Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 5. 2022,
10.42

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

Natisni članek

liga prvakov finale Liverpool Real Madrid

Nedelja, 29. 5. 2022, 10.42

1 leto, 11 mesecev

Po finalu lige prvakov

Klopp za poraz okrivil napadalce, Ancelotti hvali branilce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

5

liga prvakov real Liverpool 2022 | Trener Reala Carlo Ancelotti se s hrvaškim vezistom Luko Modrićem veseli novega naslova najboljše nogometne ekipe v Evropi. | Foto Reuters

Trener Reala Carlo Ancelotti se s hrvaškim vezistom Luko Modrićem veseli novega naslova najboljše nogometne ekipe v Evropi.

Foto: Reuters

Trener Reala Carlo Ancelotti je po zmagi v finalu lige prvakov proti Liverpoolu (1:0) dejal, da je njegova ekipa dobro vodila tekmo in da so za zmago zaslužni štirje igralci v zadnji vrsti in vratar. Medtem pa je trener rdečih, Jürgen Klopp, vzrok za poraz iskal pri svojih napadalcih.

"Sem človek rekordov. Vesel sem, da sem štirikrat osvojil ligo prvakov, še bolj pa me veseli, da sem se vrnil v Madrid in da nam je uspela tako spektakularna sezona," je po zmagi na novinarski konferenci dejal Ancelotti, ki je postal najuspešnejši trener v tem tekmovanju.

Sem človek rekordov, pravi Carlo Ancelotti, trener Real Madrida:

"Enostavno ne morem verjeti. Bila je težka tekma, zelo smo trpeli v prvem polčasu, a se nismo predali. Dobro smo vodili igro. Štirje v zadnji vrsti so igrali zelo dobro. V drugem polčasu smo začeli prevzemati pobudo in umirili pritisk Liverpoola," je dejal Ancelotti.

Real Madrid je zmagal z golom napadalca Viniciusa Juniorja v 59. minuti, vratar Thibaut Courtois pa je ubranil več nevarnih strelov igralcev Liverpoola.

"Real je imel samo en strel na gol in dosegel je gol. Tako je treba zmagati," je po tekmi izjavil Jurgen Klopp, strateg Liverpoola.  | Foto: Reuters "Real je imel samo en strel na gol in dosegel je gol. Tako je treba zmagati," je po tekmi izjavil Jurgen Klopp, strateg Liverpoola. Foto: Reuters

"Real je imel samo en strel na gol in dosegel je gol. Tako je treba zmagati," pa je po tekmi dejal Klopp in dodal, da je bil Real nevaren iz protinapadov.

"Imeli smo enako posest žoge, vendar smo veliko več streljali na gol. Imeli smo 23 strelov, od tega kar devet v okvir vrat. To je res dobra številka za finale, vendar bi morali žogo spraviti čez črto. To je tisto, kar nam je manjkalo," je dodal nemški trener.

Izjemni Thibaut Courtois je bil razglašen za najkoristnejšega igralca finala.  | Foto: Reuters Izjemni Thibaut Courtois je bil razglašen za najkoristnejšega igralca finala. Foto: Reuters

"Vratar Madrida (Courtois, op. STA) je bil igralec tekme, kar pomeni, da se nam je v napadu zgodilo nekaj čudnega. To je treba sprejeti, težko je pogoltniti. Imeli smo svoje trenutke, a kaj naj rečem? Če je žoga prečkala črto ... Čestitke Real Madridu. In spet se bomo vrnili," je napovedal Klopp.

Liverpool je pred tem v Angliji za las ostal brez naslova, ko je po napetem zadnjem krogu pokal prvaka končal v rokah Manchester Cityja.

"To je bila neverjetna sezona. Nihče si ni mislil, da bi lahko zmagali na treh tekmovanjih, niti jaz, ki sem velik optimist," je dejal Carlo Ancelotti, ki se je na klop Reala vrnil pred letom dni. | Foto: Reuters "To je bila neverjetna sezona. Nihče si ni mislil, da bi lahko zmagali na treh tekmovanjih, niti jaz, ki sem velik optimist," je dejal Carlo Ancelotti, ki se je na klop Reala vrnil pred letom dni. Foto: Reuters

Ancelotti: Nihče ni verjel, da lahko osvojimo ligo prvakov

Medtem pa je Ancelotti poudaril, da je njegovi ekipi šlo na roke tudi dejstvo, da so jo mnogi odpisali že na začetku sezone.

"Pomagalo nam je to, da nihče ni verjel, da lahko osvojimo ligo prvakov. Toda ustvarili smo dobro vzdušje v ekipi, kar je pomagalo ob odlični kakovosti naših igralcev," je dejal Italijan, ki je pred tem osvojil tudi špansko prvenstvo in superpokal.

"To je bila neverjetna sezona. Nihče si ni mislil, da bi lahko zmagali na treh tekmovanjih, niti jaz, ki sem velik optimist," je dejal Ancelotti, ki se je na klop Reala, s katerim je ligo prvakov osvojil tudi leta 2014, vrnil pred letom dni.

"Nisem pričakoval Realovega klica. Realu je nemogoče reči ne. Moj klub Everton s tem ni bil zadovoljen, vendar upam, da je vsaj nocoj malo bolj srečen, ker smo premagali njihovega mestnega tekmeca," je še dejal italijanski trener.

Preberite še:

 

Ne spreglejte