Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
23.06

Osveženo pred

3 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,22

Natisni članek

albanska nogometna reprezentanca Španska nogometna reprezentanca italijanska košarkarska reprezentanca Euro 2024 Euro 2024 Luka Modrić hrvaška nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 23.06

3 dni, 3 ure

Euro 2024, 11. igralni dan (24. junij)

Šok za Hrvate v podaljšku, Zaccagni osrečil Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,22
Hrvaška Italija Euro | Trenutek, ki je Hrvaško močno oddaljil od izločilnih bojev. | Foto Guliverimage

Trenutek, ki je Hrvaško močno oddaljil od izločilnih bojev.

Foto: Guliverimage

Na evropskem prvenstvu v nogometu so tudi v ponedeljek odigrali le večerni tekmi. Hrvaška in Italija sta se razšli brez zmagovalca, potem ko so azzurri v zadnjih sekundah izenačili. Španija pa je dosegla minimalno zmago nad Albanijo in v skupinskem delu zabeležila tri zmage. Z enim očesom so na omenjeni tekmi zagotovo pogledovali v slovenskem taboru. Idealen scenarij za slovensko reprezentanco se je delno uresničil, saj ima Hrvaška kot tretjeuvrščena ekipa zdaj enako število točk kot Slovenija, a občutno slabšo razliko v zadetkih. Slovenci bi si s torkovim remijem z Anglijo zagotovili osmino finala, tudi minimalen poraz pa ne bi bil nujno usoden.

Rajanje italijanskih navijačev (Vir: Reuters)

Euro 2024, 3. krog (skupina B)

Ponedeljek, 24. junij

Že v uvodu so Hrvati pritisnili, prvo priložnost pa je zapravil Luka Sučić, ki je v peti minuti nevarno sprožil z razdalje kakih 20 metrov, a Gianluigi Donnarumma je strel odbil v kot. Po skoraj 20 minutah zatišja in manjših priložnosti pa so prvič zapretili tudi Italijani. V 28. minuti je bil najvišji v hrvaškem kazenskem prostoru Allesandro Bastoni, Dominik Livaković pa je njegov strel z glavo odbil v kot. Večjih priložnosti si reprezentanci do odmora nista več pripravili.

Hrvati so na začetku drugega polčasa dobili imenitno priložnost. Davide Frattesi je v 52. minuti igral z roko, Danny Makelie pa je po posredovanju Vara in ogledu posnetka pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Modrić, Donnarumma pa je strel obranil. A le nekaj trenutkov kasneje so Hrvati vodili. Streljal je Ante Budimir, Donnarumma se je še enkrat več izkazal, na pravem mestu pa je bil Modrić, ki je žogo zabil pod prečko in se hitro odkupil za zapravljeno enajstmetrovko.

Luka Modrić je najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa Hrvaško popeljal v vodstvo. | Foto: Guliverimage Luka Modrić je najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa Hrvaško popeljal v vodstvo. Foto: Guliverimage

Po prejetem golu so spet pritisnili Italijani, po kotu je bil še drugič z glavo nevaren Bastoni. Večjih priložnosti si Italija nato v nadaljevanju kljub pritisku ni pripravila, Makelie pa je srečanje podaljšal za osem minut. Prav v zadnji minuti dodatka pa šok za Hrvaško. Mattia Zaccagni je postal joker s klopi Luciana Spalettija in z izjemnim strelom s kakih 15 metrov izid poravnal. Kmalu zatem je nizozemski delivec pravice označil konec srečanja.

Veselje italijanskih navijačev iz Apulije:

Italijani poskrbeli, da je remi dovolj za zgodovinski uspeh Slovenije, ob porazu bi še trepetali

Po remiju Hrvaške in Italije je jasno, da Sloveniji v torek remi z Anglijo že zagotavlja uvrstitev med najboljših 16. V primeru poraza pa bi se lahko še zapletlo.

Tretjeuvrščena reprezentanca iz skupin D in E bo imela namreč v vsakem primeru najmanj tri točke, tako kot jih že ima tudi Madžarska v skupini A. Slovenijo lahko prehitijo tudi še Čehi ali Gruzijci, ki bodo tekmi zadnjega kroga skupine F igrali v sredo. Visok poraz z Anglijo pa bi lahko četo Matjaža Keka pahnil tudi za Hrvaško, ki ima kot tretjeuvrščena v skupini B dve točki in razliko v zadetkih minus tri. Seveda lahko v primeru poraza Slovenija pade tudi na četrto mesto skupine C in že pred sredinimi tekmami ostane brez možnosti za preboj.

Španski rezervisti Albance poslali domov

Uvod v tekmo med Albanijo in Španijo ni ponudil večjih priložnosti, v 12. minuti pa so kot prvi prek Mikela Merina zapretili Španci. Izkazal se je Thomas Strakosha, ki je moral minuto kasneje po žogo v svojo mrežo. Ferran Torres je prejel dobro podajo v prostor, sprožil po tleh in s pomočjo vratnice Španijo popeljal v vodstvo. Tik pred polčasom so imeli priložnost tudi Albanci, a Kristjan Asllani je le ogrel dlani vratarja Davida Raye, ki se je izkazal z dobro obrambo.

Ferran Torres je Španijo povedel v vodstvo. | Foto: Guliverimage Ferran Torres je Španijo povedel v vodstvo. Foto: Guliverimage

Na začetku drugega polčasa so hitro zapretili Španci, a strel Joseluja je za las zgrešil cilj. V 64. minuti je Armando Broja še enkrat preveril zbranost Raye, a španski vratar se ni dal. Broja je zapretil še v sodnikovem dodatku, a z novo obrambo se je izkazal čuvaj španske mreže. Ostalo je pri minimalni zmagi Španije, ki se v osmino finala podaja s popolnim izkupičkom.

Lestvice:

Preberite še:

Westfalenpark Turčija Portugalska
Sportal Dobrodošli v Nemčijo, kjer se znajo iti posel
Euro 2024 München Slovenija Srbija navijači
Sportal Neverjeten zasuk v karieri Slovenca, ki obožuje Liverpool
Euro 2024 Anglija Gareth Southgate Harry Kane
Sportal Angleži Sloveniji poslali jasno sporočilo
Ne spreglejte