Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
22.55

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Brighton Newcastle United Aston Villa Premier League Chelsea Liverpool angleško prvenstvo Manchester City Arsenal Tottenham Manchester United

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 22.55

2 meseca

Angleško prvenstvo, 26. krog

Man City in Arsenal za petami Liverpoolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Arsenal | Arsenal je visoko zmagal. | Foto Reuters

Arsenal je visoko zmagal.

Foto: Reuters

V 26. krogu angleškega prvenstva je v derbiju kroga na stadionu Emirates Arsenal s kar 4:1 odpihnil Newcastle. Manchester United je z 1:2 na domačem Old Traffordu moral priznati premoč Fulhamu, ki je zmagoviti zadetek dosegel v sodnikovem podaljšku. Aston Villa je s 4:2 odpravila Nottingham, Manchester City pa je z 1:0 slavil na gostovanju pri Bournemouthu. Na edini nedeljski tekmi je Wolverhampton ugnal zadnjeuvrščeni Sheffield United. West Ham je v ponedeljek s 4:2 premagal Brentford.

Liverpool
Sportal Zdesetkani Liverpool zrežiral preobrat, zgodovinski dosežek Haalanda
Liverpool, Carabao Cup
Sportal Liverpoolu še jubilejni deseti naslov

V zadnjem dejanju kroga angleškega je West Ham v ponedeljek s 4:2 ugnal Brentford, junak Hammerjev pa je postal Jarod Bowen, ki se je podpisal pod hat-trick, skupno pa je v tej sezoni že pri 14 zadetkih.

Liverpool Jayden Danns
Sportal Osemnajstletnika navdušila Anfield, Chelsea in Man United trepetala

Arsenal nadigral Newcastle

Arsenal je med tednom doživel hladno prho v ligi prvakov, potem ko je globoko v sodnikovem dodatku prejel zadetek in proti Portu na prvi tekmi osmine finala v gosteh klonil z 0:1, ob tem pa londonska zasedba ni niti enkrat sprožila v okvir vrat nasprotnika. A tokrat je bila zgodba na domačem stadionu za topničarje povsem drugačna, saj so povsem nadigrali Newcastle in se več kot zasluženo veselili visoke zmage. 

Arsenal je povedel v 18. minuti po avtogolu Svena Botmana, šest minut kasneje je na 2:0 zvišal Kai Havertz. Tudi v drugem polčasu je Arsenal zadel dvakrat, v 65. minuti je na 3:0 povišal Bukayo Saka, za 4:0 pa je štiri minute zatem zadel še Jakub Kiwior. Častni zadetek za goste je v 84. minuti zabil Joe Willock. Arsenal je v tem koledarskem letu v premier ligi še stoodstoten, dobil je vseh sedem tekem, kar topničarjem na začetku novega leta ni uspelo še nikoli v zgodovini. Ob tem zasedba Mikela Artete blesti v napadu, zadnja tri srečanja je dobila z gol razliko 15:1. Na drugi strani je Newcastle izgubil enajstič v sezoni.

Phil Foden je zadel za zmago Manchester Cityja. | Foto: Reuters Phil Foden je zadel za zmago Manchester Cityja. Foto: Reuters

Tretji Arsenal zdaj za vodilnim Liverpoolom znova zaostaja le dve točki, točko več od drugega Manchester Cityja. Ta je nove tri točke dosegel proti Bournemouthu in se prvemu mestu približal na vsega točko zaostanka. Sinjemodri so tako kot v prejšnjem krogu Brentford tudi Bournemouth premagali z izidom 1:0, edini zadetek na srečanju pa je v 24. minuti dosegel Phil Foden

Vodilni Redsi so sicer tekmo 26. kroga odigrali že med tednom, ko so po preobratu na Anfieldu s 4:1 premagali Luton.

Iwobi v sodnikovem podaljšku razžalostil Old Trafford

Nogometaši Manchester Uniteda so proti Fulhamu lovili svojo šesto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih, a se jim ni izšlo. Fulham je na Old Traffordu povedel v 65. minuti po zadetku Calvina Basseyja, tik pred koncem izteka rednega dela pa je na 1:1 v 89. minuti poravnal Harry Maguire. United je v sodnikovem dodatku tekme močno pritisnil na vrata gostov, a je nato doživel hladen tuš, potem ko je v 97. minuti stadion rdečih vragov razžalostil Alex Iwobi in Fulham popeljal do devete zmage v sezoni. Na drugi strani je Manchester United desetič v sezoni srečanje končal brez točk.

Harry Maguire je zadel za 1:1, a nato z Unitedom ostal praznih rok. | Foto: Reuters Harry Maguire je zadel za 1:1, a nato z Unitedom ostal praznih rok. Foto: Reuters

Aston Villa je s 4:2 ugnala Nottingham in tako vztrajno sledi vodilni trojici. Zasedba Unaia Emeryja je po 39 minutah vodila že s 3:0, potem ko je zadel Ollie Watkins, dvakrat pa je v polno meril še Douglas Luiz. A Nottingham se ni predal in po golih Mousse Niakhateja in Morgana Gibbsa-Whita poskrbel za žarek upanja med svojimi navijači, nato pa je zadnji žebelj v krsto Nottinghama zabil Leon Bailey.

Napoli : Barcelona
Sportal Napoli vrnil udarec, šok za Arsenal

 

Angleško prvenstvo, 26. krog:

Sobota, 24. februar:

Nedelja, 25. februar:

Ponedeljek, 26. februar:

Že odigrano:
Sreda, 21. februar:

Prestavljeno:
Chelsea - Tottenham

Lestvica:

Najboljši strelci:

17 – Haaland (Man City)
15 – Salah (Liverpool)
14 – Bowen (West Ham), Solanke (Bournemouth), Watkins (Aston Villa)
13 – Saka (Arsenal)
12 – Heung-Min (Tottenham)
10 – Hee-chan (Wolverhampton), Isak (Newcastle), Palmer (Chelsea), Richarlison (Tottenham)
9 – Adebayo (Luton), Cunha (Wolverhampton), Foden (Man City), Jota (Liverpool), Douglas Luiz (Aston Villa), Nunez (Liverpool)
8 – Alvarez (Manchester City), Bailey (Aston Villa), Gordon (Newcastle), Pedro (Brighton), Wood (Nottingham)
...

Ne spreglejte