Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2023,
23.00

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Empoli Petar Stojanović Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Neapelj Inter Milano AC Milan Napoli italijansko prvenstvo

Nedelja, 30. 4. 2023, 23.00

11 mesecev, 3 tedne

Italijansko prvenstvo, 32. krog

Salernitana prestavila Napolijevo slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Napoli | Napoli in Salernitana sta se razšla brez zmagovalca, tako da bodo navijači Neapeljčanov na osvojeni naslov še malo počakali. | Foto Guliverimage

Napoli in Salernitana sta se razšla brez zmagovalca, tako da bodo navijači Neapeljčanov na osvojeni naslov še malo počakali.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Napolija bi lahko z zmago nad Salernitano že danes, šest tekem pred koncem prvenstva, postali novi italijanski prvaki, a Neapeljčanom to še ni uspelo. Ekipi sta se razšli z remijem (1:1), tako da je odločitev prestavljena za nekaj dni. Na prvi nedeljski tekmi je Inter po preobratu v zadnjih 15 minutah s 3:1 premagal Lazio, ki ima še nekaj minimalnih teoretičnih možnosti za naslov. V serie A se do konca sezone obeta hud boj za Evropo, Lazio ima na drugem mestu 61 točk, tretji Juventus, ki je remiziral z Bologno, 60, sledijo Inter, Roma in Milan s po 57 točkami. 

Neapelj slavi Napoli
Sportal Polne ulice, navijaške pesmi, bakle ... Norija, pa sploh še niso prvaki! #video

V ligi prvakov je Napoli sicer doživel razočaranje in prav proti italijanskemu tekmecu AC Milanu izpadel v četrtfinalu, a po zmagi nad Juventusom v prejšnjem krogu so nogometaši Napolija zdaj pred osvojitvijo scudetta, kot Italijani imenujejo lovoriko za naslov nogometnega prvaka. "Čakamo, da odpremo penino," je priznal tudi trener Luciano Spalletti

Možnost za to so imeli že v nedeljo, ko so na domačem stadionu gostili Salernitano, a jim na koncu ni uspelo zmagati, tako da se je odločitev o prvaku prestavila za nekaj dni. Tekma med Napolijem in Salernitano je bila načrtovana za soboto ob 15.00, a so jo zaradi varnostnih razlogov preložili na nedeljo. V 62. minuti je sledila prava eksplozija navdušenja na stadionu Stadio Diego Armando Maradona, saj je domače v vodstvo popeljal Mathias Olivera, v 84. minuti je z lepim golom za izenačenje poskrbel Boulaye Dia. Ob koncu je Napoli močno pritisnil, a rezultat se ni več spremenil.

V četrtek Napoli gostuje pri Udineseju, a kaj lahko se zgodi, da mu ne bo treba niti zmagati. Vse bo odvisno od izidov Juventusa, ki ga danes čaka še obračun z Bologno in lahko pride na drugo mesto lestvice, ter Lazia, ki bosta igrala že v sredo.

Inter po preobratu ugnal Lazio

Lautaro Martinez je k zmagi Interja nad Laziem (3:1) prispeval dva gola. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lautaro Martinez je k zmagi Interja nad Laziem (3:1) prispeval dva gola. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Neapeljčani imajo šest tekem pred koncem na vrhu 18 točk prednosti pred Laziem. Ta je v gosteh pri Intervju vodil z 1:0, nato pa so Milančani z golom Lautara Martineza začeli preobrat in zmagali s 3:1. Robin Gosens je priskrbel vodstvo, Martinez pa je ob koncu izigral obrambo in z drugim golom postavil končni rezultat.

Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja pa je v nedeljo z 1:2 danes izgubil pri Sassuolu. Gostje so povedli v 11. minuti, v 74. se je mreža domačih znova zatresla, a gola zaradi prepovedanega položaja niso priznali, je pa Empoli od takrat imel igralca več, česar ni znal izkoristiti. Domenico Berardi je v 82. minuti izenačil, nato pa v 96. izkoristil 11-metrovko za zmago. Stojanović je poraz spremljal na klopi za rezervne igralce, Štubljarja ni bilo v postavi. 

Martin Turk je visok poraz Sampdorie na gostovanju pri Fiorentini (0:5) spremljal s klopi.

Milan v 97. minuti do točke v Rimu

V Rimu sta na sobotni tekmi AS Roma - AC Milan oba zadetka padla v končnici tekme. Najprej je v 94. minuti angleški napadalec Tammy Abraham zadel za Romo, toda v 97. minuti je domače veselje prekinil gol belgijskega vezista Alexisa Saelemaekersa.

Nov poraz Udineseja  Sandi Lovrić je igral do 62. minute. | Foto: Guliverimage Sandi Lovrić je igral do 62. minute. Foto: Guliverimage

Nogometaši Udineseja, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, so v petek izgubili še tretjo od zadnjih petih tekem v italijanskem državnem prvenstvu. Za domačine je edini zadetek dosegel Gabriel Strefezza, ki je v 62. minuti izkoristil enajstmetrovko. Ravno takrat je iz igre odšel Lovrić, ki je tako kot Bijol začel v prvi postavi Videmčanov. Bijol je na zelenici ostal do 86. minute.

S porazom pa je petkov večer sklenil tudi Tio Cipot, ki je s Spezio pred domačimi gledalci z 0:2 klonil proti Monzi. Slovenski nogometaš je ob porazu igral od 59. minute naprej.

Italijansko prvenstvo, 32. krog:

Petek, 28. april:

Sobota, 29. april:

Nedelja, 30. april:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

21 – Osimhen (Napoli),
17 – Martinez (Inter),
13 – Lookman (Atalanta), Nzola (Spezia), 
12 – Kvaratskhelia (Napoli), Leao (Milan),
11 – Dybala (Roma),  Dia (Salernitana),
10 – Beto (Udinese), Immobile (Lazio), Zaccagni (Lazio), Sanabria (Torino), 
...
4Sandi Lovrić (Udinese),
3Jaka Bijol (Udinese).

Juventus Napoli
Sportal Napoli v sodnikovem dodatku do zmage na derbiju, Atalanta premagala Romo
Inter Juventus
Sportal Fiorentina v finale s Handanovićevim Interjem
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimoviću grozi predčasen konec sezone
Ne spreglejte