Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 2. 2023,
20.41

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A kazen Juventus

Četrtek, 2. 2. 2023, 20.41

1 leto, 2 meseca

Juventus

Nov udarec za italijanskega velikana, ki mu grozi celo slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Juventus navijači | Navijači Juventusa v zadnjem mesecu nimajo razlogov za zadovoljstvo. | Foto Reuters

Navijači Juventusa v zadnjem mesecu nimajo razlogov za zadovoljstvo.

Foto: Reuters

Italijanski prvoligaš Juventus se v zadnjem času spopada s hudimi težavami. Torinčani so bili prejšnji mesec močno pretreseni, potem ko jim je italijansko nogometno sodišče po preiskavi njihovih prestopnih poslov odvzelo 15 točk. Zdaj jim zaradi nove afere grozi še dodatna kazen, ki bi lahko pomenila tudi slovo od italijanske elite.

Juventus je kazen dobil zaradi umetno napihnjenih prestopov, s katerimi je poskušal v okviru pravil držati poslovanje kluba. Klub naj bi kljub drugačnemu dogovoru na skrivaj plačeval igralce tudi v zgodnjem obdobju koronske krize. Tožilec v primeru je trdil, da je Juventus napačno prikazoval izgube med letoma 2018 in 2020, zlasti v zvezi z zneskom, pripisanim prodaji igralcev. Za to je bil visoko kaznovan in je iz prve četverice padel na sredino lestvice.

Kot da to še ni bilo dovolj, zdaj Juventusu grozi nova kazen. Corriere dello Sport trdi, da bodo tožilci FIGC zahtevali, da se Juventusu odvzame vsaj 20 točk serie A zaradi zelo spornega izplačevanja plač med pandemijo.

Med pandemijo je Juventus uradno izjavil, da so se igralci strinjali, da se bodo odrekli štirim mesečnim plačam, da bi klubu pomagali med pandemijo.

Vendar pa razna sporočila prek aplikacije WhatsApp, ki so jih potrdili tudi igralci, vključno z Matthijsom de Ligtom in Mattio De Scigliom, kažejo, da se tako igralci kot klub tega niso držali v celoti. Igralci naj bi se odpovedali enomesečni plači, preostanek pa prejeli v različnih oblikah, kot so bonusi in sponzorski posli, s čimer naj bi jim dejansko plačali "pod mizo", da bi klubu pomagali uravnati finančno situacijo.

V primeru nove kazni, s katero naj bi Juventusu odvzeli še 20 točk, bo klub padel na zadnje mesto, s tem pa mu grozi tudi izpad iz serie A.

Preberite še:

Juventus
Sportal Ranjeni Juventus kot zadnji v polfinale
Giovanni Simeone
Sportal Nepopisna evforija v Neaplju, Milan in Juventus razočarala navijače
Ne spreglejte