Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2022,
14.47

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Natisni članek

liga prvakov finale Liverpool Real Madrid

Nedelja, 29. 5. 2022, 14.47

1 leto, 10 mesecev

Darilo za Čeferina, čeprav sta na nasprotnih bregovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

4

Aleksander Čeferin finale lige prvakov Pariz 2022 | Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin je na finalu lige prvakov podelil medalje in pokal nogometašem Reala in Liverpoola, dan prej pa se je na večerji v slovitem pariškem muzeju Louvre srečal s predsednikom Reala Florentinom Perezom.  | Foto Reuters

Prvi mož Uefe Aleksander Čeferin je na finalu lige prvakov podelil medalje in pokal nogometašem Reala in Liverpoola, dan prej pa se je na večerji v slovitem pariškem muzeju Louvre srečal s predsednikom Reala Florentinom Perezom.

Foto: Reuters

Večer pred finalno tekmo lige prvakov sta se v slovitem pariškem muzeju Louvre na večerji srečala prvi mož Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in predsednik madridskega Reala Florentino Perez. Čeprav sta glede ustanovitve nogometne superlige vsak na svojem bregu in so odnosi med njima bližje ledišču kot normalnim temperaturam, je po poročanju španskih medijev večerja minila v prijateljskem vzdušju, Perez pa je Čeferina ob koncu obdaril s posebno pozornostjo.

Florentino Perez je Aleksandru Čeferinu podaril maketo prenovljenega stadiona Santiago Bernabeu. | Foto: Uefa Florentino Perez je Aleksandru Čeferinu podaril maketo prenovljenega stadiona Santiago Bernabeu. Foto: Uefa

Po poročanju španskih medijev je Florentino Perez, predsednik Real Madrida, ki je včeraj po zmagi nad Liverpoolom z 1:0 osvojil svoj 14. naslov zmagovalca lige prvakov, Aleksandru Čeferinu, predsedniku Uefe, podaril maketo prenovljenega stadiona Santiago Bernabeu.

Večerja je potekala 24 ur pred začetkom finalne tekme lige prvakov, ki so jo močno zaznamovali nemiri na vstopnih točkah na stadion Stade de France, zaradi česar se je tekma začela z dobre pol ure zamude glede na predvideno časovnico.

Razlog za kaotično stanje pred stadionom so po navedbah pariške policije in Uefe ponarejene vstopnice, s katerimi se je več tisoč navijačev skušalo dokopati do mesta na stadionu. Pri Liverpoolu so nasilje varnostnih organov ostro obsodili in zahtevali uradno preiskavo.

Preberite še:

liga prvakov real Liverpool 2022
Sportal Klopp za poraz okrivil napadalce, Ancelotti hvali branilce
Thibaut Courtois
Sportal Vratar Reala razkril, kaj ga je dodatno podžgalo pred finalno tekmo #video
Navijači Liverpool Pariz 2022
Sportal Kdo je kriv za nedopustne čakalne vrste? Uefa pojasnjuje ... #video
liga prvakov finale Real Madrid prvak
Sportal Štirinajstič kralji Evrope! Real slavi vratarja Courtoisa.
Ne spreglejte