Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2020,
11.29

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

Natisni članek

francosko prvenstvo Lyon Thiago Mendes PSG poškodba Neymar

Ponedeljek, 14. 12. 2020, 11.29

3 leta, 4 mesece

Na obzorju še četrta večja poškodba v dresu PSG

Huda poškodba Neymarja. Odnesel jo je brez počene kosti, a ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68
Neymar | Neymar je v hudih bolečinah in solzami v očeh igrišče zapustil na nosilih. | Foto Reuters

Neymar je v hudih bolečinah in solzami v očeh igrišče zapustil na nosilih.

Foto: Reuters

V nedeljskem derbiju 14. kroga ligue 1 francoski prvak PSG ni ostal le brez točk proti Lyonu (0:1), pač pa tudi brez zvezdnika Neymarja, ki si je po grobem štartu rojaka Thiaga Mendesa grdo poškodoval gleženj. Prve informacije so, da gre za hujši zvin, a zdi se, da je brazilski zvezdnik ne bo odnesel tako lahko. Posnetek prekrška ni videti prav nič nedolžno. Za zdaj je jasno, da ni prišlo do zloma kosti, podrobno stanje poškodbe Brazilca pa po znano po pregledu z magnetno resonanco.

Parižani so v nedeljo zvečer doživeli dvojni šok. Ne samo, da so prvič po 13 letih doma izgubili proti Lyonu, najverjetneje so za dalj časa izgubili tudi Neymarja, ki mu je po brezkompromisnem štartu Thiaga Mendesa grdo obrnilo gleženj. Brazilec je v hudih bolečinah klical na pomoč, zdravniško osebje pa ga je na koncu na nosilih odneslo s terena. Mendes se je res da sprva dotaknil žoge, a po ogledu VAR mu je glavni sodnik tekme Benoit Bastien za nespametno posredovanje, ki se je končalo s poškodbo, pokazal rdeč karton.

Štart Thiaga, ki je po ogledu VAR pordečel:

Kako huda je poškodba Brazilca, za zdaj še ni znano. Pariški časnik Le Parisien poroča, da na srečo ni prišlo do zloma kosti v levem gležnju. To je lahko zelo vesela novica za zvezdniškega napadalca, ki bi mu v nasprotnem primeru že grozil konec sezone. Vseeno pa to še ne pomeni, da Neymarja vseeno ne bi mogla pričakati daljša odsotnost z igrišč. To bo najbolj odvisno od tega, koliko so nastradale vezi v skočnem sklepu, več pa bo znanega po današnjem pregledu z magnetno resonanco.

Neymarjev oče se jezno sprašuje: Do kdaj še?

V nedeljo zvečer je Neymarjev oče preko Instagrama izpostavil število prekrškov, ki jih je utrpel njegov sin. "Do kdaj še? Zakaj ne sankcioniramo že prvega prekrška, prve napake, zakaj čakamo na sedmega, osmega, devetega?"
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neymar Pai (@neymarpai_)

Pri PSG je bil že trikrat huje poškodovan

Za Neymarja, ki je bil v odlični formi, na zadnjih šestih tekmah je dosegel sedem zadetkov in bil glavni razlog, da se je PSG uvrstila v izločilne boje lige prvakov, bi znala biti to še četrta večja poškodba, od kar je leta 2017 iz Barcelone prestopil za rekordnih 222 milijonov evrov.

Prvič je bilo to februarja 2018, ko je izpustil kar 16 tekem, natančno leto pozneje, januarja 2019 pa še dve tekmi več. Obakrat si je zlomil stopalno kost. Tretjo poškodbo je utrpel poleti 2019, ko je bil zaradi poškodb ligamentov na desnem gležnju odsoten skoraj tri mesece. 

Thiago Mendes se je javno opravičil Neymarju

Brazilec Thiago Mendes sinoči na prvenstveni tekmi proti PSG (1:0) v sodniškem podaljšku podrl Neymarja, se je danes zjutraj opravičil za svoje dejanje.

Thiago Mendes se je opravičil največjemu zvezdniku brazilske reprezentance. | Foto: Reuters Thiago Mendes se je opravičil največjemu zvezdniku brazilske reprezentance. Foto: Reuters

Brazilskega zvezdnika so po prekršku na nosilih odnesli z igrišča, prva poročila pa pravijo, da ima poškodovan levi gleženj. Mendes si je sinoči za grob prekršek prislužil rdeč karton, danes pa se je 28-letnemu Neymarju javno opravičil.

"Napake se v nogometu dogajajo. Tu pa sem, da se Neymarju iskreno opravičim," je na Instagramu zapisal Brazilec.

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal Messi ostal brez rekorda, novi vladar je Mbappe
Simon Rožman
Sportal Skoraj popoln hrvaški teden Simona Rožmana
Sportal Real Sociedad se je opekel z Eibarjem, Barcelona stežka prek Levanteja
Arsenal - Burnley
Sportal Novo ponižanje za Arsenal, Liverpool in Tottenham izenačena
Ne spreglejte