Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2024,
19.56

Osveženo pred

2 dneva, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Natisni članek

NK Dravinja NK Tabor Sežana NK Beltinci ND Gorica Druga liga

Nedelja, 15. 9. 2024, 19.56

2 dneva, 3 ure

Druga liga, 6. krog

Tabor ostaja na vrhu, Gorica v Biljah do točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,53
Tabor Domžale | Tabor Sežana ima v tej sezoni visoke cilje. | Foto Vid Ponikvar

Tabor Sežana ima v tej sezoni visoke cilje.

Foto: Vid Ponikvar

Tabor Sežana je nova vodilna ekipa nogometne drugoligaške konkurence. Po sobotnem slavju nad Beltinčani so ekipi iz Sežane danes uslugo naredili še nogometaši Bilj, ki so z neodločenim izidom 2:2 preprečili Goričanom, da se vrnejo na vrh. Nedeljski dvoboj nekdanjih prvoligašev Slovana in Triglava se je končal z 1:1.

Milenko Ačimović Ermin Šiljak Benjamin Šeško
Sportal Legendarna Slovenca, ki ju je prehitel Benjamin Šeško, povedala svoje

Nogometaši sežanskega Tabora so v soboto na Krasu premagali Beltince Klima Tratnjek. S 13 točkami so skočili na vrh drugoligaške druščine. Za Sežance so zadeli Federico Fitz-Anthony Rose (26.), Gašper Vodeb (55.) in Krasimir Ivanov Todorov (65.). 

V Sežani so nestrpno čakali na razplet v Biljah, kjer so gostitelji z goloma Leona Mariniča in Kenana Hadžiavdića v prvem delu povedli z 1:0 in 2:1. V prvem delu je na 1:1 poravnal Luka Bulatović, v 60. minuti pa je za končni izid poskrbel Luka Marjanac. Goričani na drugem mestu zdaj za vodilnim Taborom zaostajajo za točko.

Slovan in Triglav sta se prav tako razšla brez zmagovalca. Za Ljubljančane je v prvem delu zadel Peter Cverle, v drugem je izenačil Luka Šušnjara.

Kidričani so v soboto v gosteh z 1:0 premagali TKK Tolmin, tekmo je odločil avtogol Aneja Kujovića v 75. minuti. Nogometaši Dekanov pa so doma z enakim izidom ugnali Dravinjo. Za domače je bil strelec Nejc Bračko, ki je bil natančen v 25. minuti.

Do tega kroga zadnjeuvrščena Kety Emmi&Impol Bistrica je na domačem terenu z 2:1 ugnala zdaj zadnjeuvrščeni Rudar iz Velenja. Velenjčani so sicer povedli v 55. minuti, ko je zadel Shakeone Satchwell, preobrat sta v vsega treh minutah zrežirala Jaša Martinčič (70.) in Enej Marsetič (72.).

Prvi dve tekmi 6. kroga sta bili odigrani že v petek popoldne, ko so Brinje-Grosuplje s kar 4:1 premagale Dravo, Krka pa je bila z 1:0 boljša od Ilirije. Grosupeljčani so zabeležili tretjo letošnjo zmago in so z desetimi točkami trenutno peta ekipa drugoligaške druščine. Goste je v 29. minuti v vodstvo popeljal Kan Kovač, v 41. je izenačil Ugo Coelho. Še pred odmorom so gostje spet povedli po avtogolu Angela Timoteja Reca. V drugem polčasu sta zmago potrdila Josip Marinić iz enajstmetrovke (60.) in Josip Ivan Zorica (86.). Novomeščani so prišli do druge zmage. Edini zadetek je v 66. minuti dosegel Mark Gliha.

Druga liga, 6. krog:

Petek, 13. september:

Sobota, 14. september:

Nedelja, 15. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Martinčič (Bistrica) 
4 – Gibson (Ilirija), Kopač (Dravinja), Pantelić (Slovan), Rose (Tabor), Satchwell (Rudar), Štimac (Beltinci), Šušnjara (Triglav), Todorov (Rudar)
...

Ne spreglejte