drugo tekmo v aktualnem kvalifikacijskem ciklusu in ponovno ostal brez zmage. Po gostovanju v Litvi (2:2) se je v Leverkusen nezadovoljen vračal tudi iz Glasgowa (0:1).

Navijači Bayerja sovražijo kulten objekt Hampden Park že zaradi poraza v finalu lige prvakov (2002) proti madridskemu Realu (1:2), v nedeljo pa so spremljali še neprepričljivo predstavo enega izmed svojih ljubljencev, 26-letnega Slovenca Kampla.

Slovenec, rojen na nemških tleh, je proti borbenim Škotom pokazal slabšo predstavo kot recimo na klubskih srečanjih osmine finala lige prvakov proti zvezdnikom Atletica. Po poročanju športnega časnika EkipaSN ga že dalj časa tare pomislek, da mora nujno pod nož. Takšen korak je nujen, če bo želel povzdigniti kakovost izvedb in ponovno začutiti, kako je nastopati na igrišču brez bolečine v stopalu.

Bolečine bi odpravil le operativni poseg

Slovenec iz Solingena se v tej sezoni spopada s številnimi težavami. Z Bayerjem je v Nemčiji šele na 11. mestu. | Foto: Reuters Slovenec iz Solingena se v tej sezoni spopada s številnimi težavami. Z Bayerjem je v Nemčiji šele na 11. mestu. Foto: Reuters Zbirka takšnih in drugačnih težav, ki se v sezoni 2016/17 kar lepijo na Kampla, se je tako popestrila. Poškodbe, nesporazumi zaradi zavrnitve vpoklica, zamere reprezentančnih soigralcev, zabava v nočnih lokalih z nogo v mavcu, skromni rezultati Bayerja v prvenstvu … Svetlolasemu nogometašu iz Solingena, ki ima z Bayerjem sklenjeno pogodbo do leta 2020, ni do smeha.

Kampl se zaveda, da bo moral nekaj spremeniti. Jeseni se je poškodoval na tekmi v Freiburgu, nato pa obnovil poškodbo na srečanju s Tottenhamom. V stopalu ima zlomljeno koščico, ki se zaradi večkratnih poškodb na podobnem mestu ni zacelila na želen način.

Ko na tekmah prejme udarec v stopalo, teh pa na vrhunskih tekmah, s katerimi ima Kampl opravka vsak teden, ne manjka, začuti bolečino – okrog zarasle kosti se namreč ob prejetih udarcih nabira tekočina. Bolečino bi odpravil le z operativnim posegom.

Bayerju želi pomagati do konca sezone

V ligi prvakov je z Bayerjem izpadel v osmini finala. Usoden je bil Atletico, s katerim bi lahko imel opravka tudi v prihodnje. | Foto: Guliverimage/Getty Images V ligi prvakov je z Bayerjem izpadel v osmini finala. Usoden je bil Atletico, s katerim bi lahko imel opravka tudi v prihodnje. Foto: Guliverimage/Getty Images ''Noga ni v najboljšem stanju. V prihodnosti bo treba nekaj spremeniti. Zdaj, ko Bayerju ne gre najbolje, ni najprimernejši čas. Rad bi pomagal Bayerju, da se skupaj izkopljemo iz težkega položaja,'' je povedal v pogovoru za nemški dnevnik Kicker.

Razmišlja o tem, da bi operacijo stopala opravil tako, da bi njegovi delodajalci in reprezentanca čim manj trpeli. Kot vse kaže, bo šel pod nož po koncu sezone. Ponavadi se tovrstna poškodba celi tri mesece. Če bi bilo tako tudi v primeru slovenskega reprezentanta, ki je bil v prejšnji sezoni uvrščen v idealno postavo nemške bundeslige, bi se na igrišča vrnil v začetku septembra, a za razliko od soigralcev ne bi imel za seboj optimalno opravljenih poletnih priprav.

Prvega septembra slovensko reprezentanco čaka verjetno odločilen spopad za preboj na drugo mesto v skupini. Katančeva četa bo gostovala na Slovaškem.

V ligi prvakov, a z Atleticom?

Bo Jan Oblak v slačilnici Atletica dočakal slovenskega novinca? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo Jan Oblak v slačilnici Atletica dočakal slovenskega novinca? Foto: Guliverimage/Getty Images Lekarnarje lahko do novega nastopa v ligi prvakov (2017/18) popelje le še čudež, kar pa Kampla ne bi odvrnilo od tega, da še naprej uživa v himni lige prvakov. Če bi Bayer našel skupen jezik z Atleticom, bi se lahko slovenski reprezentant v Madridu pridružil Janu Oblaku in okusil igranje med najboljšimi z Los Colchoneros.

To je za zdaj le možnost. Najprej operacija, nato popolno okrevanje in prestop k Atleticu, ki še ni rekel zadnje v boju za evropsko krono? To je scenarij, ki bi lahko srčnemu, a na trenutke tudi samosvojemu igralcu iz Solingena spremenil življenje.

Kampl se zaveda, da si Atletico zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) še ne more privoščiti, da bi lahko poleti registriral nove igralce. Če bi se Slovenec odpravil v špansko prestolnico, bi lahko za rdeče-bele zaigral šele januarja 2018. Atletico si na vse kriplje prizadeva, da bi Fifa ugodila njihovi pritožbi. Mestni tekmec Real, ki je bil v enakem položaju, je že prejel obvestilo, da lahko poleti že registrira nove igralce.

Atletico drži pesti, da bo deležen enake obravnave. Če bi Fifa popustila pri kazni, bi poleti v Madrid pripeljal več okrepitev. Rdeče-beli so zelo ogreti tudi za prihod francoskega napadalca Alexandra Lacazetteja (Lyon).

Kampl ni edini kandidat

Španska radijska postaja Cadena SER poroča o tem, da Kampl ni edini kandidat za igranje na položaju zadnjega zveznega igralca. Atletico je vrgel oko še na nekatere kandidate. To so Nadiem Amiri (Hoffenheim), Youri Tielemans (Anderlecht) in Fabinho (Monaco). Rdeče-beli želijo osvežiti zvezno vrsto z mlajšimi igralci. Kapetan Gabi (33), pogosto poškodovani Tiago Mendes (35) in Augusto Fernandez so prestopili prag četrtega desetletja.

Argentinski strateg Diego Simeone se je na tekmah proti Bayerju prepričal v kakovosti Kampla. | Foto: Reuters Argentinski strateg Diego Simeone se je na tekmah proti Bayerju prepričal v kakovosti Kampla. Foto: Reuters

Kampl je med pripravami na srečanje na Škotskem med vrsticami priznal, da ne bi okleval in da ga selitev v Madrid zanima. ''O tem ne smem preveč govoriti … Lahko pa povem, da je Atletico zelo dober klub. Če bi kateregakoli fanta vprašali, ali bo igral za Atletico, nihče ne bi rekel ne,'' je dejal na Brdu pri Kranju.

Če bi zaigral v španskem prvenstvu, bi lahko v prihodnji sezoni na Pirenejskem polotoku igrali trije velikani slovenskega nogometa. Poleg Oblaka in Kampla bi se lahko v Španijo preselil tudi Josip Iličić (Fiorentina), ki ga je na poletnem seznamu želja obkrožila Sevilla …

Ne spreglejte