Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 11. 2019,
9.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

2

Natisni članek

Hammarby Zlatan Ibrahimović

Torek, 26. 11. 2019, 9.42

4 leta, 4 mesece

Dres Hammarbyja na Instagramu buri duhove

Ibrahimović zmedel svet, kaj se dogaja? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

2

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je z objavo na Instagramu dvignil ogromno prahu. Izkušeni napadalec, ki je pred tedni končal sodelovanje s predstavnikom lige MLS Los Angeles Galaxy, je namreč objavil dres švedskega prvoligaša Hammarby, na katerem ni težko prezreti njegovega priimka. Nogometni svet se zdaj sprašuje, ali je s tem razkril svojega novega delodajalca. Uradne potrditve še ni.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović užalil Američane in stopil na trg. Kaj sledi?

Pri 38 letih še vedno spada med vrhunske napadalce, kar je dokazal tudi v zadnji sezoni, ko je bil drugi najboljši strelec lige MLS in poskrbel za ničkoliko atraktivnih zadetkov. Zlatan Ibrahimović želi nadaljevati kariero, v kateri je okusil čar igranja za številne klubske velikane in osvojil ogromno lovorik. Čeprav so ga po odhodu iz ZDA največkrat povezovali z nekdanjim klubom Milanom, v serie A sta se zanj zanimala tudi Napoli in Bologna, pa bi se lahko Ibrakadabra odločil drugače in se vrnil v domovino.

Razjezil someščane iz Malmöja

Zlatan Ibrahimović še vedno spada med najbolj priljubljene napadalce na svetu. | Foto: Reuters Zlatan Ibrahimović še vedno spada med najbolj priljubljene napadalce na svetu. Foto: Reuters Z objavo dresa Hammarbyja je sprožil plaz neodobravanja someščanov iz Malmöja, kjer je odraščal in vstopil v svet profesionalnega nogometa. Hammarby je klub, ki prihaja iz Stockholma, v zadnji sezoni pa je osvojil tretje mesto in si tako zagotovil nastop v Evropi.

Iz švedskega kluba, ki se je po zaslugi objave slovitega napadalca danes znašel v središču zanimanja, so sporočili, da niso sklenili pogodbe z nekdanjim švedskim reprezentantom. Dodali so, da bi, če bi resnično sklenili sodelovanje, o tem najprej obvestili javnost prek kluba.

Klubska kariera Zlatana Ibrahimovića:

Malmö, Švedska (1999–2001)
Ajax Amsterdam, Nizozemska (2001–2004)
Juventus Torino, Italija (2004–2006)
Inter Milano, Italija (2006–2009)
Barcelona, Španija (2009–2011)
AC Milan, Italija (2010–2012)
Paris St. Germain, Francija (2012–2016)
Manchester United, Anglija (2016–2018)
Los Angeles Galaxy, ZDA (2018–2019)

Ibrahimović je nazadnje v Evropi branil barve Manchester Uniteda, kjer je bil njegov trener Jose Mourinho. Ko je Portugalec pred dnevi prevzel vodenje Tottenhama, so se na Otoku razširile govorice, da bi lahko v zimskem prestopnem roku pripeljal tudi samosvojega Šveda, s katerim je v karieri večkrat sodeloval.

Klub, ki je pisal zgodovino s Slovencem

Ermin Šiljak je pred 18 leti branil barve Hammarbyja. | Foto: Vid Ponikvar Ermin Šiljak je pred 18 leti branil barve Hammarbyja. Foto: Vid Ponikvar Hammarby je švedski prvoligaški nogometni klub, ki je v zadnji sezoni osvojil tretje mesto. Nastopa na stadionu Tele2 Arena v Stockholmu, ki sprejme 33 tisoč gledalcev. Trener je 47-letni Šved Stefan Billborn, v ekipi pa ni zvezdnikov mednarodnega formata. Kapetan je Danec Jeppe Andersen, v napadu pa igra Aron Johansson, nekdanji mladi reprezentant Islandije, ki se je leta 2013 odločil, da bo zaigral za člansko izbrano vrsto ZDA.

Edini naslov švedskega prvaka je Hammarby osvojil leta 2001, ko je pri zgodovinskem podvigu sodeloval tudi nekdanji slovenski reprezentant Ermin Šiljak.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Zlatanu Ibrahimoviću ponujajo šest milijonov za pol leta
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović potrdil govorice: Prišel, videl, osvojil!
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrakadabra pred vrati italijanskega velikana!
Ne spreglejte