Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2024,
11.26

Osveženo pred

1 ura, 39 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Monaco Marseille PSG francosko prvenstvo Reims Stade de Reims Toulouse Miha Zajc Luka Elsner

Petek, 27. 9. 2024, 11.26

1 ura, 39 minut

Francosko prvenstvo, 6. krog

Luka Elsner drago plačal veliko točko proti PSG

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Luka Elsner | Luka Elsner je v tej sezoni z Reimsom na francoskem prvenstvu izgubil le eno tekmo. | Foto Guliverimage

Luka Elsner je v tej sezoni z Reimsom na francoskem prvenstvu izgubil le eno tekmo.

Foto: Guliverimage

V Franciji so po šestih krogih na vrhu s 13 točkami izenačeni PSG, Marseille in Monaco. Parižani bodo v 7. krog vstopili že danes, ko bodo na Parku princev pričakali Rennes, nato pa jih prihodnji teden čaka zahtevno gostovanje v ligi prvakov pri Arsenalu. Luka Elsner je z Reimsom na odličnem šestem mestu. V nedeljo bo gostoval pri zadnjeuvrščenem Angersu, zadnji uspeh, veliko točko proti PSG, pa je drago plačal, saj si je Reda Khadra huje poškodoval koleno in morda že sklenil sezono. Miha Zajc bo s Toulousom v nedeljo gostil Lyon.

Žiga Lipušček, RSF
Sportal Brez zmagovalca v Rimu, Lipušček zadel, a visoko izgubil

Šesti krog francoskega prvenstva se bo začel že danes. Najprej bo Auxerre, klub, v katerem se je pred leti izkazal Valter Birsa in tudi dosegel zadetek v ligi prvakov, gostil Brest, nato pa se bo dogajanje preselilo na Park princev, kjer bo skušal PSG upravičiti vlogo favorita proti Rennesu.

Luka Elsner je v prejšnjem krogu pokvaril načrte slovitemu strategu PSG Luisu Enriqueju. | Foto: Guliverimage Luka Elsner je v prejšnjem krogu pokvaril načrte slovitemu strategu PSG Luisu Enriqueju. Foto: Guliverimage

Luka Elsner bo v nedeljo z Reimsom gostoval pri zadnjeuvrščenem Angersu, edinem klubu v francoski prvi ligi, ki v tej sezoni še ni zmagal. Reims je v petih nastopih izgubil le enkrat, na lestvici pa zaseda odlično šesto mesto, ki pelje v Evropi. Elsnerjeva četa je v zadnjem nastopu presenetila PSG, z njim remizirala (1:1), a tudi plačala drago ceno za točko. Mladi nemški reprezentant Reda Khadra si je namreč huje poškodoval koleno, tako da ga ne bo na igriščih vsaj šest, morda tudi osem mesecev. V najslabšem primeru je tako Nemec že sklenil sezono. Pri Angersu, ki bo odigral jubilejno 300. tekmo na francoskem prvenstvu v tem stoletju, so v vrstah Reimsa kot najnevarnejšega nogometaša izpostavili Japonca Keita Nakamuro.

Toulouse Mihe Zajca, ki je v Franciji obnovil tekmovalno formo, ki jo je pogrešal v Turčiji, bo doma v nedeljo gostil Lyon. Francoskemu velikanu, ki ga je pred 25 leti v kvalifikacijah za ligo prvakov šokiral Maribor in se senzacionalno prebil v ligo prvakov, se ponavljajo težave iz prejšnjih sezon. Znova je skromno vstopil v sezono in že zaostal za vrhom.

Francosko prvenstvo, 6. krog:

Petek, 27. september

Sobota, 28. september

Nedelja, 29. september

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Greenwood (Marseille)
4 – Barcola (PSG), Dembele (PSG)
3 – Babicka (Toulouse), Tomaz de Lima (Marseille), Emegha (Strasbourg), Guessand (Nice), Nanasi (Strasbourg), Santos (Strasbourg), Zhegrova (Lille)
...

Luka Elsner Luis Enrique
Sportal Elsnerjevi poskrbeli, da PSG ni več stoodstoten, poraz Zajca
Ne spreglejte