Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
22.55

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Leicester City Manchester United Chelsea Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Sreda, 5. 4. 2023, 22.55

1 leto

Angleško prvenstvo, zaostale tekme

Remi neprepričljivih velikanov, 15. gol Rashforda za zmago Uniteda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Chelsea : Liverpool | Chelsea in Liverpool sta se razšla z remijem. | Foto Reuters

Chelsea in Liverpool sta se razšla z remijem.

Foto: Reuters

Med tednom so na angleških zelenicah na sporedu zaostale tekme premier lige. Največ oči je bilo v torek usmerjenih na Stamford Bridge, kjer je pri Chelseaju, ki se je v nedeljo poslovil od trenerja Grahama Potterja, gostoval Liverpool. Ekipi sta se po precej medli predstavi razšli brez golov. Manchester United je s 15. ligaških golom Marcusa Rashforda tri točke dosegel proti Brentfordu (1:0). Kar pet golov pa je na drugi sredini tekmi zabil Newcastle United. West Ham so premagali s 5:1.

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Klopp o grozljivi številki: Klubi se bojijo

Marcus Rashford je zadel za zmago Manchestra Uniteda nad Brentfordom. | Foto: Reuters Marcus Rashford je zadel za zmago Manchestra Uniteda nad Brentfordom. Foto: Reuters Chelsea je na svoji prvi tekmi po odstavitvi trenerja Grahama Potterja prikazal bolj živahno predstavo, zapravil nekaj priložnosti, prek Kaia Havertza tudi zatresel mrežo, toda sodnik je gol Nemca v 50. minuti razveljavil zaradi igranja z roko, ekipi pa do konca nista našli poti do mreže.

Tako Chelsea kot Liverpool sta v tej sezoni daleč od želene forme in tudi ciljev. Londonska ekipa je po 29 odigranih tekmah šele na enajstem mestu premierligaške lestvice, Liverpool pa je z odigrano tekmo manj osmi, s štirimi točkami prednosti pred Chelseajem. Zaradi slabših rezultatov se je moral v nedeljo od trenerskega stolčka Chelseaja posloviti Potter, ki je na klop londonskega kluba - prihodnji teden ga čaka prva tekma četrtfinala lige prvakov- sedel šele septembra. Ekipo Chelseaja zdaj začasno vodi Bruno Saltor, ki je proti Liverpoolu doživel debi. Na drugi strani se na klopi Liverpoola še niso odločili za spremembo in zaupajo Jürgenu Kloppu, da bo ekipo znova vrnil na zmagovita pota.

Aleksandar Mitrović Fulham
Sportal Huda kazen za Srba, ki je napadel sodnika

Shaw podaljšal z Manchester Unitedom

Luke Shaw ostaja v Manchestru. | Foto: Reuters Luke Shaw ostaja v Manchestru. Foto: Reuters Angleški reprezentant Luke Shaw je podaljšal pogodbo z Manchester Unitedom do konca sezone 2026/27, je angleški velikan sporočil na spletni strani. Shaw, ki se najbolje znajde na levem bočnem položaju, je od prihoda k rdečim vragom iz Southamptona leta 2014 odigral 249 tekem. Za matični Southampton je pred tem zbral 67 nastopov. Obenem je 29-krat oblekel tudi reprezentančni dres Anglije ter nastopil na dveh svetovnih in enem evropskem prvenstvu.

"Pred devetimi leti sem prestopil v ta izjemni klub in vzhičen sem, da bom podaljšal svoje bivanje na Old Traffordu. V tem času sem precej zrasel kot oseba in igralec. Vem, kaj je potrebno, da ti uspe v tako velikem klubu," je po podpisu pogodbe dejal 27-letni Shaw.

Angleško prvenstvo, zaostale tekme:

Torek, 4. april:

Sreda, 5. april:

Najboljši strelci:

28 – Haaland (Man City),
22 – Kane (Tottenham),
17 – Toney (Brentford),
15 – Rashford (Man Utd),
13 – Martinelli (Arsenal),
12 – Saka (Arsenal), Salah (Liverpool), 
11 – Almiron (Newcastle), Mitrović (Fulham), Rodrigo (Leeds), Watkins (Aston Villa),
10 – Odegaard (Arsenal), Barnes (Leicester), Wilson (Newcastle).
9 – Foden (Man City), Maddison (Leicester)
8 – Firmino (Liverpool), Ings (West Ham), Johnson (Nottingham), MacAllister (Brighton), Nuñez (Liverpool), Trossard (Arsenal),

Erling Haaland
Sportal Kam gre ta svet! Haaland sklenil pogodbo za skoraj četrt milijarde.
Ne spreglejte