Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 6. 2019,
10.05

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Liverpool Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Fernando Torres

Petek, 21. 6. 2019, 10.05

4 leta, 10 mesecev

Fernando Torres končuje kariero

Legendarni Španec in Oblakov prijatelj ima dovolj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Atletico Fernando Torres Jan Oblak | Fernando Torres je pri Atleticu sodeloval tudi z Janom Oblakom. | Foto Guliver/Getty Images

Fernando Torres je pri Atleticu sodeloval tudi z Janom Oblakom.

Foto: Guliver/Getty Images

"Po 18 razburljivih letih je napočil trenutek za slovo. Končal bom nogometno kariero," je sporočil Fernando Torres. Španski napadalec bo razloge za nepreklicno slovo in nove načrte za prihodnost predstavil v nedeljo na novinarski konferenci v Tokiu, kjer si je nazadnje služil nogometni kruh.

Marcos Llorente
Sportal Atletico kupil nogometaša Reala za 40 milijonov evrov

Španski napadalec Fernando Torres je pred leti spadal med najboljše igralce na svetu, po odhodu iz Liverpoola, ko se je preselil v Chelsea, pa začel tako nihati v formi, da je izgubil stik s svetovno elito. Iskal jo je v Milanu, se vrnil k matičnemu klubu Atleticu, kjer je ostal veliki ljubljenec navijačev, a ni več nikoli ponovil predstav, s katerimi si je v mlajših letih izklesal status enega najučinkovitejših in najbolj neustavljivih napadalcev na svetu.

Ko je zapustil Liverpool, je padel v formi

V dresu Chelseaja se je predstavil tudi na prijateljski tekmi v Ljubljani. | Foto: Vid Ponikvar V dresu Chelseaja se je predstavil tudi na prijateljski tekmi v Ljubljani. Foto: Vid Ponikvar Z vzdevkom El Nino je že kot najstnik prerasel v klubsko ikono Atletica, nato pa se leta 2007 preselil v Liverpool, kjer je nadaljeval izvrstne predstave in postal velik vzornik številnim oboževalcem, tudi zdajšnjemu slovenskemu reprezentantu Andražu Šporarju.

Španski reprezentanci je pomagal do številnih uspehov in z zadetkom odločil evropskega prvaka v finalu EP 2008 na Dunaju proti Nemčiji, dve leti pozneje, ko je s Španijo postal svetovni prvak v Južni Afriki, pa se je preselil v London k Chelseaju. Kmalu je obžaloval potezo, saj se v modrem dresu ni nikoli več tako izkazal kot v rdečem.

Čeprav se je znašel na stranskem tiru, se je z modrimi veselil kar nekaj pomembnih lovorik. Osvojil je tako ligo prvakov kot tudi ligo Europa. Lani se je odločil, da bo zapustil Atletico Madrid, kjer je pod vodstvom Diega Simeoneja dobival vedno manj priložnosti in se neuspešno potegoval za članstvo v začetni enajsterici. Slačilnico si je delil tudi s slovenskim vratarjem Janom Oblakom in ga večkrat javno pohvalil ter označil za najboljšega vratarja, s katerim je imel čast sodelovati v karieri.

Sportal Poroka desetletja, telefoni iz zlata, pojoča papiga, ženski nogomet …

Kariero sklenil na Japonskem s strelsko sušo

Svetlolasi napadalec, čigar zvezda je bledela, se je tako po koncu sezone 2017/18 odločil, da okusi čare klubskega nogometa na Japonskem.

Kariero je začel pri madridskem Atleticu, s katerim je ohranil imeniten odnos. | Foto: Reuters Kariero je začel pri madridskem Atleticu, s katerim je ohranil imeniten odnos. Foto: Reuters

Postal je član kluba Sagan Tosu, kjer pa mu ne gre najbolje. V tej sezoni na enajstih tekmah sploh še ni zadel v polno (v prejšnji sezoni je na 17 tekmah dosegel tri zadetke), njegov klub pa je na zadnjem mestu.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak še naprej premika mejnike svetovnega nogometa
Ne spreglejte