Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
25. 5. 2013,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Gaber Marko Bezjak Bayern München Borussia Dortmund

Sobota, 25. 5. 2013, 12.16

8 let

FOTO: Bezjak Gabru: Brez igralcev Borussie ne morete, ne?!

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Gorenja so šampionsko sklenili sezono. Po proslavi tretjega naslova pa bo čas za grizenje nohtov ob finalu lige prvakov. Marko Bezjak strastno navija za Borussio, Matej Gaber pa za Bayern.

''Odkar vem zase, sem navijač Bayerna, ker je moja mama živela deset let v bližini Münchna. Tudi vsi tamkajšnji sosedi stiskajo pesti za Bayern in tako sem zanj začel navijati tudi jaz. Seveda mi ni žal, da sem navijač tako velikega kluba,'' je rojstvo svoje navijaške strasti opisal Matej Gaber, njegov dozdajšnji klubski, v prihodnje pa le reprezentančni soigralec Marko Bezjak pa je simpatizer rumeno-črnih že debelo petnajstletje. ''Borussia mi je prirasla k srcu leta 1997, ko je osvojila ligo prvakov. Upam oziroma vem, da bo letos ponovila ta uspeh. Mateju sporočam, da Bayern nima niti majhnih možnosti za naslov,'' je Bezjak že takoj na začetku pritisnil na gumb značilnega duhovitega zbadanja.

''Najbolj se spomnim tekme, ki sem jo pred dvema letoma kot edino gledal v živo. Igrali so s Stuttgartom, zelo mi je ostala v spominu tudi letošnja tekma z Valencio, ki je odločala v prvem mestu v skupini lige prvakov,'' je nadaljeval orjak iz Škofje Loke, kjer ima navijaško zaledje med drugim tudi v svojem stricu. Bodoči krožni napadalec Montpelliera tekmo seveda raje spremlja v družbi prijateljev, vendar zaradi zapolnjenosti urnika to ni vselej mogoče. Bezjaku je navrgel, da bo morda prišel malo podražit privržence Borussie tudi na Ptuj, kjer bo verjetno epicenter navijanja za še aktualne nemške prvake. Iz najstarejšega slovenskega mesta je namreč doma Matija Brodnjak, glavni protagonist Borussiinega slovenskega navijaškega kluba. Tekme najljubše ekipe so tudi kazalnik Bezjakovega temperamenta. ''Tekma z Malago v Dortmundu je bila ena bolj vznemirljivih. Spremljal sem jo doma, moja boljša polovica je sedela zraven in počela nekaj drugaga. Mislim, da se je pri zadnjih dveh golih kar malo ustrašila, hčerka pa se je zbudila in zajokala,'' je z nasmeškom priznal velenjski kapetan.

Ob priložnosti se slovenska reprezentanta rada družita s somišljeniki. Že omenjeni Brodnjak je lani pripravil tekmo med simpatizerji enega in drugega kluba. Poleg sta bila tudi naša sogovornika. Eden v bolj epizodni, drugi pa domala zvezdniški vlogi. Gaber je obsedel na tribuni, Bezjak pa je zabil kar tri gole. ''Bil sem centralni branilec na tribuni, moji gležnji tega niso dopuščali,'' je pojasnil škofjeloški velikan, na Bezjakov piker odziv z druge strani mize pa je bilo treba počakati le delček sekunde: ''Gležnji bi ti že dopuščali, ampak znanje ...'' Tudi z Ormožanovim hat-trickom, enega od zadetkov je dosegel celo z volejem, so navijači Borussie tisto tekmo zmagali, Gaber pa je na to temo še naslednjih nekaj mesecev poslušal zbadljivke.

Teh seveda ni primanjkovalo niti med sezono. ''Priložnosti za zbadljivkez moje strani je bilo kar veliko, ker je v letošnji sezoni Bayern pač boljši od Borussie in to bo potrdil tudi finale lige prvakov,'' je o bavarskem zmagoslavju prepričan Gaber. ''Brez igralcev Borussie pa ne morete, ne?!'' je protiudarec takoj priletel iz rumeno-črnega kota. In znova odpotoval nazaj: ''Igralci vselej hočejo iti iz malega kluba v večjega.'' Ormožan je skoval tudi teorijo, zakaj je Borussia Bayernu prepustila prvenstvo: ''Letos me je zadelo bolj malo pikrih pripomb, v ligi prvakov smo večinoma zmagovali. No, prvenstvo je bilo kar hitro odločeno, ampak po dveh letih smo vam morali malo pustiti, da ga bo spet bolj zanimivo osvojiti.'' Sicer pa soigralca cenita tudi nasprotne nogometaše. Gaber je zelo zadovoljen, ker v ''njegov'' klub prihaja Mario Götze, čim prej pa si želi tudi Roberta Lewandowskega. Bezo bi si seveda želel njunega ostanka, prepričan je, da bosta v prihodnji sezoni to najboljša Bayernova igralca, po njegovem mnenju pa bi se v ekipo Borussie dobro vklopil Thomas Müller.

Ne spreglejte