Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 6. 2021,
23.52

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Natisni članek

Christian Eriksen Švica Wales Euro 2020

Sobota, 12. 6. 2021, 23.52

2 leti, 10 mesecev

EURO 2020, DRUGI DAN

Lukaku najboljši na Euru, senzacija Fincev po življenjski drami Eriksena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

9

Danska Finska | Na stadionu Parken je bil svet priča mučnim prizorom. Zdravniki so se borili za življenje Christiana Eriksena. | Foto Reuters

Na stadionu Parken je bil svet priča mučnim prizorom. Zdravniki so se borili za življenje Christiana Eriksena.

Foto: Reuters

V soboto je bilo dogajanje na Euru zelo pestro. Danska je v skupini B v Köbenhavnu ostala praznih rok proti Finski, novinki na Euru (0:1). Dvoboj je bil po zdravstvenih težavah Christiana Eriksena, ki so ga zdravniki oživljali pred koncem prvega polčasa, prekinjen, nato pa se je nadaljeval slabi dve uri pozneje. Belgija je v St. Peterburgu na krilih dvakratnega strelca Romeluja Lukakuja zlahka opravila z Rusijo, v Bakuju pa sta se Wales in Švica razšla brez zmagovalca.

Danska Finska
Sportal Grozna drama s srečnim koncem

Na večerni sobotni tekmi je Belgija upravičila sloves ene največjih favoritinj za osvojitev evropskega naslova. Rdeči vragi, tudi vodilna reprezentanca na svetovni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa), so v St. Peterburgu pokvarili načrte Rusiji.

Romelu Lukaku je na dvoboju v Rusiji dosegel dva zadetka. | Foto: Reuters Romelu Lukaku je na dvoboju v Rusiji dosegel dva zadetka. Foto: Reuters

Po zaslugi dvakratnega strelca Romeluja Lukakuja ter Thomasa Meunierja, ki se je izkazal z zadetkom in podajo, so lažje od pričakovanega strli ruski oreh in izenačili najvišjo zmago letošnjega Eura, ki so jo v petek dosegli Italijani (3:0).

Fotogalerija
1 / 7

Dvakratni strelec Lukaku se je po zadetkih spomnil na klubskega soigralca z vrst milanskega Interja Christiana Eriksena, ki je nekaj ur pred tem prestajal pravcati pekel.

Poročilo s tekme:

Romelu Lukaku
Sportal Belgijski as posvetil zadetek Eriksenu: Chris, rad te imam

Zgodovinski podvig Fincev

Tik pred koncem prvega polčasa na nordijskem obračunu med Dansko in Finsko, to je bil zgodovinski krstni nastop "sov" na velikem nogometnem tekmovanju, se je namreč prvi danski zvezdnik zgrudil na tla.

Christiana Eriksena so oživljali na srečanju proti Finski. | Foto: Reuters Christiana Eriksena so oživljali na srečanju proti Finski. Foto: Reuters

Fotogalerija dogajanja na Danskem:

Fotogalerija
1 / 23

Izgubil je zavest, po hitrem odzivu kapetana Simona Kjaerja in prihodu zdravnikov, ki so ga oživljali na igrišču, pa so po trenutkih negotovosti, ko je na stadionu Parken zavladala smrtna tišina, sledile lepše novice. Stanje nesrečnega Christiana Eriksena, ki so ga prepeljali v bolnišnico, se je izboljšalo, dvoboj v Köbenhavnu pa se je slabi dve uri pozneje nadaljeval.

Veselje Fincev po zgodovinski prvi zmagi na evropskem prvenstvu. To je največji uspeh finske reprezentance vseh časov. | Foto: Reuters Veselje Fincev po zgodovinski prvi zmagi na evropskem prvenstvu. To je največji uspeh finske reprezentance vseh časov. Foto: Reuters

Čeprav so bili Danci nevarnejši, na vrata tekmecev pa usmerili kar 22 strelov, so zmagali Finci! Zadeli so iz svojega edinega strela na gol, junak srečanja je postal Joel Pohjanpalo. Dancem se je v nadaljevanju ponudila tudi priložnost, da bi izenačili po strelu z bele točke, a jim je načrte preprečil vratar Finske. Tako je na Danskem prišlo do velike senzacije.

Poročilo s tekme:

Danska Finska
Sportal Prvo presenečenje na Euru, ki ga je zaznamoval nesrečen dogodek Eriksena

Wales in Švica brez zmagovalca

V petek je v Rimu navdušila Italija in z visoko zmago nad Turčijo (3:0) vrgla rokavico vsem tekmecem, ki bi jo radi prehiteli v skupini A. Danes sta se prvič na tem evropskem prvenstvu predstavila še Wales in Švica.

Fotogalerija s tekme:

Fotogalerija
1 / 11

Dvoboj sta odigrala v Bakuju, kjer se je prvič igrala tekma evropskega prvenstva. Tako vzhodno kot v Azerbajdžanu, ki leži ob Kaspijskem morju, ni potekala še nikoli v 61-letni zgodovini tekmovanja.

Dvoboj v Bakuju se je končal brez zmagovalca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dvoboj v Bakuju se je končal brez zmagovalca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1). Švicarji, ki so bili boljši tekmec in si priigrali več priložnosti, so prekinili niz šestih zaporednih zmag. V vodstvo jih je popeljal Breel Embolo na začetku drugega polčasa, nato pa je Valižanom dragoceno točko zagotovil Kieffer Moore. Končno razmerje v strelih na gol je bilo 18:9 v korist Švice.

Poročilo s tekme:

Euro 2020 Zastave
Sportal Švicarji nevarnejši, Wales srečnejši

Euro 2020, 2. dan (1. krog):

Skupina A:
Wales : Švica 1:1 (0:0)
Moore 74.; Embolo 49.
Poročilo s tekme

Lestvica:
1. Italija 1 tekma - 3 točke
2. Švica 1 - 1
2. Wales 1 - 1
4. Turčija 1 - 0

Skupina B:
Danska : Finska 0:1 (0:0)
Pohjanpalo 59.
Poročilo s tekme

Belgija : Rusija 3:0 (2:0)
Lukaku 10., 88., Meunier 34.
Poročilo s tekme

Lestvica:
1. Belgija 1 - 3
2. Finska 1 - 3
3. Danska 1 - 0
4. Rusija 1 - 0

italija Turčija Euro 2020
Sportal Norišnica v Rimu! Italija navdušila po otvoritvi Eura 2020.
Neymar
Sportal Messi in Neymar prva zvezdnika, začenja se Copa America
Jiri Pavlenka
Sportal Smola za češkega vratarja, ki ostaja brez Eura
Portugalska Euro 2016
Sportal Na letošnjem Euru tudi Y Dreigiau, Huuhkajat in Synio-Zhovti
Matthijs De Ligt
Sportal Nov udarec za Nizozemsko
 
Ne spreglejte