Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 3. 2021,
8.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,63

4

Natisni članek

Natisni članek

Matjaž Kek Zlatko Dalić hrvaška nogometna reprezentanca FIFA SP 2022 kvalifikacije za SP 2022 slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 25. 3. 2021, 8.00

3 leta, 6 mesecev

Naslovnice hrvaških medijev po zmagi Slovenije

Hrvaški mediji: To ni katastrofa, ampak trojna katastrofa!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,63

4

Slovenija Hrvaška nogomet | Hrvaški superzvezdnik Luka Modrić je na gostovanju v Ljubljani nepričakovano ostal brez točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hrvaški superzvezdnik Luka Modrić je na gostovanju v Ljubljani nepričakovano ostal brez točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Naslovnice hrvaških športnih medijev po odmevni zmagi slovenske nogometne reprezentance v Ljubljani (1:0) izžarevajo začudenje in nezadovoljstvo. Največjih kritik je po slabem začetku kvalifikacij za SP 2022 deležen selektor Zlatko Dalić, velikih pohval pa njegov tekmec, na Hrvaškem zelo priljubljen Matjaž Kek. Vsi v en glas poudarjajo, kako je zmaga Slovenije zaslužena.

Sportal Kek po zgodovinskem skalpu že miri evforijo

Hrvaška je od uvodnega dejanja kvalifikacij za SP 2022 pričakovala bistveno več. Načrtovala je, da bo nadaljevala niz neporaženosti proti Sloveniji in si pripravila dobro izhodišče pred nadaljnjimi boji za Katar, nakar je doživela hud udarec. "Poraz proti Sloveniji ni katastrofa, ampak trojna katastrofa. Slovenci so nam dali učno uro kot Dinamo Tottenhamu. Ne bomo povzročali panike, ampak smo se, ko smo spremljali igro Hrvaško s tribun v Stožicah, počutili bedno," je bil v komentarju za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti neposreden Dražen Antolić.

SN | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

"Razočaranje v Ljubljani. Hrvaška izgubila na začetku kvalifikacij in po SP krenila s predzadnjega mesta," so še zapisali pri SN in poudarili, kako je selektor Zlatko Dalić v drugem polčasu zamenjal "polovico ekipe", a Hrvaška tudi takrat ni uspela doseči zadetka. "Nismo si zaslužili več," so izpostavili priznanje svojega selektorja, katerega priljubljenost po zadnjih neuspehih pri aktualnih svetovnih podprvakih očitno pada.

Index | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort "Zdaj si več ne smemo privoščiti spodrsljaja. Moramo dobiti vse tekme. To je nekakšna naša klasična zgodba, vedno štartamo zakrčeno," so prenesli besede Dalića, ki ga v soboto na Reki čaka lažje delo, domača tekma s Ciprom.

Hrvaški portal Index je napravil anketo, v kateri bralci glasujejo, kateri izmed igralcev jih je najbolj razočaral. Največ negativnih glasov sta zbrala Handanovićev soigralec pri Interju Marcelo Brozović in napadalec Hoffenheima Andrej Kramarić, nekdanji adut Keka pri Rijeki. Index je poudaril pohvali Jana Oblaka, ki uvršča Hrvaško med pet najboljših reprezentanc na svetu, Luko Modrića pa med najboljše zvezne igralce vseh časov in mu želi še veliko odigranih sezon.

Pri 24Sata v komentarju sporočajo: "Ta poraz boli, a še ni razloga za dramo" in dodajajo, kako se ponavlja stara zgodba, mučni začetki kvalifikacijskih ciklusov hrvaške reprezentance. Izpostavili so tudi šaljive besede Petra Stojanovića, starega znanca, ki se že pet let dokazuje pri zagrebškem Dinamu: "Pogosto so nas proglašali za deželo smučarjev, zdaj pa smo pokazali, kako smo tudi velika nogometna reprezentanca. V anketi, kdo je najbolj razočaral v Ljubljani, je zanimivo kar polovica vseh kot neposrednega krivca proglasila Dalića. Med igralci so bili najbolj nezadovoljni s prispevkom Ivana Perišića, medtem ko je bil pri Kekovi četi najboljše ocene, največjih pohval, deležen Jasmin Kurtić.

24sata | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Proglasili so ga za slovenski tank, za igralca, ki je uničil Hrvaško na sredini. "Pojedel je naše zvezne igralce, nekajkrat pa se zadrl na soigralca Lovrića, ko se ni vrnil v obrambo. Vodja slovenske slačilnice," so opisali Belokranjčana, enega izmed najbolj izkušenih slovenskih reprezentantov.

S kritikami na račun predstave svetovnih podprvakov ni skoparil niti Večernji list. "Nekaj novega, normalnega za nas. Nemoč, brezidejnost in porazi, to se nam ni zgodilo vse od leta 2006," ugotavljajo, da je Hrvaška nanizala že peto tekmo zapored brez zmage. Na dvobojih, ki so šteli za točke, je Hrvaška nanizala štiri poraze. Po Franciji, Švedski in Portugalski je "kockastim" vzela mero še Slovenija. In proslavila prvo zmago v devetih medsebojnih srečanjih!

Slovenija Španija U21
Sportal Ačimović po visokem porazu pojasnil, česa mu je najbolj žal
Sportal Twitter "vojna" in gol, ki ga je Hrvatom zabila tudi NZS
Zlatko Dalić
Sportal Hrvaški selektor pošteno priznal: Več si nismo zaslužili
Sandi Lovrič
Sportal Ibrahimović se je vrnil po petih letih in se takoj izkazal
Slovenija Hrvaška nogomet
Sportal Podvig generacije v Stožicah. Končno so padli tudi Hrvati!
Ne spreglejte