Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
19.53

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 19.53

4 leta, 5 mesecev

Švedski superzvezdnik najbližje povratku v Italijo

Ibrahimović užalil Američane in stopil na trg. Kaj sledi?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Zlatan Ibrahimović | Nogometni svet se sprašuje, katera bo naslednja postaja Zlatana Ibrahimovića. | Foto Reuters

Nogometni svet se sprašuje, katera bo naslednja postaja Zlatana Ibrahimovića.

Foto: Reuters

Odkar je znano, da zapušča ZDA in Los Angeles Galaxy, v medijih kroži veliko namigovanj, kje bo Zlatan Ibrahimović nadaljeval svojo bogato nogometno pot. Zdaj dobro obveščeni italijanski mediji natolcujejo o tem, da utegne biti njegova izbira novega kluba presenetljiva. Najbližje naj bi bil selitvi v Bologno.

"Prišel, videl, zmagal. Hvala, Los Angeles Galaxy, ker sem se spet počutil živega. Navijači Galaxya, hoteli ste Zlatana in jaz sem vam ga dal. Dobrodošli. Zgodba se nadaljuje ... Zdaj pa se vrnite nazaj k spremljanju bejzbola," se je v svojem slogu z zapisom na Twitterju od Los Angeles Galaxyja po 20 mesecih in 53 golih, ki jih je dosegel v njegovem dresu, poslovil Zlatan Ibrahimović in ob tem malce užalil Američane.

Takole se je poslovil od ZDA:

Vse odkar je znano, da švedski superzvezdnik zaključuje svojo avanturo na drugi strani Atlantskega oceana, v Evropi, pa tudi kje drugje, potekajo natolcevanja, kje bo igral v prihodnosti. Čeprav je prejšnji mesec dopolnil že 38 let, namreč ne misli končati bogate nogometne poti, kar je nekajkrat že povedal. Glede na to, kako dobro mu je šlo v ZDA, pa je jasno, da lahko ponudi še marsikaj.

Milan je bil prvi favorit, ampak ...

Kje bo igral, naj bi se odločil prihodnji mesec, ko mu s koncem leta tudi uradno poteče pogodba z Los Angeles Galaxyjem, ni pa skrivnost, da so se zanj zelo ogreli pri Milanu, katerega član je v preteklosti že bil med letoma 2010 in 2012, ko je sedemkratnim evropskim prvakom pomagal do njihovega zadnjega naslova italijanskega prvaka.

Milan je zdaj že nekaj let v krizi in trenutno šele na 12. mestu prvenstvene lestvice, težave pa ima predvsem z učinkovitostjo, saj je v 12 prvenstvenih tekmah zabil le 11 golov. Manj učinkovite so le še štiri ekipe v prvi italijanski ligi, ustavilo pa se je tudi Poljaku Krzysztofu Piatku, ki je po januarskem 35 milijonov evrov vrednem prestopu iz Genoe zabijal kot za stavo, v tej sezoni pa v 12 nastopih zmogel vsega tri gole.

Se bo vrnil k Milanu, s katerim je leta 2011 postal italijanski prvak? | Foto: Getty Images Se bo vrnil k Milanu, s katerim je leta 2011 postal italijanski prvak? Foto: Getty Images

Zato ne čudi, da Milančani mrzlično iščejo napadalca, s katerim bi se lahko okrepili v januarskem prestopnem roku, izbor pa naj bi padel prav na Ibrahimovića, ki je v 85 nastopih v majici Milana pred leti zabil kar 56 golov. Navijači bi ga seveda pozdravili z navdušenjem, medtem ko so v vodstvu kluba prepričani, da bi lahko karizmatični Šved pomagal tako na kot tudi ob igrišču.

Milan je bil v medijih kar nekaj časa prvi favorit za Ibrahimovićev podpis, zdaj pa dobro obveščena italijanska La Gazzetta dello Sport poroča, da bo najverjetnejši novi klub zvezdniškega veterana Bologna, kar se na prvi pogled zdi kot velika senzacija, a obstaja kar nekaj razlogov, ki pravijo drugače.

Če bo pristal v Bologni, se bo pridružil nekdanjima soigralcema

Prvi je trener Bologne Siniša Mihajlović, s katerim je Ibrahimović med letoma 2006 in 2008 že sodeloval, ko je Šved igral za milanski Inter, Srb pa je pri njem ravno končal trenersko pot in v vlogi pomočnika Roberta Mancinija. S tem naj bi želel Ibrahimović Mihajloviću, ki se trenutno bori z levkemijo, a vseeno sedi na klopi Bologne, ko je to mogoče, tudi stati ob strani ob borbi z zahrbtno boleznijo.

Bo imela zadnjo besedo njegova 11 let starejša žena Helena Seger? | Foto: Getty Images Bo imela zadnjo besedo njegova 11 let starejša žena Helena Seger? Foto: Getty Images

Prav tako ni skrivnost, da je Ibrahimovića v ZDA že pred časom obiskal športni direktor Bologne Marco di Vaio, še en Švedov nekdanji soigralec, s katerim sta kratek čas sodelovala pri Juventusu. Ibrahimoviću naj bi predstavil načrte, ki jih imajo pri Bologni z njim, in naj bi ga navdušil, kar pa seveda ne pomeni, da bo tja tudi prišel.

Še vedno se zanj namreč potegujejo številni drugi klubi, med drugim naj bi lovke po njem stegovali tudi pri Manchester Unitedu in Napoliju, prav tako pa naj nad njegovim podpisom ne bi obupali pri Milanu, za katerega bojda navija tudi Ibrahimovićeva žena Helena Seger.

Odločitev bo padla še do konca leta, pravijo viri blizu Ibrahimovića, do takrat pa bomo verjetno prebrali še veliko takšnih in drugačnih novic oziroma namigovanj o njegovi naslednji nogometni postaji ...

Če bo prišel, bo posnemal Roberta Baggia

Roberto Baggio v dresu Bologne. | Foto: Getty Images Roberto Baggio v dresu Bologne. Foto: Getty Images Bologna, ki je pred desetletji v italijanskem nogometu igrala pomembno vlogo in osvojila tudi sedem naslovov državnega prvaka (zadnjega daljnega leta 1964), je daleč od stare slave in ji ne gre najbolje niti v tej sezoni. Trenutno je v prvenstvu šele na 15. mestu.

Če bo res prestopil tja, Ibrahimović ne bo prvi zvezdnik, ki bo zaigral za Bologno. Njene barve je v preteklosti že branilo nekaj zelo znanih imen, med drugim sta bila njena člana tudi nekdanja priznana italijanska reprezentanta Gianluca Pagliuca in Roberto Mancini.

Zagotovo najbolj slovito ime, ki je obleklo njen dres, pa je eden najboljših italijanskih nogometašev vseh časov Roberto Baggio. Za njo je leto in pol igral med letoma 1997 in 1998, navdušil pa predvsem v prvi sezoni, ki jo je končal z 22 prvenstvenimi goli.

Tudi ob pogledu na zdajšnji igralski kader boste naleteli na eno precej znano ime. Član Bologne je Argentinec Rodrigo Palacio, ki je leta 2010 z milanskim Interjem postal evropski prvak. Danes je star 37 let.
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović potrdil govorice: Prišel, videl, osvojil!
Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrakadabra pred vrati italijanskega velikana!
zlatan Ibrahimović
Sportal Avstralci sanjajo o Ibrahimoviću
Ne spreglejte