Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 7. 2018,
12.03

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Los Angeles Galaxy Zlatan Ibrahimović

Četrtek, 5. 7. 2018, 12.03

5 let, 10 mesecev

Ibrahimović z novo mojstrovino do velikega jubileja #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Švedska Švica | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švedski nogometni as Zlatan Ibrahimović med svetovnim prvenstvom v Rusiji, kjer stiska pesti za rojake, ki ga navdušujejo z zmagami in prebojem v četrtfinale, ne počiva. V ZDA poteka liga MLS, izkušeni Šved pa je v četrtek znova opozoril nase s prekrasnim zadetkom. Dosegel je jubilejni 500. gol v karieri.

Švedski ljubitelji nogometa so v zadnjih dneh v sedmih nebesih. Zelo so ponosni na reprezentanco, ki se je na svetovnem prvenstvu v Rusiji uvrstila med najboljših osem in se bo za mesto v polfinalu v soboto potegovala z Anglijo. Na Švedskem se je sprožila ogromna navijaška evforija, Skandinavci so prepričani, da se lahko njihovi ljubljenci zavihtijo med štiri najboljše reprezentance na svetu.

Sportal Ibrahimović pravi, da med njim in Messijem ni razlike #video

Zablestel že v peti minuti, Rooney še ni igral

V Rusiji poteka po dolgem času prvo veliko tekmovanje, na katerem švedskega dresa ne nosi Zlatan Ibrahimović. Napadalec pri 36 letih še zdaleč ni rekel zadnje. Od izbrane vrste se je poslovil po Euru 2016, pesti za rojake pa stiska v ZDA, kjer med mundialom poteka liga MLS. Los Angeles Galaxy je v torek na domačem štadionu StubHub v Kaliforniji remiziral z moštvom DC United iz Washingtona (2:2), ki se mu je pred kratkim pridružil angleški zvezdnik Wayne Rooney. V Los Angelesu še ni zaigral.

Jubilejni 500. zadetek v karieri Zlatana Ibrahimovića:

Ibrahimović je v peti minuti povedel gostitelje v vodstvo s prekrasnim volejem. Odkar se je preselil v ZDA, je dosegel že deset zadetkov in je četrti najboljši strelec tekmovanja. To je bil že njegov 500. zadetek v karieri, kar je uspelo le še 27 nogometašem. Od igralcev, ki so še vedno aktivni, sta večkrat v polno zadela le Cristiano Ronaldo (676) in Lionel Messi (644). Največ jih je po podatkih fundacije za nogometno statistiko (RSSSF) dosegel Čeh Josef Bican, ki je v obdobju med letoma 1931 in 1955 dosegel kar 805 zadetkov, nastopal pa je za Avstrijo in Češkoslovaško.

Ibrahimović
Sportal Zlatan v svojem slogu: Švedska bo svetovni prvak

Zlatan Ibrahimović je v ligi MLS dosegel deset zadetkov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zlatan Ibrahimović je v ligi MLS dosegel deset zadetkov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Los Angeles Galaxy je po 25 minutah vodil že z 2:0, nato pa gostom iz prestolnice ZDA dovolil preobrat. DC United je pet minut pred koncem izenačil na 2:2. Pred tem je moštvo iz Washingtona v začetku julija gostovalo pri New Englandu (2:3), kjer je ostalo brez točk. Za zmagovalce je vso tekmo odigral nekdanji kapetan Olimpije Antonio Delamea Mlinar.  

Zlatan Ibrahimović
Sportal Po veliki neumnosti padel kot pokošen. Ibrahimović, si ti res lev? #video
Ne spreglejte