Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 4. 2023,
19.28

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

Erling Haaland Frank Lampard Anfield Mikel Arteta Newcastle United Liverpool Chelsea Manchester United Arsenal Burnley Manchester City Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 9. 4. 2023, 19.28

1 leto

Angleško prvenstvo, 30. krog

Anfield ostaja zakleta trdnjava za Arsenal, tekmo zaznamoval incident

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Mohamed Salah, Liverpool - Arsenal | Liverpool je proti vodilnemu Arsenalu iztržil remi. | Foto Reuters

Liverpool je proti vodilnemu Arsenalu iztržil remi.

Foto: Reuters

Branilec naslova Manchester City se je na krilih dvakratnega strelca Erlinga Haalanda znesel nad zadnjeuvrščenim Southamptonom (4:1) in se vodilnemu Arsenalu, ki je na gostovanju v Liverpoolu osvojil le točko za remi (2:2), približal na šest točk zaostanka. Topničarji niso zmagali na Anfieldu že 10 let. Trideseti krog angleške premier lige sta odprla Manchester United in Everton (2:0), pomembne zmage v boju za ligo prvakov sta se razveselila Newcastle in Tottenham.

Newcastle United
Sportal Newcastle prehitel Man United, City zmlel Liverpool

Na znamenitem Anfieldu gostuje Arsenal, ki tam ni zmagal že deset let, vse od sezone 2012/13, ko je bil zdajšnji trener londonskega kluba Mikel Arteta še nogometaš Topničarjev. No, po vsega 30 minutah tekme je kazalo, da bodo Londončani to tradicijo zlahka prekinili. V osmi minuti je za vodstvo gostov poskrbel Gabriel Martinelli, 20 minut kasneje je bil Brazilec še podajalec za gol rojaka Gabriela Jesusa, a še pred koncem prvega polčasa je za upanje domačih poskrbel Mohamed Salah in v 42. minuti prepolovil zaostanek.

Odlični Egipčan je imel v 52. minuti priložnost za izenačenje z bele točke. A Salah je žogo poslal nekaj centimetrov mimo desne vratnice Aarona Ramesdala in ostalo je pri vodstvo Arsenala. Liverpoolčani pritiskajo za izenačenje, Londončani pa prežijo na protinapade. V 87. minuti pa je le prišlo do novega izbruha veselja na truibunah Anfielda, Trent Alexander- Arnold je z izjemno podajo v kazenski prostor Arsenala našel Roberta Firmina, ki ga je Jürgen Klopp v igro poslal v 78. minuti in na semaforju se je izpisalo 2:2. V zadnjih minutah tekme so domači vrata Londončanov napadli z vsemi topovi, Ramsdale je dvakrat izjemno posredoval in rešil točko gostov.

Tekma bo ostala v spominu zaradi incidenta po koncu prvega polčasa, ko je pomočnik sodnika Constantine Hatzidakis s komolcem udaril v obraz levega bočnega branilca Liverpoola Andyja Robertsona.

Boj za prvaka ostaja povsem odprt, Arsenal ima šest točk prednosti pred Manchester Cityjem, a tudi tekmo več. Kandidata za naslov čaka tudi še medsebojni dvoboj.

City še upa na naslov

Nogometaši Manchester Cityja še ohranjajo upanje, da v angleškem prvenstvu še prehitijo Arsenal in ubranijo naslov prvaka. V 30. krogu so brez posebnih težav zmagali na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Southamptonu, izid je bil 1:4. City, ki je zmagal petič zapovrstjo, se je tekmecu maščeval za januarski poraz v ligaškem pokalu.

Akrobatske škarjice. | Foto: Reuters Akrobatske škarjice. Foto: Reuters Erling Haaland se je po vrnitvi v ekipo dvakrat vpisal med strelce - zdaj je že pri 30 prvenstvenih golih v sezoni, spet bi najbrž dosegel "hat-trick", a ga je trener Pep Guardiola v 69. minuti zamenjal, tako da nato ni mogel izvesti najstrožje kazni. To je uspešno izvedla njegova zamenjava Julian Alvarez, ki je s strelom z bele pike postavil končni izid.

Norveški napadalec je sicer dosegel prvi in tretji gol za svojo ekipo, drugega pa je prispeval Jack Grealish, ki je pokazal še eno odlično predstavo, poleg gola je zabeležil še asistenco. Haaland je drugi zadetek dosegel z atraktivnimi škarjicami. Jubilej je proslavil Kevin de Bruyne, pri prvem golu svoje ekipo je vpisal 100. podajo v angleški ligi. Belgijec je bil podajalec tudi pri golu Grealisha, ekipi pa je priboril tudi najstrožjo kazen.

Preobrat Newcastla, Chelsea znova razočaral

Vsi trije klubi, ki se borijo za tretje in četrto mesto, ti prinašata nastop v ligi prvakov, so v 30. krogu zabeležili zmage. Newcastle je v gosteh z 2:1 premagal Brentford, Manchester United je doma z 2:0 ugnal Everton, Tottenham pa z 2:1 doma Brighton.

Newcastle, ki z dobrimi predstavami drži tretje mesto, je do nove zmage prišel po preobratu. Po prvem delu je zaostajal z 0:1, nato pa sta mu zmago zagotovila avtogol vratarja Davida Raye in Alexander Isak, ki je zmagoviti gol dosegel v 61. minuti. Domači so v sodniškem dodatku prvega dela povedli z enajstmetrovke, strelec je bil Ivan Toney, ki je pred tem eno enajstmetrovko že zapravil.

Frank Lampard se je nedavno vrnil na klop Chelseaja, a izgubil na gostovanju pri "volkovih". | Foto: Reuters Frank Lampard se je nedavno vrnil na klop Chelseaja, a izgubil na gostovanju pri "volkovih". Foto: Reuters Dobre predstave nadaljuje tudi Aston Villa, tokrat je z goloma Bertranda Traoreja in Ollieja Watkinsa z 2:0 ugnala Nottingham, prav nasprotno pa velja za Chelsea, ki z odstavitvijo trenerja Grahama Potterja ni dobil želenega pozitivnega šoka. Z 0:1 je izgubil na gostovanju pri Wolverhamptonu.

V vse težjem položaju je Leicester City ki je doma z 0:1 izgubil proti neposrednemu konkurentu za izpad Bournemouthu, pomembne točke v boju za obstanek je zabeležil tudi West Ham, z 1:0 je dobil londonski obračun s Fulhamom.

Marcusa Rashforda naj bi po prvih informacijah pestila poškodba prepone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marcusa Rashforda naj bi po prvih informacijah pestila poškodba prepone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rdeči vragi so Everton premagali še tretjič to sezono. Potem ko so s 3:1 slavili v pokalu FA in z 2:1 na oktobrski ligaški tekmi, so tokrat zmagali z 2:0. Ob zmagi sta zadela Scott McTominay iAnthony Martial. Zmaga ima grenak priokus, v 81. minuti je zelenico zaradi poškodbe zapustil Marcus Rashford, po nekaterih prvih informacijah naj bi ga pestila poškodba prepone.

Burnley se vrača v premier ligo

Vincent Kompany, nekdanji nogometaš Cityja, se je uvrstitve v premier ligo veselil kot mali otrok. | Foto: Reuters Vincent Kompany, nekdanji nogometaš Cityja, se je uvrstitve v premier ligo veselil kot mali otrok. Foto: Reuters Medtem ko med angleško elito poteka napet boj za obstanek, so si varovanci Vincenta Kompanyja že sedem tekem pred koncem zagotovili preboj med elito. Burnleyju je to uspelo po gostujoči zmagi proti Middlesbroughu z 2:1. Na lestvici imajo po 39 tekmah 87 točk, tretji Luton pa jih je po 40 dvobojih zbral 68 in ne more več ujeti Kompanyjevih mož. Burnley je neporažen zadnjih 19 tekem, v sezoni pa je izgubil le dvakrat ob 12 neodločenih izidih. Moštvo je bilo pred tem šest sezon del premier lige. Po izpadu so na klop pripeljali Kompanyja. Gre za nekdanjega dolgoletnega kapetana Manchestra Cityja.

Blizu napredovanja je tudi Sheffield United, ki je zbral 76 točk in zaseda drugo mesto. Ekipe od tretjega do šestega mesta se bodo po koncu rednega dela sezone s 46 tekmami nato za zadnje mesto v angleškem prvenstvu borile v play offu.

Chelsea : Liverpool
Sportal Remi neprepričljivih velikanov, 15. gol Rashforda za zmago Uniteda

Angleško prvenstvo, 30. krog:

Sobota, 8. april:

Nedelja, 9. april:

Najboljši strelci:

30 – Haaland (Man City),
23 – Kane (Tottenham),
18 – Toney (Brentford),
15 – Rashford (Man Utd),
14 - Martinelli (Arsenal),
13 – Salah (Liverpool), 
12 – Saka (Arsenal), Watkins (Aston Villa),
11 – Almiron (Newcastle), Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds), 
10 – Barnes (Leicester), Odegaard (Arsenal), Wilson (Newcastle),
9 – Foden (Man City), Maddison (Leicester), Firmino (Liverpool),
8 – Ings (West Ham), Isak (Newcastle), Johnson (Nottingham), MacAllister (Brighton), Nuñez (Liverpool), Trossard (Arsenal), Jesus (Arsenal),

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Klopp o grozljivi številki: Klubi se bojijo
Frank Lampard
Sportal Lampard do konca sezone trener Chelseaja
Panathinaikos Andraž Šporar
Sportal Šporar se je odkupil za zapravljeno 11-metrovko
Ne spreglejte