Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2023,
14.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Natisni članek

Manchester City Chelsea Mikel Arteta Arsenal Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 1. 5. 2023, 14.00

12 mesecev

Manchester City je že pred Arsenalom

Izgubljajo bitko, a: "Ogenj v njih še vedno gori"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

1

Arsenal Bukayo Saka | Bukayo Saka je s 13 goli in 11 podajami eden ključnih mož Arsenala. | Foto Reuters

Bukayo Saka je s 13 goli in 11 podajami eden ključnih mož Arsenala.

Foto: Reuters

Londonski Arsenal s 75 točkami zaseda drugo mesto v premier ligi (tekmo 34. kroga igra v torek). Manchester City ima s tekmo manj točko več. Topničarji so vodili večji del sezone, zdaj pa so zadnje štiri tekme brez zmage. Vzdušje v ekipi ostaja dobro, trdi trener Mikel Arteta: "Ogenj v njih še vedno gori."

Erling Haaland, Manchester City
Sportal Arsenal poglobil krizo Chelseaja in se vrnil na prvo mesto

Brazilec Gabriel Martinelli je s 15 goli prvi strelec ekipe iz severnega dela Londona. | Foto: Reuters Brazilec Gabriel Martinelli je s 15 goli prvi strelec ekipe iz severnega dela Londona. Foto: Reuters V angleški premier ligi se lomi sezona. Arsenal, ki je vodil večji del sezone, je zadnje štiri tekme brez zmage. Po treh zaporednih remijih (Liverpool, West Ham in Southampton) je v prejšnjem krogu z 1:4 izgubil še proti neposrednemu tekmecu za naslov prvaka, proti Manchester Cityju. Na drugi strani imajo sinjemodri v premier ligi niz devetih zaporednih zmag. Nazadnje so brez vseh treh točk ostali sredi februarja. S točko prednosti zdaj že vodijo na prvenstveni lestvici. V aktualnem 34. krogu je City z 2:1 premagal Fulham, odigrati pa mora še dve zaostali tekmi.

Arsenal bo tekmo 34. kroga igral v torek, 2. maja, ko bo gostil ranjeni Chelsea. Ta tudi po trenerski menjavi drsi po lestvici navzdol. V premier ligi je brez zmage zadnjih šest tekem. Če štejemo še tekmi lige prvakov, pa že zadnjih osem (pet zaporednih porazov). Nasprotnik je torej pravi, da se topničarji vrnejo na zmagovito pot. Šteje pravzaprav samo zmaga, če želijo ohraniti realne možnosti za svoj prvi angleški naslov po 19 letih. 

Arteta: Zadnjih deset mesecev smo naredili veliko dobrega

Mikel Arteta | Foto: Reuters Mikel Arteta Foto: Reuters "Treba je priznati, da nas čaka še precej dela. Moramo biti ponižni, sprejeti, da imamo svoje pomanjkljivosti, in delati, da bi bili boljši," je na novinarski konferenci pred torkovo tekmo s Chelseajem o možnostih za naslov razlagal trener Arsenala Mikel Arteta. "Imamo pa tudi svoje dobre strani v igri. Zadnjih deset mesecev smo naredili veliko dobrega. V boju za prvaka ni več vse odvisno od nas. Lahko samo skušamo zmagati na vsaki tekmi, drugo je v rokah Cityja." 

Španski trener na klopi Arsenala obenem trdi, da morala v slačilnici po zadnjih spodrsljajih in visokem porazu proti neposrednemu tekmecu ni padla: "Ni mi bilo treba skrbeti za razpoloženje igralcev. Ogenj v njih še vedno gori." Na tekmi s Chelseajem bo Arteta še naprej brez stebra obrambe WIlliamsa Salibe. Ta je to sezono navdušil, a zaradi bolečin v hrbtu že mesec dni ne igra. "Težko je prevideti, kakšen Chelsea nas čaka. Pripravljamo se, da bi na tekmi zmagali."

Kevin De Bruyne
Sportal City v derbiju povozil Arsenal, United zapravil prednost v Londonu
Wrexham
Sportal Resnična hollywoodska zgodba malega valižanskega kluba #video
Ne spreglejte