Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
14.15

Osveženo pred

5 dni, 4 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

Natisni članek

Timi Max Elšnik Matjaž Kek Benjamin Šeško Benjamin Šeško Euro 2024 Euro 2024 angleška nogometna reprezentanca srbska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 21. 6. 2024, 14.15

5 dni, 4 ure

Iz tabora slovenske reprezentance dan po remiju s Srbijo

Benjamin Šeško: Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21
Euro 2024 Slovenija Srbija Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je tekmo zaradi krčev predčasno končal. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je tekmo zaradi krčev predčasno končal.

Foto: Guliverimage

Benjamin Šeško še čaka svoj prvi gol na evropskem prvenstvu, pa mu ni manjkalo priložnosti. Tekme s Srbijo ni mogel odigrati do konca. "Krči so me začeli grabiti. Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi, saj vedno dam vse od sebe." A samozavestna slovenska ekipa gre odločno naprej, v torek za preboj v osmino finala igra še z Anglijo. "Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav," sporoča Timi Max Elšnik.

Slovenija Srbija Euro 2024
Sportal Slovenija lahko izgubi proti Angliji, a vseeno napreduje med 16!

Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 s Srbijo v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal in opravila regeneracijski trening s pogledom usmerjenim proti Angliji (ta je z Dansko igrala 1:1), ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Glavni protagonist druženja z maloštevilnimi novinarji v Wuppertalu (saj se večina do treninga še ni vrnila iz Münchna) je bil Benjamin Šeško, ki je tekmo s Srbijo predčasno končal.

Benjamin Šeško še čaka prvi gol na evropskih prvenstvih. | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško še čaka prvi gol na evropskih prvenstvih. Foto: Guliverimage "Krči so me začeli grabiti, zato raje nisem tvegal česa hujšega. Žal mi je, ker nisem mogel pomagati ekipi, saj vedno dam vse od sebe. V tistem trenutku pa nisem mogel več. Zdaj je na meni, da se pripravim za Anglijo in odigram vso tekmo," je pojasnil Šeško po obračunu, na katerem je Slovenija pustila izvrsten vtis v prvem polčasu, v drugem pa ob koncu, v prav zadnji akciji tekme, po kotu dovolila Srbiji do točke (1:1). "Neverjetna tekma. Res smo igro dobro peljali, lepo je bilo videti, kako dobro lahko igramo. Potem pa na koncu pride tako, kanček manj koncentracije, utrujenost ... In te kaznuje. Ampak takšno je življenje. Tega ne moreš spremeniti, moraš iti naprej delat in upat, da bo bolje na naslednji tekmi."

Mladi slovenski zvezdnik se je z navdušenjem čudil, da se je na Allianz Areni zbralo rekordnih 20.170 Slovencev. "Kar zadeva navijače, je neverjetno, ko vidiš toliko Slovencev na enem stadionu. Rabil sem malo časa, da sem dojel vse skupaj. Rad bi se jim iz vsega srca zahvalil, da verjamejo v nas in v to, da lahko pridemo daleč ter da lahko tudi proti Angležem naredimo veliko stvar." Navijače je še pohvalil, da so po tekmi v prijateljskem ozračju na trgu Marienplatz skupaj s Srbi prepevali napeve obeh držav.

Euro 2024 Anglija Jude Bellingham
Sportal Angleške legende raztrgale igro svojih naslednikov

Elšnik: Borili se bomo do konca

Čeprav se tekma ni končala s tako želeno zmago Slovenije, ta ostaja v igri za osmino finala EP tako kot preostale tri reprezentance v skupini C. Trenutno je v najboljšem položaju Anglija s štirimi točkami, Danska in Slovenija imata po dve, Srbija pa eno. "Treba je igrati naprej. Ena tekma je še pred nami, da razrešimo to tako, kot moramo," je odločen Šeško. Eden boljših na tekmi s Srbijo Timi Max Elšnik pa je po včerajšnji tekmi poudaril: "Čaka nas zadnja tekma, ni pomembno, kdo je nasprotnik. Tudi Portugalsko smo premagali v Stožicah, zakaj ne bi naredili še enega presenečenja? Borili se bomo do konca. Glave gor, verjamem, da bomo Slovenijo spet naredili ponosno. Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav."

Podobno je razmišljal Jaka Bijol, ki je povedal, da morajo biti, čeprav niso zmagali, ponosni nase. "Prepričan sem, da nam tudi proti Angliji lahko uspe izid, ki nas pelje naprej."

Euro 2024 München Slovenija Srbija
Sportal Srbija v zadnji akciji šokirala Slovenijo, tudi Angliji le točka
Žan Karničnik
Sportal Slovenski junak dneva Žan Karničnik: Danes bomo težje zaspali #video
Srbija Slovenija
Sportal Dragan Stojković: Srbi ne umiramo tako zlahka!
Euro 2024 München Slovenija Srbija Jan Oblak
Sportal Matjaž Kek: Šport je krut, ampak ta ekipa bo dobila to vrnjeno
Ne spreglejte