Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2023,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Jürgen Klopp Liverpool Wolverhampton pokal FA

Torek, 17. 1. 2023, 22.45

1 leto, 3 mesece

Angleški pokal FA, 3. krog (ponovljene tekme)

Klopp sam ne bo odšel, v pokalu ga je osrečil Elliott

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Liverpool Harvey Elliott | Harvey Elliott je zadel za vodstvo in zmago Liverpoola z 1:0. | Foto Reuters

Harvey Elliott je zadel za vodstvo in zmago Liverpoola z 1:0.

Foto: Reuters

Šest dvobojev tretjega kroga angleškega pokala FA, ki so se končali brez zmagovalca, so odigrali še enkrat. Tokrat so se spremenile vloge gostiteljev. Liverpool je imel tako še nekoliko težje delo. Varovanci Jürgena Kloppa, ki so padli v rezultatsko krizo, a se Nemcu za zdaj ne maje trenerski stolček, so namreč gostovali v Wolverhamptonu. Z golom Harveyja Elliotta so zmagali in napredovali z rezultatom 1:0.

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Klopp: Dosegli smo dno, ne spomnim se slabše tekme

Jürgen Klopp | Foto: Reuters Jürgen Klopp Foto: Reuters Na Otoku zelo odmeva kriza Liverpoola. Rdeči so v soboto doživeli ponižanje na gostovanju pri Brightonu (0:3). Jürgen Klopp je po tekmi dejal, da je to verjetno najslabša predstava katerekoli od ekip, ki jih je vodil v svoji karieri, ne le v obdobju, odkar je trener Liverpoola. Nemec ne razmišlja o tem, da bi zapustil vroči stolček. Vodstvo kluba mu stoji ob strani in v njem vidi primerno rešitev za prihodnost, hrbta mu niso obrniti niti navijači. "Če mi ne bo nihče rekel, naj odidem, ne bom zapustil kluba. To morda priča o tem, da moramo v klubu zamenjati kaj drugega," je pred ponovljeno tekmo tretjega kroga pokala FA z Wolverhamptonom povedal Klopp.

Liverpool brani lovoriko v najstarejšem pokalnem tekmovanju na svetu. Po zmagi z 1:0 ga zdaj v naslednjem krogu čaka dvoboj z Brightonom, klubom, ki se je v soboto znesel nad nemočno Kloppovo četo.

V četrtem krogu pokala FA bo sicer izstopala poslastica 27. januarja, ko se bosta na Etihadu udarila Manchester City in Arsenal.

Angleški pokal FA, 3. krog (ponovljene tekme)

Torek, 17. januar:

Sreda, 18. januar:

Wolverhampton pripeljal okrepitev iz PSG-ja

Tridesetletni španski reprezentant Pablo Sarabia, ki je igral tudi na nedavnem svetovnem prvenstvu v Katarju, je zapustil francoske prvake Paris Saint-Germain in podpisal dveletno pogodbo z Wolverhampton Wanderers. Sarabia je v prejšnji sezoni kot posojen igralec Sportinga dosegel 21 golov, Wolves pa naj bi po poročilih iz Anglije zanj PSG odšteli pet milijonov evrov.

Wolves, ki jih vodi španski trener Julen Lopetegui, so se tako v prvenstvenem premoru okrepili še s tretjim nogometašem, pred tem sta prišla še prejšnji teden iz Nice Mario Lemina, napadalec Matheus Cunha pa se je pridružil kot posojen igralec Atletica Madrida z obveznostjo odkupa po koncu sezone.

Tottenham : Arsenal Hugo Lloris
Sportal Arsenal zavladal severnemu Londonu in pobegnil na +8, velika smola Srba
Ne spreglejte