Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 12. 2019,
20.52

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

angleško prvenstvo Liverpool Manchester City Manchester United Leicester City Tottenham

Nedelja, 29. 12. 2019, 20.52

4 leta, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 20. krog

Liverpool ne popušča, Chelsea v derbiju užalostil Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Arsenal - Chelsea | V derbiju kroga sta obračunala londonska velikana Arsenal in Chelsea. | Foto Reuters

V derbiju kroga sta obračunala londonska velikana Arsenal in Chelsea.

Foto: Reuters

V derbiju 20. kroga angleškega nogometnega prvenstva sta obračunala londonska velikana Arsenal in Chelsea. Topničarji so zadeli prvi in ob polčasu vodili z 1:0, njihovi navijači pa so si po družabnih omrežjih že delili podatek, da Arsenal domače tekme premier lige, potem ko je vodil ob polčasu, ni izgubil že 68 tekem zapored, a po koncu tekme so omrežja preplavila drugačne objave. Podporniki Arsenala so doživeli nov udarec, novo ponižanje, Chelsea je pripravil preobrat in zmagal z 2:1. Liverpool je doma premagal Wolverhampton, ki je pred nekaj dnevi presenetil branilca naslova Manchester City. Ta je v večerni tekmi z 2:0 ugnal Sheffield United.

Prvič sta se kot samostojna trenerja v premier ligi pomerila Mikel Arteta (Arsenal) in Frank Lampard (Chelsea), smejalo pa se je zadnjemu. Domače je v vodstvo popeljal Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang v 13. minuti, dobra volja navijačev na štadionu Emirates pa je trajala vse do 83. minute, ko je za izenačenje poskrbel Chelseajev vezist Jorginho. V 87. minuti je zadel še Tammy Abraham in Chelsea je prednost 2:1 zadržal tudi do konca zelo dolgega, sedem minut trajajočega sodnikovega podaljška.

Kriza Topničarjev se tako nadaljuje, ostajajo pri eni samcati zmagi v zadnjih 15 tekmah, mesta, ki zagotavljajo nastope v evropskih tekmovanjih, so zanje le oddaljene sanje.  

Vodilni Liverpool je gostil neugodni Wolverhampton, ki je v petek vzel mero branilcu naslova Manchester Cityju, ga premagal z 1:0 in prišel še do 18. zmage v sezoni premier lige. Rdeči so osvojili kar 55 od mogočih 57 točk. 

V soboto je Leicester City z 2:1 premagal West Ham, Tottenham pa se je namučil za točko (2:2) v Norwichu, Manchester United pa je z 2:0 odpravil Brunley. Everton je z novim trenerjem Carlom Ancelottijem prišel še do druge zmage.

Carlo Ancelotti je v soboto z Evertonom z 2:1 zmagal v gosteh pri Newcastle Unitedom. Gola za zmago Liverpoolčanov je zabil mladi Dominic Calvert-Lewin. Sloviti italijanski trener je tako tudi na drugi tekmi v vlogi trenerja Evertona zmagal.

Poraz odnesel Pellegrinija

Leicester City je zmagal pri West Hamu in se vodilnemu Liverpoolu (z odigrano tekmo več) približal na deset točk zaostanka. Londončani so po porazu odpustili trenerja Manuela Pellegrinija, saj je moštvo le še točko nad mejo izpada iz premier lige. "Postalo je jasno, da je potrebna sprememba. Klub ima v tej sezoni še velike načrte," je za spletno stran dejal predsednik kluba David Sullivan.

Mučenje Tottenhama, ki ga je prehitel Manchester United

Manchester United je z 2:0 premagal Burnley, Tottenham s Josejem Mourinhom pa se je namučil pri Norwich Cityju, grozil mu je poraz, a je izvlekel točko za remi z 2:2. Na lestvici se je zgodil premik, Rdeči vragi so prehiteli Tottenham.

Jürgen Klopp
Sportal Pravljica se nadaljuje: Klopp ostaja miren, Rodgers opozarja
Josep Guardiola
Sportal Guardiola se je predal: Konec je!

Angleško prvenstvo, 20. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Vardy (Leicester),
13 - Aubameyang (Arsenal),
12 − Ings (Southampton), Rashford (Man United), Abraham (Chelsea),
11 − Sterling (Man City), Kane (Tottenham),
10 - Mane (Liverpool),  Agüero (Man City)
9 − Pukki (Norwich), Salah (Liverpool)
...

Ne spreglejte