Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
22.49

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Victor Osimhen Petar Stojanović Samir Handanović Jaka Bijol Sandi Lovrič Udinese Domen Črnigoj Tio Cipot Napoli Inter AC Milan Juventus italijansko prvenstvo serie A

Torek, 7. 2. 2023, 22.49

1 leto, 2 meseca

Italijansko prvenstvo, 21. krog

Juventusu se je odprlo proti Černigojevi Salernitani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Victor Osimhen | Napadalec Napolija Victor Osimhen je v življenjski formi. | Foto Reuters

Napadalec Napolija Victor Osimhen je v življenjski formi.

Foto: Reuters

Vodilni Napoli je v 21. krogu serie A v gosteh odpravil Spezio (3:0). Neapeljčani imajo pred najbližjim zasledovalcem Interjem, ki je v nedeljskem mestnem derbiju premagal AC Milan (1:0), ogromnih 13 točk prednosti. Četrti Lazio je v ponedeljek le remiziral v Veroni. V torek je Salernitana z Domnom Črnigojem gostila ranjeni Juventus, ki je zaradi odvzema 15 točk padel na sredino lestvico, a stara dama je bila tokrat odločna, gostitelje je premagala s 3:0.

Nogometaši Lecceja so v uvodni tekmi 21. kroga v gosteh premagali Cremonese, ki tako ostaja na zadnjem mestu. V tej sezoni sploh še ni zmagal, v pokalu pa mu gre neprimerno bolje, saj se je senzacionalno uvrstil v polfinale, pri tem pa izločil v gosteh Napoli in Romo. Sinovi volkulje so v soboto premagali Empoli z 2:0 in se povzpeli na tretje mesto. Petar Stojanović je za goste zaigral od 82. minute. Sassuolo je v večerni sobotni tekmi premagal Atalanto.

Brez točk sta v dresu Udineseja ostala slovenska reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol. Na gostovanju pri Torinu sta izgubila z 0:1. Korošec je odigral 85 minut, Avstrijec hrvaških korenin s slovenskim potnim listom pa je vstopil v igro v 60. minuti. 

V nedeljski poslastici ''derby della Madonnina'' med Interjem in Milanom so se zmage razveselil črno-modri. Pri gostiteljih je na klopi za rezervne igralce sedel Samir Handanović, ki je odpravil zdravstvene težave, zmagovalca pa je odločil Argentinec Lautaro Martinez.

Lautaro Martinez je dosegel že 12. zadetek v tej sezoni. Inter je v tem letu že premagal Milan v italijanskem superpokalu v Savdski Arabiji. | Foto: Reuters Lautaro Martinez je dosegel že 12. zadetek v tej sezoni. Inter je v tem letu že premagal Milan v italijanskem superpokalu v Savdski Arabiji. Foto: Reuters

V ponedeljek je rimski Lazio gostoval v Veroni in z ekipo, ki se bori za obstanek v prvoligaški druščini iztržil le remi (1:1). Tudi Sampdoria Martina Turka (ni branil) je prišla do točke v Monzi (2:2). A gostje so že vohali zmago, vse do do 98. minute so vodili, nato pa je sodnik domačim dosodil enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Matteo Pessina.

Ranjeni Juventus je v torek gostoval pri Salernitani, pri kateri se dokazuje tudi Domen Črnigoj. Torinčani so zmagali zanesljivo, s 3:0, slovenski legionar pa je priložnost za igro dobil v 71. minuti, ko so gostje že zabili vse tri gole. Vse tri sta dosegla srbska nogometapa, dva Dušan Vlahović in enega Filip Kostić.

Dušan Vlahović je Salernitani zabil dva gola. | Foto: Reuters Dušan Vlahović je Salernitani zabil dva gola. Foto: Reuters

Juventus navijači
Sportal Nov udarec za italijanskega velikana, ki mu grozi celo slovo
Juventus
Sportal Ranjeni Juventus kot zadnji v polfinale

Italijansko prvenstvo, 21. krog:

Sobota, 4. februar:

Nedelja, 5. februar:

Ponedeljek, 6. februar:

Torek, 7. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

16 - Osimhen (Napoli),
12 - Lookman (Atalanta), Martinez (Inter),
9 - Nzola (Spezia),
8 - Arnautović (Bologna), Dia (Salernitana), Kvaratskhelia (Napoli), Leao (Milan), Zaccagni (Lazio), Vlahović (Juventus), 
7 - Beto (Udinese), Džeko (Inter), Dybala (Roma), Giroud (Milan), Immobile (Lazio),
6 - Felipe Anderson (Lazio), Koopmeiners (Atalanta), Milik (Juventus), Strefezza (Lecce),
...
2 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrič (Udinese)

Ne spreglejte