Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

6

Natisni članek

Nemčija Thomas Müller Hansi Flick Katar 2022

Petek, 2. 12. 2022, 7.00

1 leto, 5 mesecev

Selektor in Thomas Müller po izpadu

Flick po popolni katastrofi ne vidi razloga za odstop. Slovo Müllerja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

6

Nemčija Kostarika | Poklapani Nemci se domov vračajo precej prej, kot so si želeli. | Foto Reuters

Poklapani Nemci se domov vračajo precej prej, kot so si želeli.

Foto: Reuters

Štirikratni svetovni prvaki Nemci se še drugič zapored poslavljajo razočarani, brez izločilnih bojev. Če selektor Hansi Flick ne vidi smisla v svojem slovesu od selektorskega stolčka, pa se lahko zgodi, da je bila četrtkova tekma zadnja reprezentančna v karieri Thomasa Müllerja. Vsaj tako je nemški zvezdnik, ki je izpad označil z besedama popolna katastrofa, namignil v čustvenem govoru po tekmi.

Nemčija Katar 2022
Sportal Norišnica v Katarju: slovo dveh velikanov, Nemci rešili Špance!

Potem ko so razočarali v Rusiji in ko se jim tudi na zadnjem evropskem prvenstvu ni izšlo po željah - obstali so že v osmini finala -, so Nemci nadaljevali črn rezultatski niz na velikih tekmovanjih. Kljub četrtkovi zmagi s 4:2 nad Kostariko so ostali brez tako želene vstopnice za izločilne boje. Še drugič zapored. 

"Ni razloga, da ne bi nadaljeval"

Selektor Hansi Flick, ki je že pred zadnjo tekmo skupinskega dela dejal, da v primeru neuspeha ne bo odstopil, je po boleči zaušnici v Al Horu ponovil svoje besede. "Z moje strani ni razloga, da ne bi nadaljeval na selektorskem mestu. Bomo pa videli, kaj bo prinesla prihodnost." 

Hansi Flick je kljub novemu izpadu Nemcev po skupinskem delu dejal, da ne namerava odstopiti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hansi Flick je kljub novemu izpadu Nemcev po skupinskem delu dejal, da ne namerava odstopiti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nemci so po prvem polčasu vodili z 1:0, se nato znašli v zaostanku 1:2, v nadaljevanju pa z dvema goloma rezervista Kaia Havertza priredili preobrat in zmagali s 4:2. A kaj ko je bila to zanje pirova zmaga. Z njo so koristili Špancem, medtem ko Španci niso igrali za elf, saj so izgubili proti Japoncem. V skupini so končali na tretjem mestu s štirimi točkami, prav toliko so jih zbrali Španci, ki pa so si drugo mesto in s tem napredovanje zagotovili zaradi boljše razlike v golih. Prvo mesto je pripadlo azijski reprezentanci.

"Po prvem polčasu sem bil res jezen, saj smo nasprotniku dovolili, da se je izkazal za zelo močno ekipo. Imeli smo mnogo priložnosti za tri, štiri gole, a nam ni uspelo zadeti. Na koncu ni odločala današnja tekma, pač pa slabih 20 minut proti Japonski. Tudi proti Špancem smo imeli priložnost za vodstvo z 2:1 (razšli so se z remijem 1:1, op. a.). Na tem turnirju res nismo pokazali nobene učinkovitosti. Razočaranje je ogromno, zdaj moramo najprej stvari predelati," so besede 57-letnega selektorja povzeli pri Spieglu.

Zlatko Dalić
Sportal Hrvaškega selektorja zmotil VAR, Martinez v solzah napovedal slovo

 "Popolna katastrofa," je nemški izpad opisal Thomas Müller. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Popolna katastrofa," je nemški izpad opisal Thomas Müller. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ne vem, kako bom predelal vse skupaj"

Precej bolj kritičen do izpada je bil dolgoletni član Nemcev Thomas Müller, ki je vse skupaj opisal z besedama popolna katastrofa. "Vložili smo ogromno truda, napor, ki smo ga vložili v to tekmo, je bil izjemen. Zelo boleče je, da so Japonci premagali Špance, grenak priokus. Na igro Španije ne moremo vplivati. Mi smo svojo nalogo proti Kostariki opravili, a tepe nas tudi tekma z Japonsko. Po srečanju s Španijo smo imeli zelo dober občutek, a zdaj ... Popolna katastrofa. Ne vem, kako bom predelal vse skupaj."

Gaucho da Copa 2014
Sportal Sinova nadaljujeta tradicijo najbolj žalostnega navijača #video

Žalostni obrazi Nemcev po izpadu:

Fotogalerija
1 / 10

"Če je bila to moja zadnja tekma, vedeti, da ..."

Zvezdnik Bayerna je nato v čustveni izjavi za ARD nakazal, da je morda že odigral zadnjo reprezentančno tekmo. "Če je bila to moja zadnja tekma, bi rad navijačem nemške reprezentance namenil nekaj besed. Bilo mi je v izjemno veselje. Ustvarili smo zelo lepe trenutke. Sam sem na vsaki tekmi poskušal pustiti srce na igrišču. Vedno sem dal vse od sebe. Včasih sem poskrbel za solze sreče, bili pa so tudi trenutki, ko so bili navijači zaradi mene razočarani. A tudi če mi ni vedno uspelo, lahko rečem, da sem vedno igral z ljubeznijo. Zdaj moram videti, kako naprej," je sklenil Müller

Je 33-letni zvezdnik že odigral zadnjo tekmo v nemškem reprezentančnem dresu? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Je 33-letni zvezdnik že odigral zadnjo tekmo v nemškem reprezentančnem dresu? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Müller je za nemško reprezentanco odigral 121 tekem in dosegel 44 golov - s 150 je nemški rekorder Lothar Matthäus - leta 2014 je z Nemci slavil naslov svetovnega prvaka.

Tokrat je bil daleč od tovrstnega veselja. Z rojaki se bo že danes vrnil v domovino, bitko za pokal pa bosta v Katarju iz skupine E nadaljevali Japonska in Španija. Prva se bo v osmini finala pomerila s Hrvaško, druga z Marokom.

"Zame osebno je to najslabši dan v karieri. Zamočili smo že leta 2018, lani smo zapravili evropsko prvenstvo, zdaj še to," velikega razočaranja ni skrival še en član Bayerna Joshua Kimmich.
Didier Deschamps
Sportal Francozi bodo vložili protest zaradi razveljavljenega zadetka
Mehika navijači
Sportal Mehiški navijači pod drobnogledom Fife
Ne spreglejte