Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2023,
10.20

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Inter Milano Lazio Salernitana italijansko prvenstvo Neapelj Napoli serie A

Nedelja, 30. 4. 2023, 10.20

1 leto

v neaplju slavijo

Polne ulice, navijaške pesmi, bakle ... Norija, pa sploh še niso prvaki! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Nogometna vročica se v Neaplju stopnjuje že ves teden. Že ta nedelja bi jim lahko prinesla tretji naslov prvaka Italije, a bo nanj treba še nekoliko počakati. To bo tretja Napolijeva zvezdica, prva po 33 letih, in tako je več tisoč navijačev že v soboto rajalo, pelo in proslavljalo na ulicah. Te posnetke morate videti! 

Napoli
Sportal Salernitana prestavila Napolijevo slavje

Navijači Napolija so težko čakali nedeljsko tekmo, tako da so se pred stadionom, poimenovanem po njihovi legendi Diegu Armandu Maradoni, ki jim je pred več kot tremi desetletji priboril prva dva naslova prvaka, začeli zbirati že pet ur pred tekmo. Neverjetno, kakšna ljubezen do kluba! Številni so si že dali narediti tetovažo z grbom kluba in številko 3.

Neapelj na dan morda že odločilne tekme (foto: Reuters, Guliver Images):

Fotogalerija
1 / 27

V Neaplju že ves teden vse v znamenju številke 3

Tekma Napolija s Salernitano bi sicer morala biti že v soboto, a so jo prestavili na nedeljo popoldan. Če bi Neapeljčani zmagali, bi že šest krogov pred koncem serie A postali novi italijanski prvaki, a se je obračun končal z remijem, tako da bodo morali na tretji naslov, na katerega so čakali 33 let, počakati še kakšen dan. Neapelj je že ves teden v modrih barvah Napolija. Po mestu so izobešeni zastave s številko tri in veliki grbi s tremi letnicami: 1987, 1990 in 2023. 

"Čakamo, da odpremo penino"

Takole so simbolično pokopali največje italijanske klube Juventus, AC Milan in Inter. | Foto: AP / Guliverimage Takole so simbolično pokopali največje italijanske klube Juventus, AC Milan in Inter. Foto: AP / Guliverimage V ligi prvakov so sicer doživeli razočaranje in prav proti italijanskemu tekmecu AC Milanu izpadli v četrtfinalu, a po zmagi nad Juventusom v prejšnjem krogu so nogometaši Napolija zdaj pred osvojitvijo scudetta, kot Italijani imenujejo lovoriko za naslov nogometnega prvaka. "Čakamo, da odpremo penino," je priznal tudi trener Luciano Spalletti

Takole je bilo v petek in soboto na ulicah Neaplja (foto: Reuters, Guliver Images):

Fotogalerija
1 / 22

"Živimo velike sanje"

Proslavljalo se je že v soboto. | Foto: Reuters Proslavljalo se je že v soboto. Foto: Reuters Na ulicah Neaplja, kjer so zadnji naslov, njihov drugi, osvojili še v eri Diega Maradone, je že več dni vse v znamenju Napolija. V enem revnejših in bolj umazanih italijanskih mest sta nogomet in njihov Napoli redki lepi in uspešni zgodbi. Mlajše generacije take nogometne evforije še niso doživele. "Živimo velike sanje, saj naša generacija na ta uspeh čaka že leta. Da bomo vzeli naslov prvaka z dresov tako močnih ekip in slavili tukaj na jugu, v Neaplju, ter z našim dresom osvojili ta naslov ... Oprostite mi, a je res zelo čustveno. To je res nekaj posebnega," je v izjavi za agencijo Reuters razlagal Antonio, navijač kluba.

Victor Osimhen Napoli
Sportal Ne drzne si primerjati z Maradono, a verjame, da bo ikona kluba #video
Ne spreglejte