Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,14

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zlatan Ibrahimović Michael Carrick

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 19.00

5 let, 11 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Ibrahimović pravi, da med njim in Messijem ni razlike #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,14

Ponedeljek je čas za Sportalov Izbor z družabnih omrežij. Kaj lahko v njem najdete ta teden? Oglejte si deset zanimivih dogodkov, ki smo jih v nogometnem svetu ujeli v zadnjih sedmih dneh.

Španci menijo, da ima Slovenija dve hobotnici

Madridski dnevi časopis je konec tedna, ko se je zaradi izbora za pesem Evrovizije Evropa skoraj zaustavila, postregel z zanimivo primerjavo. Slovensko predstavnico Leo Sirk, ki je v finalu zasedla 22. mesto, so povezali s slovenskim vratarskim zvezdnikom Janom Oblakom in jo preimenovali v ženo 25-letnega Škofjeločana.

Zakaj? Ker v nastopu skupaj s svojimi štirimi spremljevalkami spominjala na hobotnico, kakšen je tudi vzdevek slovenske vratarske številke 1. Oblak z vrhunskimi obrambami v dresu madridskega Atletica navdušuje tudi v tej sezoni in je pravzaprav že zmagovalec nagrade za najboljšega vratarja španske La Lige, prejel jo bo še tretjič zapored.

Prvo je dobil že v sezoni 2015/16, ko je na 38 tekmah prejel le 18 zadetkov. Oblak je Marco znova prepričal tudi v sezoni 2016/17, ko je na 29 odigranih tekmah prejel 21 zadetkov, nagrado pa bo prejel tudi po tej sezoni.

Škofjeločan je do zdaj prejel le 20 zadetkov, njegov prvi zasledovalec, vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen pa po katastrofi v Levanteju, ko so Katalonci klonili s 4:5, že 28. Oblak bi moral v zadnjem krogu prejeti devet zadetkov, Nemec nobenega, a to se ne more zgoditi niti v najhujši nočni mori, kaj šele v realnem življenju.

Lea Sirk in roke plesalk, ki so popestrile njen evrovizijski nastop. | Foto: Printscreen Zimbio Lea Sirk in roke plesalk, ki so popestrile njen evrovizijski nastop. Foto: Printscreen Zimbio

Enajstmetrovka? Saj se šalite …

Sodniških napak v nogometu ne manjka, praktično ne mine vikend, ko se ne bi pogovarjali o sodnikih. Najnovejša sodniška burleska pa prihaja iz Srbije, kjer je sodnik Srđan Obradović dosodil fantomsko enajstmetrovko.

Posnetek si lahko ogledate stokrat, a razloga za kazenskih strel ne boste našli. Nogometaš Subotice pošlje predložek in zadene branilca Radničkega v nogo, sodnik pa je pokazal na belo točko. Mislite, da smo si to izmislili, nismo, poglejte si sami.

Vse skupaj zelo smrdi po dogovoru. Mnogi celo trdijo, da ima tukaj prste vmes tudi stavniška mafija. Sporna je ne samo sodniška odločitev, pač pa tudi reakcija nogometaša Radničkega, ki se po veliki napaki sploh ni jezil.

Stepel se je s Pogbajem, nato družinski šok

Med tednom sta se za točke na zaostali tekmi v premier league udarila West Ham in Manchester United. Veliko akcije ni bilo, saj se je tekma končala brez zadetkov, je pa za nekaj razburjenja poskrbel kapetan rudarjev Mark Noble, ki je ob koncu tekme napadel zvezdnika rdečih vragov Paula Pogbaja. Vse skupaj se je hitro pomirilo, vseeno pa je bil po tekmi Anglež šokiran.

''Najbolj smešno je, da me je sin pred tekmo prosil, ali me lahko pospremi na igrišče, saj bi resnično rad videl Pogbaja. Ko sem po koncu tekme prišel iz garderobe, se je Lenney že bahal z njegovo fotografijo. Vse, kar lahko rečem, je, da zdaj vem, kako zvest je družini in družinskim članom,'' se je šalil Noble in priznal, da je v resnici tudi sam velik oboževalec Francoza in da je tudi zanj eden od najboljših v angleški ligi. 

Obstanek v ligi proslavil s striptizom

Southampton si je kljub porazu (0:1) proti v tej sezoni neprekosljivemu Cityju zagotovil obstanek v premier league in veselje nogometašev kot tudi njihovih navijačev je bil takšno, da se je Srb Dušan Tadić povsem spozabil in navijačem dal vse, kar je imel na sebi. No, skoraj vse, na njem so ostali le še boksarice in ščitniki za gležnje.

Številni menijo, da je vzrok za tako veseljačenje tudi dejstvo, da se Srb po tej sezoni poslavlja. Zanj naj bi se resno zanimala Ajax in AC Milan.

Ferdinand je še vedno močan kot lev

Legendarni branilec Manchester United Rio Ferdinand, zdaj strokovni komentator na BT Sport, ki se je pred nedavnim spogledoval tudi s profesionalno boksarsko licenco, vsak dan skrbi za to, da ostaja v odlični formi. Je reden obiskovalec fitnesov, družbo pri eni od vaj pa mu je delalo tudi njegovo dekle Kate Wright.

Kate je Ferdinandova nova partnerica, njegova žena je umrla leta 2015, potem ko je precej hitro izgubila bitko z rakom na dojkah. Z njo je imel tri otroke.

 

Morning workout with this loon!! #gym #gymcouples 😍😂

A post shared by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on

 

❤️

A post shared by Kate Wright (@xkatiewright) on

Hči egipčanskega princa ukradla šov

Če Liverpool ne osvoji lige prvakov, bo tudi za sezona za hitro pozabo. Lovorike spet ne bo, zato pa je izjemni Mohamed Salah na Otoku zasluženo pobral vse individualne nagrade. Po izboru za najboljšega igralca lige po mnenju tako nogometašev kot novinarjev je dobil tudi zlati nogometni čevelj, ki ga prejme najboljši strelec. Dosegel jih je kar 32, kar je nov rekord lige.

Ko je prišel po nagrado za najboljšega strelca, ga je na igrišče pospremila tudi njegova hči in navdušila Anfield. Vsakič, ko je brcnila žogo, so gledalci glasno pozdravili, in če pogledamo objektivno, je že zdaj boljša kot Fernando Torres. To je pred letom dokazal tudi sin Branislava Ivanovića, ko je njegov oče še nosil dres Chelseaja. 

Je hči Mohameda Salaha boljša kot Fernando Torres?

  • Da.
    71,17 %
    158 glasov
  • Ne.
    28,83 %
    64 glasov
Oddanih 222 glasov

Ob tem ne boste zajokali, zagotovo ne. Mi nismo. Res ne …

''Konec je. Dovolj je bilo,'' je že pred časom priznal morda eden od najbolj podcenjenih nogometašev v zgodovini te igre. Da, govorimo o 36-letnem vezistu Uniteda Michaelu Carricku, ki je v nedeljo odigral svojo zadnjo tekmo v premier league in se v čustvenem govoru poslovil od navijačev.

Spomnil se je tudi na stratega, ki ga je le ta 2006 pripeljal na Old Trafford, sira Alexa Fergusona, ki mu po nujni operaciji vse bolje kaže, in navijačem obljubil, da bodo s igralci naredili vse, da se bodo v soboto od sezone poslovili z lovoriko. V finalu na Wembleyju bodo proti Chelseaju lovili lovoriko za najboljšega v pokalu FA.

Izjemen nogometaš in še večji človek:

 

O Carricku lepo govorijo tudi velikani nogometa. Njegova odločitev je za navijače rdečih vragov nekoliko lažja, saj je že uradno, da bo Anglež od zdaj  tudi član trenerskega štaba Joseja Mourinha. Pomočnik za zdaj še ne bo, saj še nima vseh licenc, potrebnih za tako vlogo.

Carrick je na Old Trafford prišel leta 2006 in do danes odigral 464 tekem in dosegel 24 zadetkov. Za angleško reprezentanco je zbral le 34 nastopov, kar je eden od največjih grehov vseh angleških selektorjev. In zagotovo eden od razlogov, zakaj Treh levov že dolgo ni niti blizu vrha na EP ali SP.

Kontroverzna legenda zaplesala kot najstnik

Legenda Tottenhama in angleške reprezentance Paul Gascoigne je bil na zadnji tekmi sezone Spursov dobro razpoložen. Londončani so v pravi goleadi s 5:4 premagali lisice in se od sezone poslovili z zmago. Ob zmagovitem zadetku Harryja Kana je kot otrok zaplesal tudi veliki Gazza. Navdušil je s plesom ''floss'', ki je zdaj tako priljubljen med mladimi.

Tako je zadetek pred časom po zadetku proti Unitedu dosegel tudi zvezdnik Tottenhama Dele Alli. Očitno se je ravno zaradi njega tudi Gazza odločil, da se nauči nekaj ''korakov''. Treba je priznati, da mu ne gre slabo.

 

Se vam je zmešalo: 700 dolarjev za nogometni dres?

Versace, modna znamka, ki jo nosijo predvsem tisti, ki nimajo denarja kam dati, je na prodajne police postavil nogometni dres, za katerega ne bo treba odšteti nič manj kot 700 dolarjev ali 585 evrov.

Dvomimo, da bo artikel prodajni hit, a ljudje, ki prisegajo na drage znamke, bodo kupili tudi to. Zagotovo.

 

Norišnica v garderobi Man Cityja

Potem ko si je Manchester City že pred tedni zagotovil nov naslov angleškega prvaka, so v zadnjem krogu ulovili tudi magičnih 100 točk. To jim je uspelo po zmagi nad svetniki in zdaj postavili mejnik, ki ga bo težko ponoviti. Razumljivo je bilo po koncu tekme v garderobi sinjemodrih zelo veselo. Oglejte si video Kyla Walkerja, branilca novih angleških prvakov. 

 

Record breakers!!! #sharkteam🦈 @mancity #centurions

A post shared by Kyle Walker (@kylewalker2) on

Sestra Cristiana Ronalda: Messi je v naši hiši prepovedana beseda

Čeprav Portugalec javno ne priznava, da ima uradno kaj proti argentinskemu čarovniku Leu Messiju, je njegova sestra za L'Equipe priznala, da njuno rivalstvo ni šala. ''V naši hiši nikoli ne govorimo o Messiju. Ronaldo ve, da je zunaj štirih sten vihar, in ko je doma, ve, da motečih dejavnikov ne bo. To je kraj, kjer si polne baterije,'' je francoskemu mediju dejala Katia.

 

Sometimes the best answer it's to be quiet 🇵🇹

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ibrahimović jih je spet pokal

Zlatan Ibrahimović je v Los Angelesu živi svoje sanje. Trenirati mu ni treba veliko, malce igra in počne tisto, kar počne najraje, zabava ljudi. Šveda vabijo skoraj v vse oddaje, odlični napadalec, ki je do zdaj za LA Galaxy na sedmih tekmah dosegel tri zadetke, pa se na vabila z veseljem odzove. Ta teden je bil gost priljubljene oddaje Late late Show, ki jo vodi James Corden.

V Ameriki izjemno popularni Britanec je z Ibrakadabro v sklopu oddaje odigral tudi skeč, v katerem ga je Šved obral do kosti. Nekdanji rdeči vrag je igral napravo, ki izpolnjuje želje, Corden pa radovedneža, ki zapravi ves denar, izve pa bore malo.

Beseda je tekla o njegovem kipu, ki ga izdelujejo na Švedskem, Corden pa ga je pobaral, kaj bi storil, če bi ga kipar kiksnil, kot ga je pri Cristianu Ronaldu. ''Zahvalil bi se mu za kip, a mu tudi rekel, da ni opravil svojega dela, in ga odpustil.''

 

Za konec tedna pa je po tekmi odgovoril tudi na vprašanje novinarja, ki ga je vprašal, kaj je razlika med njim in Messijem. ''Pravzaprav ni razlike. Oba bova po televiziji gledala finale lige prvakov,'' je odgovoril švedski veteran in nasmejal vse prisotne.

Ne spreglejte