Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2019,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

3

Natisni članek

Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Torek, 8. 10. 2019, 16.00

4 leta, 6 mesecev

Slovenski nogometni as v pogovoru za Planet TV

Josip Iličić opozarja, da bi lahko Slovenija ostala tudi brez vsega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

3

''Vse imamo, a lahko tudi vse izgubimo,'' so besede, s katerimi je Josip Iličić, eden najboljših slovenskih nogometašev, opisal nepredvidljivost položaja, v katerem se je v kvalifikacijah za EP 2020 znašla Kekova četa. Sam verjame v scenarij s srečnim koncem. Če bi se uresničil, bi izpolnil otroške sanje.

Jasmin Kurtić
Sportal Zavrnil reprezentanco BiH, ker mu je Slovenija dala kruh

Eno osrednjih moči v napadu predstavlja 31-letni Josip Iličić. Eden najboljših nogometašev Atalante in dolgoletni prepoznavni znak serie A, komaj čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020. V prejšnjih tednih je Slovenijo tresla odbojkarska vročica. Lahko športno pravljico po srebrnih junakih Alberta Giulianija priredijo tudi nogometaši?

''Vse imamo, a lahko tudi vse izgubimo. Odvisni smo od samega sebe. Odvisni smo od tega, kaj bomo naredili v teh dveh tekmah. Zavedamo se, da smo naredili neki pozitiven rezultat in da smo v položaju, ko lahko razmišljamo pozitivno, saj nas podpira veliko ljudi, celotna Slovenija,'' ima izkušeni Gorenjec v mislih dvoboja proti Severni Makedoniji in Avstriji, ki bosta podala pomemben odgovor na vprašanje, kakšne so možnosti za že četrti nastop Slovenije na velikem tekmovanju.

Danes še zadnji trening, potem pa slovo od Slovenije

Slovenska nogometna reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Ljubljani, nato popoldan opravila trening na Brdu pri Kranju, kjer bo trenirala tudi danes popoldan. V sredo se bo odpravila v Skopje, kjer jo v četrtek ob 20.45 čaka tekma 7. kroga kvalifikacij za EP 2020.

O Avstriji še ne razmišlja

Josip Iličić je v dresu slovenske reprezentance odigral 59 tekem in dosegel 7 zadetkov. V četrtek bo tako vstopil v klub 60. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Josip Iličić je v dresu slovenske reprezentance odigral 59 tekem in dosegel 7 zadetkov. V četrtek bo tako vstopil v klub 60. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tri zaporedne zmage slovenske reprezentance, Latvija je v Rigi padla z 0:5, Poljska v Stožicah z 0:2, Izrael pa z 2:3, so Kekovo četo popeljale do trenutnega drugega mesta v kvalifikacijski skupini G. Do konca skupinskega dela so še štiri tekme.

Slovenija bo visoko uvrstitev branila proti Severni Makedoniji (v četrtek v Skopju) in Avstriji (v nedeljo v Ljubljani). Če bi premagala oba tekmeca, bi se povsem približala težko pričakovanemu uspehu, preboju na veliko tekmovanje (EP 2020), če pa bi ostala brez načrtovanih točk, bi si otežila pot do uspeha.

Iličić še ne razmišlja o nedeljskem spektaklu v razprodanih Stožicah, kjer bodo pred 15 tisoč bučnimi gledalci gostovali Avstrijci, ampak zgolj o četrtku. ''Dobro se moramo pripraviti na prvo tekmo, da bomo pravi in prišli do pozitivnega rezultata. Proti Avstriji bomo razmišljali potem,'' je povsem osredotočen na četrtkov spopad na makedonskem stadionu, poimenovanem po preminulem pevcu Tošetu Proeskemu.

Matjaž Kek
Sportal Kek ne prepušča ničesar naključju, prišla sta še dva #video

Z borbenostjo do pozitivnega rezultata

Slovenski kralj asistenc, ki premore ogromno tehničnega znanja, želi po klubski ligi prvakov debitirati še na velikem reprezentančnem tekmovanju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski kralj asistenc, ki premore ogromno tehničnega znanja, želi po klubski ligi prvakov debitirati še na velikem reprezentančnem tekmovanju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dirigent slovenske igre, tako rekoč edini nogometaš v Kekovi četi s potezo več, ne skriva želje, da bi zaigral na velikem tekmovanju. Letos je uresničil otroške želje in prvič zaigral v ligi prvakov, prihodnje leto bi lahko okusil čar nastopa na evropskem prvenstvu z reprezentanco!

''Ko si res tako blizu, se začneš tega zavedati še toliko bolj. Na zadnjih tekmah smo dokazali, da lahko pokažemo našo kvaliteto tudi proti boljšim ekipam in z borbenostjo pridemo do pozitivnega rezultata,'' je prepričan, da lahko Slovenija prekriža načrte tako Severni Makedoniji kot tudi Avstriji in si še poveča možnosti za nastop na Euru. Na njem ni Slovenija nastopila že vse od leta 2000.

Andraž Šporar
Sportal Izjemen učinek glavnih Kekovih violin, Rožmanu se na Reki ni izšlo po željah #video

Prihodnji mesec bo Slovenija sklenila nastope v kvalifikacijah še z domačo tekmo proti Latviji in gostovanjem na Poljskem.

Razpored Slovenije do konca kvalifikacij za EP 2020:

10. oktober 2019: Severna Makedonija - Slovenija
13. oktober 2019: Slovenija - Avstrija
16. november 2019: Slovenija - Latvija
19. november 2019: Poljska - Slovenija

Ne spreglejte