Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
19.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Matic Črnic Dino Štiglec

Torek, 17. 7. 2018, 19.45

5 let, 9 mesecev

Dino Štiglec in Matic Črnic verjameta v uspeh

Hrvat iz Olimpije je pred odhodom v Baku jokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Matic Črnic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tako Dino Štiglec, ki je v zelo pretočni garderobi Olimpije po letu in pol že pravi veteran, kot Matic Črnic, ki je pred dnevi v njo vstopil kot velika okrepitev, sta pred povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti azerbajdžanskemu prvaku Qarabagu v Bakuju, kjer bodo slovenski prvaki lovili zaostanek z 0:1, velika optimista.

poročevalec Baku | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Ne bo nam lahko, tudi zaradi vročine, ki nas čaka ne, a mislim, da smo mi tisti, ki imamo v primerjavi s prvo tekmo veliko več rezerv, kot jih imajo oni. Zato sem optimist in verjamem, da lahko pridemo do preobrata," pred jutrišnjo tekmo, ki bo ob 21. uri po lokalnem času (ob 19. po slovenskem), pravi najnovejša okrepitev Olimpije Matic Črnic.

"Zelo sem zadovoljen. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, fantje so me odlično sprejeli. Vse je super," je pred vkrcanjem na letalo še povedal nekdanji nogometaš Maribora, ki je pred tednom dni debitiral v zelenem dresu, potem ko je na igrišče prišel s klopi.

Milan Mandarić
Sportal Milan Mandarić najavil zvenečo okrepitev in velik preobrat

Bo tokrat igral od prve minute? "Ne vem, to morate vprašati trenerja. Vem samo to, da mora vsak, ki bo igral, od sebe dati 100 odstotkov in še več," pravi krilni napadalec, ki je bil pred časom tudi reprezentant.

"Danes imamo še en trening, kar je dobro, da se privadimo na razmere, potem pa gremo na polno in po preobrat. Morali bomo biti predvsem bolj konkretni v napadu. Če bomo, nam lahko uspe," je še povedal.

Lahko NK Olimpija v Bakuju pride do preobrata?

  • Da
    35,71 %
    686 glasov
  • Ne
    64,29 %
    1235 glasov
Oddanih 1921 glasov

Najprej je jokal zaradi hčerke, potem še zaradi rojakov

Optimizem ni zapustil niti Hrvata v ekipi Olimpije, za katerega je bil prejšnji teden zelo čustven. Ne samo zaradi njegovih rojakov, ki so navdušili na svetovnem prvenstvu v Rusiji, še toliko bolj zaradi tega, ker je prvič v življenju postal oče.

"Ta konec tedna je bil najbolj čustven v mojem življenju. Prvič sem videl hči, potem pa sem spremljal še Hrvaško v finalu svetovnega prvenstva. Več sem jokal, kot pa gledal televizijski sprejemnik. Za vse nas, Hrvate, je bilo to nekaj posebnega. Saj ste videli, kakšen sprejem so moji rojaki pripravili nogometašem. Toliko ljudi na kupu v življenju še nisem videl," je povedal bočni branilec Dino Štiglec, ki pod vodstvom novega trenerja igra tudi dokaj ofenzivno.

Za Hrvatom Dinom Štiglecem je zelo čustven teden. Bo taka tudi sreda v Bakuju? | Foto: Grega Valančič/Sportida Za Hrvatom Dinom Štiglecem je zelo čustven teden. Bo taka tudi sreda v Bakuju? Foto: Grega Valančič/Sportida

Če bi zabil še gol in bi zmagali ...

"Ko se branimo, sem na svojem položaju. Ko napadamo, se premaknem proti zvezni vrsti, včasih pa tudi proti napadu. Iskreno povedano, se na tako vlogo še nisem povsem navadil, a sem profesionalec in bom seveda naredil vse, kar trener od mene zahteva. Kot sem že dejal, so za mano zelo čustveni in veseli dnevi. Upam, da se bo to v Bakuju nadaljevalo. Da bom zabil gol in bomo napredovali. To bi bilo sanjsko," je dan pred tekmo govoril Štiglec in nekaj besed namenil še svojemu nasprotniku, ki ga je pred tednom dni dodobra spoznal.

Kaj pred tekmo pravijo Mandarić, Kapun in Zarifović (video: Planet TV)?

Azerbajdžanci ga sploh niso navdušili

"Qarabag me ni posebej impresioniral. Tudi zaradi tega mislim, da nam lahko uspe. Še posebej, če hitro zabijemo kak gol in se bo tekma malce odprla. Vse je mogoče. Verjamem, da bomo napredovali," je še dejal.

"Bila je trda tekma. Iskreno, niso me posebej navdušili, zato mislim, da imamo tam dobre možnosti. Še posebej, če zgodaj zabijemo kakšen gol, da se tekma malce odpre. Vse je še odprto. Imamo možnosti," je pogovor na letališču tik pred štiri ure dolgim poletom v Baku še povedal Štiglec.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Olimpija Qarabag
Sportal Največje razočaranje Mandarića, Stolici je žal
Ne spreglejte