Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
23.10

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Chelsea Liverpool Tottenham Newcastle United Arsenal Manchester City Manchester United angleško prvenstvo Premier League

Četrtek, 27. 4. 2023, 23.10

11 mesecev, 3 tedne

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 33. KROG

City v derbiju povozil Arsenal, United zapravil prednost v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Kevin De Bruyne | Kevin De Bruyne je bil z dvema goloma in asistenco prvo ime tekme na Etihadu. | Foto Reuters

Kevin De Bruyne je bil z dvema goloma in asistenco prvo ime tekme na Etihadu.

Foto: Reuters

Na Otoku se vse bolj zaostruje boj za naslov angleškega nogometnega prvaka, z zmago na sredinem derbiju vodilnih ekip lige pa je Manchester City postal glavni favorit za prestižno lovoriko. Varovanci Pepa Guardiole so v sredo na Etihadu topničarje premagali s 4:1 in se jim na lestvici približali na vsega dve točki zaostanka. Imajo pa sinje modri odigrani dve tekmi manj od Londončanov. V četrtek je Newcastle s 4:1 odpravil Everton, Manchester United pa je gostoval pri Tottenhamu, vodil že z 2:0, a se moral na koncu zadovoljiti s točko za remi z 2:2. 

Manchester City je na derbiju kroga topničarje iz Londona hitro spravil v težave, v sedmi minuti tekme je udarila naveza Erling Haaland – Kevin De Bruyne. Sinjemodri so izpeljali bliskovito akcijo, Norvežan je na polovici igrišča prejel dolgo podajo iz kazenskega prostora Cityja, žogo le prepustil vtekajočemu belgijskemu reprezentantu, ki je odbrzel mimo Arsenalove obrambe in žogo poslal ob levi vratnici v mrežo gostov. Londonski vratar Aaron Ramsdale je bil nemočen.   

Nemočen je bil vratar topničarjev tudi v 46. minuti, ko je po strelu z glavo njegovo mrežo zatresel John Stones (podajalec je bil De Bruyne). Sodnik je posumil na prepovedan položaj, po pregledu video posnetka pa je zadetek le priznal in domači so na odmor odšli z lepo prednostjo dveh golov. Haaland je imel v 53. minuti spet lepo priložnost za povišanje izida, a mu tako kot nekajkrat v prvem polčasu ni uspelo zatresti mreže gostov, je pa v 54. minuti spet asistiral De Bruyneju, ki je še drugič danes ukanil Ramsdala.

V 86. minuti so do gola le prišli tudi gostje, Leandro Trossard je izvajal kot, Rob Holding pa je z natančnim strelom žogo spravil za hrbet domačega čuvaja mreže Edersona. To je bilo premalo in prepozno za kakšen preobrat, za City je naposled zadel še Haaland in sinje modri so se veselili pomembne zmage, s katero so zaostanek za vodilnim Arsenalom na lestvici premier lige znižali na dve točki, ob tem, da ima odigrani dve tekmi manj. 

V sredo je Chelsea, ki je v zadnjem času v veliki krizi, izgubil še proti Brentfordu (0:2), Liverpool je z 2:1 zmagal na gostovanju pri West Hamu.

Tottenham in Manchester United sta remizirala v Londonu. | Foto: Reuters Tottenham in Manchester United sta remizirala v Londonu. Foto: Reuters

Krog sta v četrtek sklenila Tottenham in Manchester United. Rdeči vragi so po zadetkih Jadona Sancha in Marcusa Rashforda po prvem polčasu vodili z 2:0, a so se Londončani v drugem vrnili in z zadetkoma Pedra Porra ter Heung-Min Sona rešili točko. Newcastle je s 4:1 odpravil Everton in ima na tretjem mestu prvenstvene lestvice zdaj dve točki prednosti pred Unitedom.

Angleško prvenstvo, 33. krog:

Torek, 25. april:

Sreda, 26. april:

Četrtek, 27. april:

Najboljši strelci:

33 – Haaland (Man City),
24 – Kane (Tottenham),
19 – Toney (Brentford),
16 - Salah (Liverpool), Rashford (Man Utd), 
15 – Martinelli (Arsenal), 
14 - Watkins (Aston Villa),
13 – Saka (Arsenal), Wilson (Newcastle),
12 – Odegaard (Arsenal), 
11 – Almiron (Newcastle), Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds), 
10 – Barnes (Leicester), Isak (Newcastle),
...

Manchester United
Sportal Rdeči vragi po 11-metrovkah v finale angleškega pokala
Mikel Arteta Arsenal Pep Guardiola Manchester City
Sportal Bo Guardiola učencu naslov speljal tik pred koncem?
Ne spreglejte