Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
2. 12. 2015,
22.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jasmin Handanović NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Samir Handanović NK Domžale Krunoslav Jurčić

Sreda, 2. 12. 2015, 22.20

8 let

Handanović: S tem moramo živeti, zato pa smo NK Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekdanji reprezentant Jasmin Handanović šteje že 37 let, ki pa mu med vratnicama Maribora ne pridejo do živega, saj je status prvega vratarja še vedno v njegovih rokah. Z Olimpijo se ne obremenjuje.

Vratar Maribora je na srečanju v Domžalah, ki je neposredno odločalo o drugem mestu na lestvici, izkusil različna polčasa. V prvem mu je bilo na trenutke že kar dolgočasno, v nadaljevanju pa se je moral podvizati in zbrati, saj so Domžalčani nekajkrat zelo nevarno zapretili pred njegovimi vrati.

Mrežo je ohranil nedotaknjeno in svoj del naloge opravil z odliko, razočarali pa so njegovi soigralci v napadu. Nismo hoteli dobiti gola, hkrati pa smo ga hoteli doseči. Načrt se nam ni posrečil v celoti," je dejal Jasmin Handanović, ki si je za predstavo na derbiju 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah prislužil visoke ocene.

Z novim trenerjem je Maribor na pravi poti

Kako je doživel spopad z Elsnerjevo četo? "Prvi polčas je bil dokaj miren. Takrat smo se otipavali. Naš cilj je bil, da utrudimo Domžale z igro kratkih podaj. Na trenutke nam je uspevalo, v drugem delu pa smo hoteli na njih pritisniti višje, tako da se je tekma odprla. Domžale so imele mogoče dve priložnosti več, zlasti iz prekinitev, vseeno pa smo kot ekipa dobro odigrali tekmo," je bil na koncu kar zadovoljen s točko, saj so bili gostitelji nevarnejši.

Zaradi poškodb, slabše forme ali kazni je bila obrambna vrsta Maribora malce premešana. Tako sta osrednji branilski par tokrat sestavljala Marko Šuler in zvezni igralec Željko Filipović, na desnem bočnem položaju je vztrajal Aleš Mertelj, na levem pa nekdanji igralec Domžal Erik Janža.

"Pri Mariboru dihamo vsi za enega. Kdor pride na mesto manjkajočih, bo vedno dal vse od sebe. Pri nekaterih se opazi, da nimajo kontinuitete, a sem prepričan, da smo z novim trenerjem na pravi poti," je pohvalil delo hrvaškega stratega Krunoslava Jurčića, ki je v Domžalah pogrešal več "smodnika" in energije pri vijolicah.

Maribor na zadnjih gostovanjih v Domžalah ne glede na to, ali je igral z Domžalami ali Radomljami (v sezoni 2014/15), ni dosegel veliko zadetkov. Kar nekaj tekem je končal z ničlo v napadu, kar se je zgodilo tudi v sredo. Je kriva igralna površina, ki v domžalskem Športnem parku že dlje časa ne spada med najboljše v prvenstvu?

"Ne. Danes je bila površina še najboljša. Bila je spolzka, žoga pa hitrejša. To se nam v Domžalah verjetno dogaja zato, ker tekmeci proti nam zaigrajo 120-odstotno, še posebej v obrambi. Vedo, proti komu igrajo. Vedo, da jih lahko, če bodo igrali odprto, kaznujemo v napadu, kjer imamo veliko kakovostnih igralcev. Naši tekmeci zato večinoma igrajo na protinapade. S tem moramo živeti, zato pa smo NK Maribor," je že navajen, da se tekmeci vijolic na prvoligaških tekmah raje potuhnejo v obrambo in prežijo na nevarnost prek protinapadov.

Z bratrancem Samirjem se bosta pogovorila med prazniki

V sredo sta se udarila vratarja, ki imata tudi reprezentančne izkušnje. Jasmin je imel dolgo časa vlogo rezervnega vratarja v slovenski izbrani vrsti, po odhodu njegovega mlajšega bratranca Samirja Handanovića bi jo lahko prevzel prvi vratar Domžal Nejc Vidmar.

"V Sloveniji vlada močna konkurenca. Tudi v mojem klubu. Smo pa dobri prijatelji, tako da vlada zdrava konkurenca," je omenil še Aljaža Cotmana, vratarja mlade izbrane vrste, ki trka na vrata prve postave Maribora, a neuspešno, saj trener še vedno bolj zaupa izkušenejšemu Ljubljančanu.

Z bratrancem Samirjem se po tem, ko je sporočil, da ne bo več branil za reprezentanco, še ni pogovarjal. "Ko se bova videla med novoletnimi prazniki, bo čas za to. Zdaj je imel preveč obveznosti. To je povsem njegova odločitev. Morda bo tudi on branil do 40. leta, kdo ve," je presodil, da bi lahko prvi vratar milanskega Interja, ki je od Jasmina mlajši šest let, med vratnicama navduševal še vrsto let.

Podobno željo ima tudi vratar Maribora. "Če bodo fizična pripravljenost, zdravje in rezultati na pravi ravni, potem bom vztrajal," se je nasmehnil in pri tem mislil zelo resno.

Ne spreglejte