Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 6. 2018,
16.57

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Nastja Čeh Luka Zahović Ricardo Alves Rudi Požeg Vancaš Senijad Ibričić Prva liga Telekom Slovenije SPINS

Sreda, 20. 6. 2018, 16.57

5 let, 10 mesecev

SPINS XI 2018

Kdo je najboljši nogometaš 1. SNL? Slovenec ali tujec?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Dare Vršič | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V četrtek bo proglašen najboljši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2017/18. Za prestižno lovoriko, ki jo določajo glasovi nogometašev, so v igri le še trije kandidati. Največ glasov so zbrali Senijad Ibričić (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Celje) in Ricardo Alves (Olimpija). Kdo bo zmagovalec, bo jasno na jutrišnji slovesnosti v sklopu žreba za 1. SNL na Brdu pri Kranju.

Sindikat SPINS je razkril ožji seznam nominirancev za najboljšega nogometaša sezone 2017/18. Nogometaši, ki so v sezoni 2017/18 nosili dres slovenskih prvoligaških klubov, so največ točk namenili trojici iz Domžal, Celja in Olimpije. To so nekdanji reprezentant BiH Senijad Ibričić, novopečeni slovenski reprezentant Rudi Požeg Vancaš in zdaj že nekdanji portugalski zmaj Ricardo Alves, ki je v prejšnji sezoni prispeval velik delež k dvojni kroni Olimpije.

Senijad Ibričić je edini nominiranec, ki je bil v idealni enajsterici 1. SNL že lani. | Foto: Vid Ponikvar Senijad Ibričić je edini nominiranec, ki je bil v idealni enajsterici 1. SNL že lani. Foto: Vid Ponikvar

Spins Podelitev
Sportal Idealna enajsterica 1. SNL brez Zahovića in Kronavetra

Vsi omenjeni nominiranci igrajo v zvezni vrsti. Zanimivo je, da se v idealno enajsterico, ki jo je sindikat SPINS razkril pred finalom pokala Slovenije, nista uvrstila tako najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović kot tudi strelec odločilnih zadetkov za naslov Olimpije Rok Kronaveter. Del razloga se skriva tudi v tem, da glasovanja ni bilo v zadnjih spomladanskih krogih, ampak že malce prej.

Olimpija prvak PLTS
Sportal Nogometna novost in pol: Olimpija, Maribor in druščina vsaj tri leta na Planet TV in Planet 2

Zadnji dobitnik nagrade SPINS XI je Dare Vršič (2016/17), ki je na seznamu zmagovalcev nasledil Kronavetra (2015/16). Če bo obveljalo pri tej ''tradiciji'', da najboljši prihaja iz vrst prvaka, bo v četrtek na Gorenjskem za kralja Prve lige Telekom Slovenije okronan Portugalec Alves.

Kdo bo na seznamu dobitnikov nagrade SPINS XI nasledil Dareta Vršiča? | Foto: Vid Ponikvar Kdo bo na seznamu dobitnikov nagrade SPINS XI nasledil Dareta Vršiča? Foto: Vid Ponikvar

Med nominiranci tudi 40-letni Čeh

Znana sta tudi ožja seznama nominirancev in nominirank za najboljšega igralca/igralko v 2. SNL in 1. SŽNL. Med drugoligaši prednjačijo igralci treh najboljših klubov. To so hrvaški napadalec Luka Bobičanec (Mura), ki bo v novi sezoni igral na prvoligaških zelenicah, če bo ostal zvest črno-belemu dresu, Vedran Vinko (Nafta) in Nastja Čeh (Drava Ptuj), ki sta v preteklosti že igrala v 1. SNL, pa ostajata med drugoligaši. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste si je prislužil kandidaturo za najboljšega igralca 2. SNL pri 40 letih.

Med predstavnicami nežnejšega spola so prišle v poštev nogometašice klubov Olimpija, Pomurje Beltinci in Ankaran.

Kdo je ostal v igri za prestižne lovorike?

1. SNL:
Senijad Ibričić (Domžale)
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Ricardo Alves (Olimpija)

1. SŽNL:
Lara Ivanuša (ŽNK Olimpija)
Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci)
Tina Paliska (ŽNK Ankaran)

2. SNL:
Luka Bobičanec (Mura)
Vedran Vinko (Nafta)
Nastja Čeh (Drava Ptuj)

 

Ne spreglejte