Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2022,
19.25

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

Stale Solbakken Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca Martin Odegaard Erling Braut Haaland

Sreda, 21. 9. 2022, 19.25

1 leto, 7 mesecev

Norveška pred tekmo v Ljubljani

Haalanda namesto o Sloveniji pričakala manj prijetna vprašanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Haaland Norveška Slovenija | Erling Braut Haaland je eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu. | Foto Reuters

Erling Braut Haaland je eden največjih nogometnih zvezdnikov na svetu.

Foto: Reuters

Norveški nogometni zvezdnik Erling Braut Haaland se pripravlja na sobotno tekmo v Ljubljani. Čeprav se bo pomeril s Slovenijo, je bilo na novinarski konferenci, prvi pred norveškimi predstavniki sedme sile po 30. maju, več govora o njegovem klubu in domnevnih nečednostih lastnikov Manchester Cityja. Norveški selektor Stale Solbakken je dodal, da je nastop kapetana Arsenala Martina Odegaarda pod velikim vprašajem.

Erling Haaland
Sportal Pozabite na Ronalda in Messija, slovenski rekord ruši 22-letni Viking!

Kekova četa bo v soboto odigrala zadnjo domačo tekmo lige prvakov v skupini B4. Prvo zmago bo lovila proti Norveški, kakovostni reprezentanci, ki se, podobno kot Slovenija, ni uvrstila na svetovno prvenstvo, čeprav ima v svojih kar nekaj izstopajočih zvezdnikov. Nad vsemi sije zvezda Erlinga Brauta Haalanda, v tem trenutku najverjetneje najbolj vročega napadalca na svetu, ki v dresu Manchester Cityja zabija kot za stavo, niz pa želi nadaljevati tudi v soboto, ko se bo še drugič letos pomeril s Slovenijo. Na prvi tekmi v Oslu strelsko ni bil uspešen. Končalo se je z 0:0, po tekmi pa je kot glavni razlog za omenjeni rezultat izpostavil slovenskega kapetana Jana Oblaka.

Za City navija že od mladih nog

Ko se je pridružil Cityju, so se mu uresničile sanje. | Foto: Reuters Ko se je pridružil Cityju, so se mu uresničile sanje. Foto: Reuters Na sredini novinarski konferenci v Oslu so namesto vprašanj o Sloveniji prevladovala tista, ki so se nanašala na njegov klub Manchester City. Tako je moral odgovarjati na neprijetna vprašanja, kako se počuti v dresu kluba, katerega lastniki so obtoženi množičnih kršitev človekovih pravic.

''Nikoli jih nisem srečal, zato jih sploh ne poznam takih. To so precej močne obtožbe. Ko jih tako izrekate, vam ne morem pomagati s tem, da bi o tem veliko govoril,'' je odgovoril najboljši strelec angleškega prvenstva, ki je pred tem navduševal v dresih Borussie Dortmund, Salzburga in Moldeja. Režim v ZAE velja sicer po podatkih Združenih narodov za eno najstrožjih diktatur na Bližnjem vzhodu.

Odkar je Mansour bin Zayed Al Nahyan lastnik Cityja, beleži klub iz Manchestra ob dragih nakupih ogromne uspehe, še vedno pa ni uresničil največje želje in osvojil lige prvakov.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Odkar je Mansour bin Zayed Al Nahyan lastnik Cityja, beleži klub iz Manchestra ob dragih nakupih ogromne uspehe, še vedno pa ni uresničil največje želje in osvojil lige prvakov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Lastnik Cityja šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan je podpredsednik vlade v prestolnici Abu Dabi, na vprašanje novinarja NRK o obtožbah, da City deluje s pomočjo pranja denarja, pa je Haaland raje izpostavil športno plat: ''Navijač Cityja sem že od mladih nog. Moj oče je igral zanj. Dosegel sem že 14 zadetkov (na zgolj 11 tekmah, op. p.), spodobno vstopil v sezono. Razmišljam le o športnih stvareh. Želel sem izbrati klub, trenerja, soigralce, ob katerih bom napredoval. Dobro sem izbral,'' je Haaland, s trenutno tržno vrednostjo 150 milijonov evrov, najdražji igralec, ki bo kdajkoli zaigral na slovenskih zelenicah, pojasnil, kako se je pridružil klubu, za katerega stiska pesti že od otroštva.

Benjamin Šeško
Sportal Noro, slovenski dragulj čez noč pridobil 10 milijonov evrov!

Vprašljiv nastop zvezdnika Arsenala

Martin Odegaard je zaradi poškodbe mišice, ki jo je staknil pred tekmo z Brentfordom, vprašljiv za nastop v Ljubljani.  | Foto: Reuters Martin Odegaard je zaradi poškodbe mišice, ki jo je staknil pred tekmo z Brentfordom, vprašljiv za nastop v Ljubljani. Foto: Reuters V norveškem dresu je dosegel na 21 tekmah že 20 zadetkov. V soboto se bo pomeril v Ljubljani, prav lahko pa se zgodi, da bo nosil še kapetanski trak. Kapetan Norveške Martin Odegaard je namreč zaradi poškodbe mišice preskočil zadnjo prvenstveno tekmo na Otoku proti Brentfordu, norveški selektor Stale Solbakken pa je potrdil, da je nekdanji up madridskega Reala vprašljiv za dvoboj s Slovenijo.

Obstaja večja verjetnost, da bo nared za drugo tekmo, zadnji dvoboj lige narodov, ko bo Norveška v torek gostila Srbijo. Isti dan bo Kekova četa gostovala na Švedskem, takrat pa bo tudi odločala o tem, ali si bo priigrala obstanek v ligi B in v skupini B4 ne bo osvojila zadnjega mesta.  

Norvežani zaradi kazni proti Sloveniji ne bodo mogli računati na pomoč branilca Feyenoorda Marcusa Holmgrena Pedersena. Dvoboj se bo začel v soboto ob 18. uri, glavni sodnik bo Belgijec Lawrence Visser.

Seznam Norveške za tekmi s Slovenijo in Srbijo:

Vratarji: Örjan Nyland (brez kluba), Andre Hansen (Rosenborg), Sten Grytebust (Aalesund);

Branilci: Omar Elabdellaoui (brez kluba), Birger Meling (Rennes), Kristoffer Ajer (Brentford), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Julian Ryerson (Union Berlin), Fredrik Andre Björkan (Feyenoord), Leo Skiri Östigaard (Napoli), Stian Rode Gregersen (Bordeaux);

Zvezni igralci: Mohamed Elyounoussi (Southampton), Martin Ödegaard (Arsenal), Mats Möller Daehli (Nürnberg), Sander Berge (Sheffield United), Kristian (Sassuolo), Morten Thorsby (Union Berlin), Patrick Berg (Bodö/Glimt), Fredrik Aursnes (Benfica), Kristoffer Zachariassen (Ferencvaros), Ola Brynhildsen (Molde);

Napadalci: Joshua King (Fenerbahče), Alexander Sörloth (Real Sociedad), Erling Haaland (Manchester City), Jörgen Strand Larsen (Celta Vigo).

Slovenska nogometna reprezentanca trening Jaka Bijol
Sportal Sporočilo Haalandu: V Stožicah se bo njegov niz končal! #video
Manchester City Erling Haaland
Sportal Haaland zabil že 11. gol, a Arsenal ostaja točko pred Cityjem
Benjamin Šeško
Sportal Kakšen preobrat Cityja in mojstrovina Haalanda! Messi podira mejnike.
Petar Stojanović
Sportal Stojanović verjame, da bo "enkrat eksplodiralo na pravi način"
Slovenija : Švedska, slovenska nogometna reprezentanca, Žan Celar
Sportal Slovenski reprezentant zaradi poškodbe že zapustil priprave
Miha Mevlja
Sportal Kek vpoklical tudi Mevljo in Mlakarja
 
Ne spreglejte